det går inte ihop.

Det som är svårt att få, det som är ouppnåerligt. Det är det man strävar efter. Där man inte blir bekräftad, där söker man bekräftelse. Där man inte vet om man kommer lyckas, där tragglar man och försöker. Där som man väldigt lätt kan bli sårad, där gräver man djupare. 
Men när man väl blir bekräftad som man önskat och får uppmärksamhet och visat intresse så flyr man, man blir rädd och tror att något måste vara fel. För varför skulle man lyckas uppnå det man strävat efter?

Funderade lite i den banan igår och kom fram till att det är exakt så jag fungerar. Istället för att våga satsa i något där man blir helt bekräftad så lägger man mer energi på att söka, och söka. Försöka med något man sällan kommer lyckas med. De personer som jag mött och som vill ta ett steg framåt, så har jag varje gång backat. Medan de som backar får mig att vilja ta ett steg åt båda. Hur går det ihop? Blir jag rädd när något har en möjlighet att gå framåt? och när den möjligheten inte finns nöjer jag mig?

Jag är svår, men samtidigt så lätt.


Ikväll blir det ut & käka med några av tjejerna. God mat och trevligt sällskap. Lungt, men lagom. Är väldigt slut i hela kroppen och huvudet efter första hela arbetsveckan.  Tar lite tid att vänja sig in i nya vanor. Nästa veckan kommer nog bli bättre! förhoppningsvis.
NU ska jag nog sova en liten sväng. Sen greja.

Tjing.


God morgon.

Jämfört med imorgon bitti så fick jag sovmorgon idag. Imorn är det en timmes tidigare uppstigning som gäller. Men sen blir det helg, så det är bara att köra på. Den jobbigaste biten är ju bara att komma ur sängen, sen faller resten på plats ganska fint. Rätt som det är hamnar klockan på 16 och oj så var man hemma. Så positivt kan jag tänka 17 minuter över 7.Lite ovanligt mig, men det känns hyffsat bra faktiskt.

Lön imorgon, blir lite spännande vad siffrorna säger. Känns som att jag inte jobbade alls i Maj så vi får se vad det står. Några ören måste jag ju skrapat ihop iallafall.
Det värsta med mornar är frysningen som inte vill lägga sig. Det är alltid kallt. Oavsett vad man slänger på sig.
Drömde inatt att jag hade en bebis, ge mig en sån snälla.

Ikväll vill jag hitta på något. Det är ju fest i stan. Kim blir nog uppringd någon gång efter 16 idag känner jag på mig.
Vi säger så sålänge.

tjing.



ra ta ta.

Nästan så jag har kommit ikapp de dagar jag lämnat bloggen tom nu. Kanske föredrar jag detta tangentbord, eller så har jag blivit lite mer ensam än vad jag var för några dagar sen. Vet inte ens vilka som läser det jag skriver, vet inte heller om jag bryr mig. Spelar ingen roll. Man får finna mig intressant om man vill, vill man inte så får man det iallafall. Gör man inte det, så vet jag inte riktigt varför man skulle vilja läsa detta?
Antagligen gör man inte det, eller, eller.. Finns det folk som vill snoka. What do we know? How much do we care?

Var ner på stan en sväng idag, teeny tiny. Hej stan, hejdå stan. Hunnit meed att jobba också. Stekte blodpudding så det stod härliga till. mkt därtill självklart, allt kan hända när man jobber med människor. Kan bli pudding i alla former och kanter om det vill sig. . Bara att vara förberedd på allt så går det bra.

Sex and the City ikväll igen. Måste verkligen få låna starten av Petra så jag kan goosa mig igenom alla säsonger och sen se filmen återigen. Det vore något. Fortsätter sommaren att se ut såhär så gör det ju inte alltför mycket om man tillbringar några extratimmar inomhus heller..Så hoppas hon är snäll nog att låna ut. Men det borde hon vara. Jag är ju snäll.

Äta något nu, en smörgås eller så.
Jobbar dag imorn, tydligen ska det vara någon fest i stan imornkväll, inget jag har hört något om. får se om man ska kika vad det är för något.

Vi säger så.
Tjing.


du måste dela med dig.

Nu har jag skaffat vin. Vem har festen?
Björn Rosenström spelar i helgen. Inget namn som direkt lockar mig, men dock väldigt mycket annat folk. Vilket i sin tur betyder fullt ös på statt i helgen.. Det var ett bra tag sen jag var där sist och kikade läget. Så nu börjar man bli liite smått småsugen. Dock vet jag inte hur eller med vem/vilka jag ska ta mig dit med.
Jobb om en timma, jag är redo. sötsugen bara. Kom hit.

tjing.

Återställare.

Sådär då.. Då var man åter hemma i skogen.  Om två timmar väntar det jobb. Tänkte försöka hinna ladda en maskin med tvätt och stoppa något i magen innan jag trampar iväg.. Kommer känna mig lagom virrig när jag kommer dit nu, var ett tag sen jag var där sist. Skönt att jag iallafall har helgen ledig.. Får se vad man kan hitta på då.. Jag vill gärna få sommaren tillbaka, den har liksom blåst iväg. Ungefär som min frisyr när man går utanför dörren.

Jag har onda fötter, en nagel är blå och blää. Högklackat borde inte få göra sånt mot fötter.

Än så länge idag har jag alltså, vaknat upp hos Mathias, sagt hejdå till Mathias. Packat min väska och tagit mig till tåget. åkt tåg, åkt bil, hamnat här.  Slutar 21 ikväll, känner på mig att tröttheten kan infinna sig rätt så tidigt och min säng kommer vara väldigt skön. Även om det kommer kännas väldigt tomt och konstigt att lägga sig ensam. Men det är smällat man får ta..

Nej. ladda maskin, ladda Fi, ladda helt enkelt.

Tjing.

När tankarna tar över allt.


Min tillvaro kommer snart ändra sig och övergå till en annan verklighet än den jag befinner mig i nu. 
Det spelar ingen roll om jag är redo eller ej, det går inte att styra över.
Jag ska åka hem, börja jobba, och fortsätta så resten av sommaren. Glädjen ligger inte högst upp på skalan, snarare en bra bit neråt. Jag vill gå & lägga mig nu. Men då går tiden fortare, vilket den redan har gjort. För fort.

För att försöka prata om något som gör mig glad kan jag nämna det väldigt värda biobesöket igår.
Sex and the City. Yes. absolut helt klart lika bra som man hade förväntat sig. Mötte upp Jessica på plats och intog våra platser, 2h och 40 min senare var vi uppfyllda av vackra kläder, fina öden, och en gnutta hopp om livet. Klockan hade börjat närma sig 00:00 när vi stod och inväntade Mathias som agerade chaufför. Han kom precis när han behövdes  som mest (eller mer än vanligt kan vi säga), för varken jag eller Jessica kände för att ingå ett djupt samtal med den okände fulla man som bestämt sig för att ta sig en närmare titt på oss. Han sa att vi inte skulle vara rädda, men jag litar inte på dålig andedräkt. Väl hemma var det sängen som väntade.. Och nu är det morgon.

Kikar på sista minuten-tåg och funderar om det är värt att åka imornförmiddag istället för ikväll..Hatar att stressa, och det kommer bli stressigt att åka ikväll. Hispigt, snabbt och väldigt omysigt.  Jaa jusst, jag har nog inte nämt att jag är i Göteborg.
Jag är i Göteborg.. Igen. har varit ett tag, men liksom inte känt för att skriva. Jag har verkligen försökt, ojaa flera gånger. Men den blanka sidan framför mig har bara inte gått att fylla med ord.

Jag vill inte gnälla, inte vara missnöjd. Allt har ju vart så bra. . Det är trist bara att allt ska ta slut. Jag har lite svårt för att acceptera situationer som jag inte är nöjd med. Gärna vill jag försöka ändra på saker till min fördel. Men jag får försöka vara vuxen nog och inse att detta är livet. Man kan inte leka hela tiden. Nu ska man jobba och då är det bara så.
Inget långledigt på väldigt länge, inga spontana äventyr. Bara dagliga rutiner med en trist matlåda. That´s it.

Nu tror jag att kudden sa något.

Tjing.

snart.

Imorgon kommer jag att kluddra ner ett inlägg.
sådeså.

Nu hoppas jag på lite action.
tjing.


Kraffs.

Jag har alldeles nyss vågat cykla i ösregn och åska ensam. För några år sen skulle jag inte ha gjort det. Så jag är nöjd.
Sitter nu hemma hos Kim och lånar datorn, kikar busstider och lite annat kraffs.

Imorn beger jag mig, så är det.

Tjing.

urblåst.

Mmmmmm. what you saaaaaaay. That you only meant well..

Känner mig nästan helt urblåst förtillfället. tillbringat dagen på sjön och inte riktigt kört enligt reglerna. En liten skräckstund infann sig då vi blev översvällda av vågor lika stora som båten. jag satte mig på båtgolvet för att vara på den säkra sidan, men Viktoria styrde upp situationen snyggt till slut. . Alla fick vi leka kapten och glassade runt på Värnen.

Vet att jag nämnde igår att vi för tillfället ej har tillgång till dator, men jag lyckas fixa sånt på annat håll. Har nu införskaffat mig en biljett tills på torsdag då jag återigen ( äntligen) får åka tillbaka ner till Göteborg.

Ikväll ska jag försöka se klart på världens längsta film, samt tvätta håret. Känns pinsamt att komma till frisören med småskitigt hår, trots att de kommer tvätta det åt mig.

Så får det bli.

tjing.

Så ni få vet.

Som det ser uti nuläget kommer vi vara datorlösa ett tag framöver i vår familj.Synd och typiskt. Förmodligen kommer alla, precis alla bilder och dokument att försvinna. Lite synd, då jag har kopiöst mycket som kommer gå förlorat...
Har tillbringat rätt så mycket tid i stugan denna helg,skönt att vara där. Stillsamt men ändå fartigt på rätt sätt.

Nu har jag börjat tänka lite.Blivit lite smånojig. Jag vill.. Väldigt mycket, hoppas inte jag är ensam om det.

Åker tillbaka till gbg i slutet på nästa vecka, ska bli skönt att komma bort. Jag vill ha det mysigt och bra nu fram tills jobbet sätter fart. Vilket det verkligen kommer att göra då..
Som sagt,ingen dator,därför svårt att blogga.

paus.


Tjing.





I sinom tid säger de..

Låg och tänkte på bra formuleringar igår innan jag skulle sova.
Hur förmulerar man sig på bästa sätt för att få fram sina åsikter, samt få dem sagda på ett bra sätt som inte skulle göra någon illa till mods eller sårad.
Jag är (tyvärr) tjejen som hellre håller inne med mycket tankar,  för att slippa behöva skapa förvirring  och osäkerhet för någon annan. Varför ska det vara lättare att själv ha bekymmer och må dåligt än att dela med sig av det man funderar på?
Många gånger vet jag precis vad jag vill ha sagt och försöker att formulera om mina tankar till ord. Men någonstans på vägen så tar det stop. De vill inte komma fram ur min mun, det blir för svårt. Vad händer om jag säger det här nu? Vilka reaktioner skapar det, är jag redo för dem?... Istället för att bara säga det, funderar jag, och funderar. Tills  orden blivit för stora för att ens kunna uttala. Även om de från början lät bra i mitt huvud. Jag står för att man alltid ska säga vad man tycker, men om man hela tiden känner sig gnällig och omständig för att man bär på åsikter som kan paja för en själv så känns det inte alla gånger värt det. Jag kan bli arg och frustrerad på mig själv, kan jag inte bara gilla läget och vara nöjd någon gång?... Måste jag hitta saker att grubbla över?.. Ingen tjänar ju på det, minst jag. .

Fast, samtidigt. Det är ju jag. .. Alla som verkligen känner mig vet. Till slut måste jag ha mitt sagt, annars bubblar det över. Jag kan inte vara den som sitter tyst och ser på. Jag vill agera och göra mig hörd. Må jag vara omständig..
Så även om mina tankar ibland känns som alldeles för stora för att formulera till ord, kommer de ut så småningom.
Det är just själva processen innan som är den långa vägen.. Jag skulle verkligen spara en massa tid och funderande om jag bara sa som jag kände och tänkte på en gång. UTAN att fundera sönder mig själv och måla upp femtioelva olika scenarier om de tänkbara konsekvenserna..För egentligen, såå farliga brukar de faktiskt inte bli. Än så länge..

Jag vet vad jag gillar, jag vet vad jag inte gillar. Jag har varit med förr, jag vet vad jag inte vill ha och vad jag strävar efter.
Hur svårt kan det vara?

Hela detta inlägg visar egentligen hur mycket jag kan fundera, utan att egentligen komma fram till något. Ett enda långt dravell utan en riktig lösning. Men samtidigt så vet jag ju med mig hur det fungerar. Och som sagt, till slut så kommer det fram. I sinom tid.

Denna dagen kommer att bli lång, först jobb nu på morgonen, sen på eftermiddagen. Hem och sova emellan är precis vad jag kommer att göra. Ska försöka ignorera det faktum att det är ett år sen man tog studenten, och verkligen försöka att inte tänka på vad fan jag ha gjort med mitt liv i ett år?....

Denna veckan hemma har en diksmaskin, en solstol och en dator avlidit hemma hos oss.
Förhoppningsvis går det att återuppliva datorn iallafall..


Tjing.


lever på Schema.

Vi tar ett blankt papper istället. Lite roligare så, och roligt vill man ju ha! Men vad ska man hitta på?
Har legat i solen mestadels av dagen. Samt orndat upp med sommarens lediga dagar och anmält mig hit & dit.
Har räknat ut att det blir väldigt mycket jobba i sommar, och väldigt lite ledigt. Endast 9 dagar under hela Juli.
Så fick jag frågan om jag ville skriva upp mig för jobb under mina lediga dagar.. Ehmm. Nejtack. Jag tror jag klarar mig.
Lite vill jag allt hinna med att bara göra ingenting. Eller förhoppningsvis komma ifrån stan iallafall en helg när man känner för det.

Jag vill nog åka tillbaka till gbg snart, har verkligen kännt mig rastlös idag. Sådär så det blir tillkorkat i huvudet på grejer man vill men inte kan göra. Då blir jag väldigt frustrerad. Jag vill allra helst leka med Kim, för det är vad jag skulle behöva. Men jag tror att hon är i skolan och leker kock redan... Typiskt. Jag vill ha friheten att kunna välja själv, precis vad jag vill göra. Så ska det bli så med, nästan en aning bortskämd med sånt siktar jag på att bli.. Vi får se hur det går..

Känns lite tragiskt att jag i princip måste schema upp hela sommaren, men annars kommer inget att inträffa. Då kommer de lediga dagarna att susa bort utan innehåll.



Långa nätter.

09:14 och jag har jobbat fääärdigt. Funderar på att lägga mig i solen, även om jag har svårt för att ligga stilla.
Men en filt och go musik så skulle jag nog kunna somna nu. Trött i benen.
Så gör vi, återkommer nog längre fram idag..

tjing.

The planmaker.

Sen en tid till tillbaka har jag varit trött, försökt att vara allt på samma gång.
Så mycket man kan göra och borde och vill, men mitt i i allt så ska man räcka till.


Nu ska det iallafall bli lite ordning på det hela. Dagens uppgift: Fixa!.
Jag ska fixa jobb och lediga dagar, prata med alla man måste prata med, planera!.
Få en sommar man hinner med!

Hämta schema för sommaren är en bra start. Vilket jag ska göra nu. Sen blir det att köpa blommor och en gång för alla ta tag i mitt rabattprojekt. Jag kan ju, men det är tiden som är knapp.

Jag är Glad idag, sprallig.

tjing.

Här och inte där.

Jag skulle vilja skriva en blogg som är innehållsrik och ger en bra bild av hur min dag har sett ut.
Men då det känns som att det mesta jag gort idag har floppat rejält har jag ingen stor lust att dela med mig av dagens innehåll. Jag har kommit fram till att jag inte riktigt mår helt bra, jag är fortfarande inte okej i magen och att inte veta hur man vill tillbringa sin lediga tid börjar göra mig nervös.
Hade jag varit kvar i gbg hade det inte varit några prolem alls, finns mycket att välja på då..
Men men, där är där som man inte är, här är här där som man är. Jag är här.
Jag vill vara där. transport?..

Ser ut som att vädret iallafall ska hålla i sig, alltså! Det kan även bli bättre.
Jag saknar en viss aktivitet för tillfället, och är helt säker på att om jag bara fick utföra den skulle jag må tusen ggr bättre sen..

nu är jag törstig.
tjing.


RSS 2.0