Fri från magsjukan och sugen på det mesta.

Igår var intaget av föda låg, jag upplevde för första gången i mitt liv en släng av magsjukan. Tror jag.
Det var inte roligt i alla fall. Under morgonen var det ca 15-20 min mellanrum mellan mina besök hängandes över den väl utplacerade hinken. Sen lugnade det ner sig. Men vilket himla träningspass magmusklerna utsätts för efter så mycket hulkningar. . Har ren träningsvärk idag.  Men mår bättre skönt nog.
Idag har jag koll på hur mycket klockan är, varit uppe ur sängen, bäddat rent i sängen och har de sista timmarna börjat bli lite rastlös. Så nu är det nog lugnt med mig. Nu har jag börjat mina vanliga fantasier om all möjlig mat jag helt plötsligt är sååå sugen på. En dag utan att äta ordentligt var tillräckligt..
Vår kyl är snart tom på roliga ingredienser, och 2 dagar till lön. Vi ska försöka knåpa ihop något till i kväll. Något med kyckling har jag tänkt. Sambo får köpa med lite småproviant påvägen hem så kirrar vi nog hem en middag idag med.
Sen ska man väl behöva sitta & dreggla över Sveriges Mästerkock och se på allt gott som de så enkelt svänger ihop, var kommer deras inspiration ifrån?..
Från att börja prata om magsjuka blev det ändå ganska så matfokuserat idag känner jag.
Men det är för att jag är hungrig. och frisk.!!
// fi

dags att sakta ner och invänta den riktiga våren.

Det är så frustrerande att känna sig superkreativ men inte veta vad man ska göra av det. Hur ska man få utlopp för det?..  Inga pengar att spendera heller. Jag vill ha en ny tavel-list men hittade ingen i affären. Däremot var den full av fina nya härliga vårkrukor men jag har inte råd med blommor.. Eller krukor heller för den delen. Trist!…
Så nu sitter man och är pipprig med vårkänslor även om termometern visar på -6 grader.. Det blir så dubbla känslor på något vis. Sol & kyla, skrapa bilrutor och längta efter att få plantera blommor.. Känner att jag ligger lite steget före och våren halkat efter.
Så var det med det. Söndag också, det gör ju inte saken lättare. Segt men fint.
tjingeling // fi

en helg senare.

Sådärja! Då var vi på en Söndag igen. En hemfärd senare hamnade vi i vår kära soffa. Och här blir vi nog kvar tills sängen kallar på oss, sådär lagom efter solsidan skulle jag tro. Min kära lillasyster blir 18 år idag. Så i helgen var det kalas. Mysigt, gott och sällskapligt att vara i skogarna under helgen. I morgon blir det jobb som vanligt och veckan rullar nog på i det vanliga tempot.
Nedrvarvning nu, lite top model faktiskt. Det var längesen jag tittade på det.
Så enormt keliga katter som cirkulerar runt oss nu, Alfons trycker sig mot en och ska slicka och mysa hela tiden. Så det märks att de varit ensamma i helgen.
Inte så mycket sagt denna gång. Fredrik ska försöka få fram någon film vi kan mysa framför i sängen.
Laater // fi

Tuesday baby.

Helloj!
Nu tror jag snart att de inte visar Änglagård 3 så mycket längre på biograferna. Jag har liksom inte kommit till att se den. Har tyvärr inte den typen av karl som skulle uppskatta ett sådant biobesök och det är svårt att planera in med vänner & dylikt. Får helt enkelt ta en filmkväll här hemma när den släpps på dvd. Vi har ju trots allt en filmduk, så man kan skapa lite biokänsla!
Idag har det varit ganska så produktivt, även om jag inte hade arbete för dagen så var jag ändå uppe med tuppen, barnen och Fredrik. jag var tvungen till att ha bilen idag av anledning jag nämner snart. Så jag fick snällt skjutsa iväg Fredrik till jobbet idag. Sen tog jag lille missekissen Dexter i sin bur och for iväg mot djurkliniken. Han har ju sådan sprätt i magen dessa dagar, stackarn bara häller ur sig sitt lösa innehåll.
Så kan det ju inte fortsätta tyckte vi, det kan tydligen vara skadligt på de inre organen om en så ung katt har diarré en längre tid.
Så nu har veterinären fått kika på honom och ordinerat en 4-dagars medicinkur. Så håller vi tummarna på att han får klämma normala korvar inom kort!!
Fick nyss värma min lilla kaffeskvätt i micron, för det är så typiskt mig att slå på en panna kaffe, hälla upp i min mugg och sen komma på en massa saker jag borde göra. Så ska man ta en sipp och så äre kallt. Attans!
Till helgen far vi kosan mot skogarna, får krama lite på släkten och familjen. Ge lite paket till födelsedagsbarnen och kanske få sig lite god mat & fika. Bara tare chill och gosigt.
Så underbart härligt väder idag, det har sådan påverka på både humör och pigghet. Så idag har det gått ganska så produktivt tillväga. När jag var klar med hälften visade klockan bara typ 11:30. Då känner man sig nöjd verkligen.
Nu ska jag snart iväg på föreläsning, om vad vet jag inte för jag kommer inte in på schemat. Så det visar sig när jag kommer dit.
Det var det.
Tjing // fi

förträfflig söndag!

Sådär ja! Då har ännu en helg passerat. En arbetsveckan att beta sig igenom, sedan är det dags att äntligen ta sig mot skogarna över helgen. Det var ett tag sen nu, september om jag minns rätt. Lillasyster fyller 18 år hujedamej.
Älsklingen fyller i morgon och lilla systerdotter fyllde 1 år i Lördags. Många kalas & firande på årets kortaste månad.
Idag har jag förvandlat älsklingen rygg till silkeslen och helt hårfri. Den däringa Veet-krämen var inte att skämta om. Riktigt lysande faktiskt!
Så vi säger hipp hipp hurra till alla födelsedagsbarn och en extra slängkyss till min älskling som som sagt har sin dag i morgondag.
Tjillevippen // fi

Det kunde ju vara på sin plats kanske!

Jag tyckte det kunde få bli ett litet inlägg här. De väller ju inte direkt in.
Plugget går bra, har klarat tentorna. (tack någon allsmäktig som tycker jag borde fixa detta).
Att bo i denna staden älskar jag. De negativa är ju hela tiden att alla nära & kära ska vara så långt bort.
Karlskoga.. Inget gångavstånd. Men i helgen hade jag lyckligtvis turen att få hit lite besök. Min lillasyster & min bästaste bästa Kim. Härligt att äntligen ha lite kvalitetstid att spendera tillsammans.
Det blev att göra stan, äta god mat och tjattra på! hur mysigt som helst, men dock så går ju en helg lika snabbt ändå - om inte snabbare.
Så nu är det tillbaka till jobb & verklighet. Vårkänslorna har kommit & gått de senaste dagarna. Tittar man ut nu så ger det inte mkt glädje i själen. Skönt när snön försvinner, då kanske katterna vågar ta sig ut lite mer igen. De har varit riktiga latmaskar denna vinter. Soffan har varit huvudattraktionen. Nu går det iallfall mer än 5 min mellan smällarna i kattluckan.
Jag & älsklingen har bokat oss en resa. Äntligen! Nu har vi något att se fram emot, lite värme och lugn ligger runt hörnet. Phhuuu.. Vet inte hur mycket mer man hade orkat vänta.
Nee, nu är kaffet kallt. Dags för en skvätt till!
Vem vet när jag uppdaterar nästa gång?
laater // fi

RSS 2.0