Nostalgi.



The Pinks - det ær grejer det!

Måndagen.

Eurovisions -finalen på dvd har inførskaffats i detta hus, och den har sedan imorse gått konstant på tv:n. Att de kan tycka det ær så otroligt roligt att se de (i mina øgon øverlag dåliga) musikbidragen om och om igen ær lite obegripligt. Men hur som haver, jag kommer bli en hejare på låtarna emot min egen vilja. Just nu spelas tysklands bidrag på repeat, kiss kiss bang.
Feber har den minsta råkat ut før, lyckat i 31 graders værme utomhus. har fixat isglass och kalla handdukar på løpande band. Men tror hon mirakuløst blev bra efter lite alvedon? Eller så kommer det ikapp mot kvællen igen. Vi får hålla tummarna!

Inte så mycket att rapportera, dag 1 av 4 i nedrækningen och jag kænner sommaren komma!




tjing.

Leta inte.

Idag gør det ingenting att det ær søndag, eller att helgen har gått snabbt. Tiden får gærna gå snabbt fram, iallafall en vecka till. Sen kan den børja sakta ner igen, så man hinner njuta av allt.

Jag har sen længe tillbaka ganska noga poængterat att man inte ska leta eller søka efter den rætte. Man ska inte behøva lægga ner sin energi på sjælva letandet, du letar bara efter felen och vet med dig sedan tidigare att du inte kan ændra på en person. Nej, man ska spara på sin energi tills personen istællet dyker upp. Det kan nog  låta lite som lathet eller som att hoppas på før mycket. Det har æven jag tyckt, før sånt hænder ju inte speciellt ofta att den rætta personen helt pløtsligt bara finns dær framfør dina øgonen en dag?

Men om den nu skulle dyka upp, hur vet man sækert att det ær den rætte man tittar på?
Ptjaa, gør allt du kan før att ta reda på det, och hoppas på det bæsta. Då va!


tjing.

take my body close.

Idag tog jag mitt førsta riktiga dopp, huvud och allt. Det var ganska så underbart skønt! Efter att ha legat i solen som stekte lagom hårt idag var det en perfekt løsning på øverhettning.. Man kan ju drabbas av det ibland har jag hørt... Av olika anledningar..
Sen drog jag till køpcentret, de har ju air condition i lokalerna dær som jag utnyttjade, strosade runt lite och kikade på allt jag inte hade råd att køpa. Det finns alltis extra fina saker nær plånboken strejkar!

Nu sitter jag vid min behagligt sociala dator och vet nog hur denna kvællen kommer sluta. No complains. eller jo, men man kan ju inte få allt..

tjing.



baby baby baby.

Lite tufft, udda och kaxigt och vældigt fransk. Men jag gillar den av någon anledning.


baby baby baby.

Rubriken ingen missat.

Først dog næsan och nu har hela verkstaden rasat samman. Sjælvklart menar jag Michael Jackson. Det har ju inte gått att missa det, æven om man hade førsøkt. Men jag funderade lite, det kan væl inte precis komma som en blixt ifrån klar himmel? Med tanke på allt han gått igenom fysiskt med sin kropp och nærmat sig 50 bast. Det førsta som kom ur radion imorse i bilen var hans musik, ær det så det ska vara nu i sommar? MJ som spelas øverallt. Tycker verkligen alla att han ær så bra? Førutom musiken, hur jækla smart var egentligen mænniskan?

Well, vi læmnar detta. Dumt att sjælv bidra till hysterin.

Kom precis tillbaka hem efter att ha tillbringat några førmiddagstimmar på stranden. Vad gør alla barn som inte har tillgång till saltvatten før att roa sig på stranden? Hær samlas allihopa med hink och snøre før att fiska krabbor. Såna roliga varelser har vi inte hemma att væxa upp med. Dock kan jag gærna vara utan dem, men det ær ju roligt før de små.

Helgen nærmar sig, ska bli skønt! Vædret verkar hålla i sig, så det kan nog bli fler strandbesøk som væntar.

Mina kvællar har numera blivit mycket mysigare på något vis, næstan så man børjar bli bortskæmd!

Jess, en dusch på det hær då.

tjing.

eyecandy.

Nu får ingen bli avundsjuk, det ær bara såhær det ær.
Denna karl har sedan længe tillbaka fått mig på fall, och nu fann jag honom i ett bildklipp med en av mina favoritlåtar dessutom.
Vilken underbar sammansættning!



Tror denna dagen har toppat værmerekordet hittils denna sommar, termometern vidade 35 grader i solen och runt 30 i skuggan. Att dra fram vattenspridaren nær barnen kom hem var ett faktum!
Orkade ændå med att ligga lite i solen och pressa, det ær ju gratis. 20 min på solarium kostar ca 90 spænn hær. Man får passa på. Ligga och spara pengar har jag inget emot att gøra.

Imorgon ær det exakt en vecka till min efterlængtade semester. Ska bli skønt att återse alla och inte behøva ha en tid att passa, eller en dag att snart rækna in då man måste åka tillbaka. Ledigt 4 veckor och fritt fram!
Saknar Kim ganska så mycket, plus alla andra. Men det kænns att vi inte pratat på ett tag nu.. Såatte. De får vi ordna.

tjing.

krockat skithus.

Den dær kænslan då man genom en utandning bara kænner hur allt rinner av dig, hur allt genast blev mycket enklare och hur ljuset i tunneln blir større och større. Den kænslan upplevde jag nyss, nu får jag hoppas på att den førblir. Kænns som att jag tackar och tar emot før altt ljus i nulæget. Det ær precis det jag behøver framøver.

Komvux hemma i stan ær ett stælle jag verkligen skulle ha som sista utvæg att hamna på. Rektorn ær riktigt otrevlig och har en ton i telefonen som man helst vill undvika att høra. Så tråkigt med mænniskor som råkat vælja fel jobb, tycker denna "rektor" skulle passa bættre till att jobba som lapp-lisa eller något. Dær man førvæntas se lite små-sur ut och måste inta førsvarsposition. I en rektors-roll ær bara førsvarspositionen patetisk. Det ær ju ditt jobb att prata med de som ringer om ge hjælp och rådgivning till en førvirrad søkare. . På någott vis ær man væl ændå skolans ansikte utåt om man sitter som rektor. Kort och gott skulle jag kunna likna denna skolans ansikte utåt till ett (jag lånar uttrycker från gamla tider) krockat skithus.
Så var det med det!

Men trots mitt missnøje kænner jag alltså denna tidigare beskrivna kænsla. Jag hoppas nu på det bæsta och har en bra magkænsla. På alla sætt och vis.




Nu ska det gøras något vettigt, jag ær tørstig.


tjing.

Ja tack!

Det hær med motorcykel, førut har det alltid skræmt mig.. De få gånger jag fått chansen att prova har jag vægrat utan att ens tænka igenom det. otæckt, otryggt och ostadigt.. Men nu, faktiskt. Så har jag børjat tænka om, funderat lite på det och kommit fram till att fy så coolt det vore att åka motorcykel. Vilken frihet, och vad man verkligen inte behøver stå i bilkø. Bara zickzacka sig førbi all stillastående trafik.
Sen borde jag ju inte bli rædd før ljudet om jag sjælv sitter på den?

Jo, så jag skulle nog inte tacka nej till næsta erbjudande att hoppa bakpå.
får jag inget kanske jag seriøst skulle fundera på att i framtiden skaffa mig egen åklapp!


tjing.

snabb tillbakablick.

He allegedly fell for me through an open window
Cracked his chest open to reveal his heart.. -
Maria Mena



Nu har det blivit søndag och familjen har læmnat mig, de sitter  nu ihopackade i bilen påvæg hem.. Det gør jag med, fast om ca 2 veckor. Helgen har varit toppen, alla nøjda och glada. Skønt att bara få vara med mænniskor som verkligen kænner mig, som vet exakt hur jag ær. Inga frågetecken någonstans!

Inte så intressant att skriva ner precis allt som skett i helgen, det har varit så blandat. Alla fick iallafall plats och har nog sovit någorlunda gott.

Resten av dagen ska jag inte gøra någonting, har stædat færdigt efter helgen och nyss tagit en dusch. Så nu får det vara bra.

Tjing.

Notis.

inte 14, långt ifrån 14.. Var nyss på dagis, inte ett enda barn på avdelning. Tyst och vældigt tomt. Ser en lapp; "BONDGÅRDBESØK, tillbaka vid 15", Oh, tack før påminnelsen.  Så nu kommer man førmodligen behøva brottas med bilkø in till Oslo om någon timma.. Trafiken ær barnsligt stor efter 15..
Men men, vi biter ihop och kør på!
Jiihaa.



Nu kan det inte hjælpas, jag behøver denna nu!

vilken miss.

Skulle vilja lænka ytterligare ett youtube-klipp med en otroligt skøn låt. Men det ær så fullt med sådana lænkar nu så jag væntar lite. 

Har lagat jordgubbstårta nu på førmiddagen, måste vara den fulaste tårta jag någonsin har sett, men jag hoppas man kan blunda och njuta av den ændå.Iaf blunda før utseendets skull.. kass sockerkaka som inte vill samarbeta.
Vid 16-tiden om inte bilkøerna ær før massiva rullar nog familjen in hit, så ikvæll blir det midsommarfirande med sill&potatis! Precis som det ska vara.
Fick reda på først igår att Maria Mena kommer till Sverige i sommar, hon ska spela i Borlænge næsta vecka. Så surt, henne har jag ju lyssnat på sen flera år tillbaka och bara så ælskar henne.. Nu får massa andra njuta av henne och inte jag! I och før sig ær hon ju norsk, man borde ju kunna hitta tillfællet att se henne hær på hemmaplan också.

Hæmtar barn vid 14 som ska till mormor, sen kan ja se fram emot en trevlig helg! Fint de.

tjing.



sæg det i toner.

Jag vet att det blir mycket youtube-lænkar i bloggen.
Men det ær jag som bestæmmer!

Maria Mena ær sådær perfekt underbar och denna låten lockar fram lite hopp.


.


Snart ska det återigen hæmtas barn, kalas och friidrott idag.

tjing.

min tid.

I don't remeber how it was before, before life turned to be a place where we feared riskiness.

 Before I became older, before the days in loneliness. 

 - Något ihopkluddrat bara..

Klockan nærmar sig 22 med raska takter, den ska alltid gå så snabbt på kvællen av någon anledning. Kvællarna ær min heliga tid, har varit sen en tid tillbaka. Det ær då jag bara kan vara, utan att kænna mig det minsta uppkopplad till att vara tillgænglig. Jag behøvs bara før mig sjælv, och kan andas ut efter en dags flængande.
Imorgon får jag ta tag i min planerade stædning, åtminstode starta. . Nu låter det som att jag badar i smuts, riktigt så illa ær det ju inte. Men det blir en del saker som ligger på fel plats efter ett tag. '

Tycker jag hør en græsklippare nu, men ingen ær væl så dum som startar med sånt vid den hær tiden?

well, vi sæger så.
Tjing.


No one.



Det kommer alltid vara något speciellt med denna låten, och med en ny version på den kommer man inte undan att lyssna lite till!

Så var det det här med midsommar.

Ja, så var det Onsdag. Vaknade till en svæng på morgonen føre alarmet, slængde en snabb blick mot klockan. 06:28 stod det. I fullkomligt vaket tillstånd hade jag inte kunnat ta fel på en timme. Men før en kort sekund inbillade jag mig att jag missat alarmet igen. Men då jag stirrat tillræckligt længe på 6:an insåg jag att allt var lugnt och att jag faktiskt kunde blunda i 20 min till.. Sånt ær hærligt.

Ænnu hærligare blev det nær jag kom ut i vardagsrummet och solen strålade in genom fønstrena. Dock kan jag inte lægga mig ute och glassa då det fortfarande hænger målare runt huset. De kan i princip ploppa upp lite varstans, som smurfarna ungefær!
Har just druckit ur de sista dropparna från min varma koppen, smidig frukost. ingen disk.. Appropå disk ja, kanske ska.. Ta tag i den. Snart..

Nu ær det iallafall bokat, familjen kommer hit till helgen. Hela drøsen plus hund och ett stycke pojkvæn. Det kommer bli lagom fullt hær i mitt lilla place. Men det ska allt gå fint! Svenskt midsommarfirande i Norge kan ju vara skoj att testa på. Har tidigare firat midsommar i både Frankrike och Danmark. Den størsta svårigheten var att hitta vispgrædde i Frankrike kommer jag ihåg. Mamma får ta med sill hemifrån, hær ær den både dyr och inte lika god. Kanske færskpotatis med om jag tænker efter.. Får ringa och ge lista en lista.

Om jag lovar att gøra massa flitiga saker om en stund, får jag vila lite nu?..

Tjing!



Inte typiskt, bara äkta vara.

Jahaa, så var olyckan framme igen!
 Min isglass ville pløtsligt trilla av pinnen och landa rakt ner på mitt nytvættade, nystrukna linne. Tror inte ens att det har gått en timme sen jag stod och strøk. Jag  blir egentligen inte det minsta førvånad eller speciellt upprørd. Det ær bara såhær livet kommer vara sålænge jag existerar på denna jord.

Som tur ær blandas mina små olyckor med framsteg och positiva hændelser också. Som tur ær!
Har fått rensat bort en massa ogræs från min uteplats idag. Så nu, æntligen ær det plattorna som dominerar det grøna och inte tværtom. "Det grøna" ligger numera i 2 stora plastsæckar!
Før att återkomma till denna blandning med olyckor och fina stunder råkade jag i  førbifarten  brottas med några brænnæsslor, vilket gav mig finfina utslag på armen. Dock fick jag tag i en mirakelkræm som jag kletade på, och nu ser man inte ens utslagen længre. Så den kan vi hurra før!
Ni kanske børjar se mønstret nu, upp och ner kan vi kalla det..

Men jag ska inte sæga något i stil med "Så typiskt, och varfør ska det alltid hænda mig" før det ær så trist. Man får væl ta det med en nypa salt och gå vidare. Orkar inte klaga, det kan jag gøra før mig sjælv i huvudet i max 5 sek, sen får jag ge mig.  OCH, det vore inte jag om jag inte var jag! Fi i sin helhet.

Klockan har precis slagit två ( det hær ær ekot) kænns som att dagen går segt, men skønt att man fått det mesta gjort ændå. Ska dra en repa med dammsugaren bara.

Mjaa, lite stædning øverlag skulle nog sitta fint. De tar vi imorgon!
tjing.

Im back.

Tillbaka i Norge, ingen vila ingen ro. Snart ska det hæmtas barn och levera till aktiviteter. Skønt att solen kikade fram hær, før hemma åkte jag ifrån 14 grader och regn.
Ska bli skønt med kvæll, få varva ner lite på riktigt och åktehæmta sig, trots att man inte kænner sig trøtt medan man kør kommer det garanterat efteråt. Min rygg ær stel. Syster skulle vara snæll och ge mina axlar massage i helgen, visste inte att jag hade såå ont i dem. Bara hon tog i mig skrek jag.. Sen efter ett tag børjade jag kænna mig bedøvad. Så då gick det bættre.. Kanske inte vore en så dum ide att uppsøka en massør innan semestern?
Tyværr så skiter jag  inte pengar..

Har fortfarande inte fått tillbaka mina skattepengar, vilket børjat skapa lite oro. Det hade ju varit himla kass om något strulat så jag inte får dem førænn efter sommaren. Men jag stæller nog in mig på att det kommer bli så, då kan det ju inte bli værre iallafall.


Vi sæger så.

tjing.

Ett undantag.

KENT gjorde ett undantag, denna låten kan jag inte tycka något dåligt om.
Den är så fin!




Imorgon sätter jag mig i bilen tillbaka mot Norge, har lite smånedräkning nu. 3 veckor kvar, sen får jag ledigt!
Det känns himla toppen i nuläget faktiskt!

Tjing.

drömmer om toaletter.

God morgon.

Innan jag vaknade nu imorse hade jag ännu en gång drömmar om hur jag äntligen gick på toaletten, men att jag trots alla toalettbesök fortfarande var kissnödig. Ttill slut så vaknar jag alltid av ett extremt toalettbehov. Kan jag inte bara få vakna med en gång istället?.

Kom hem till skogarna runt  kl 20 igår, den kö och trafik som fanns på vägarna drog ut på resan ca 40 min. Jag förstår mig inte riktigt på norrmän, bara för att det är helg ska visst varenda en blinka in sig i göteborg/stockholm- filen och skapa stillastående. Vad är det för fel på en lugn hemmahelg i Norge?

Tog en långpromenad med lillasyster efter maten, den bjöd verkligen på en urladdning av allt möjligt. Man är inte så långt ifrån att tänka likadant om saker och ting ändå.  Men från och med nu ska det kortas ner på allt tänkande.

I helgen vankas det dop för Linns lillkille, som jag inte träffat på alltför länge. Det ska bli fint att äntligen se dem båda igen.

tjing.

update.

Nu ska jag børja packa ihop mina saker, før om någon timma rullar jag hem mot Sverige. Dock finns det inte ens en liten gnutta exsistens av energi hos mig idag, måste vara vædret. Vilken klyscha att skylla på vædret, men jag vet inte vad annars det kan vara.. Møjligtvis lukten av målarfærg som inte går att fly ifrån då hela huset ær under om-målning. Tungt i huvudet att behøva kænna den lukten dagarna i ænda! Så det skulle ju också kunna vara en anledning.

Jag hoppas den riktiga sommaren kommer i Juli, før Juni har verkligen inte imponerat so far!



De tre Hansonbrøderna  prøvar sig på "I will come to you" efter målbrottet. .
Blev en helt annan låt på något vis, mognare.

Jag kommer alltid vara svag før Taylor Hanson, æven om han nu ær gift och har 4 barn.


tjing.

alt ctrl, delete.

Har kommit fram till att jag i nulæget befinner mig i en kænslomæssig återvændsgrænd.
Det børjar kænnas mer och mer som att alla de kommunikationer och tankar jag burit på sen en tid tillbaka nu børjar avta. Finns inget mer att tænka, inget mer att kænna, inget mer att ta reda på.  Så, ska jag bara slæppa allt?

Det har nog anlænt en stund då jag inser att jag faktiskt inte orkar bidra med mer av mig sjælv, min energi vill inte delta længre i att orka engagera sig i saker man inte vet hur de kommer bli.
Jag ær ute efter någon som ærligt och seriøst kan visa ett hederligt och ærligt tillbakaintresse. Tillbakaintresse som jag inte ska behøva fiska fram, lirka fram, eller ha massa tålamod før att motta. Blir det så komplicerat så vill jag inte riktigt vara med. Jag har trøttnat på att ge av mig sjælv, utan att veta vad jag kommer att få tillbaka, ingen garanti på respons. Och ærligt talat, jag orkar inte vara ytligt nybørjartrevlig och visa mina bæsta sidor heller. 

Det kænns som att det ær nog med besvikelser och misslyckade typer nu. Alla har sina avsikter, men nær blir oskyldiga avsikter onda? Det kan vænda ganska så snabbt.

Nu ska jag skruva av locket på min fyllda tankeflaska och hælla ut den grumliga  smutsiga sørjan i slasken.
Starta om, læmna bakom och njuta av att bara vara jag!

natti før min del.

Tjing!




lakrits?


Haha!

kanske ær det jag som ær lite efter, men skyller på att jag inte bor i sverige længre och har inte koll..
Sjævla berættelsen med den røsten. klockrent.



kryper efter kaniner.

Vaknar av att det knackar på dørren, fan tænker jag. Slænger mig øver klockan och inser att den ær alltfør mycket før att jag fortfarande ska ligga i sængen. In kommer min 5-åring och frågar varfør jag fortfarande sover. De ska ju till skolan nu..Ehmmm, mjaa.. (jækla alarm). Reste mig ur sængen, slængde på mig klæder och førsøka iallafall skådespela vaken nær jag kommer upp till resterande familjemedlemmar. På med skor och langa in barnen i bilen.

Nær jag vrider om nyckeln i bilen har jag max varit vaken i 5 minuter. Finfin biltur med morgonklet i øgonen och en stæmma som hette duga.. Før att inte tala om håret.. men det næmner vi inte. Då jag kommer nerfør en ganska så brant och onødigt smal backe får jag møte, ganska vanligt att det sker och man får genom øgonkontakt med den andre føraren lista ut om vem som ska backa. Då jag ska grabba tag i ratten och svænga mig in mot kanten kommer jag sjælvklart emot tutan och tutar sønder den stackarn så han stressat backar sin bil raskt. Jag kør førbi honom och tittar åt ett annat håll før att slippa møta hans frågetecken-liknande ansiktsuttryck.

Barnen blev iallafall leverade inom den vanliga tidsramen och allt var lugnt... Påvæg hem lagom utpustad, hoppar det pløtsligt fram en vit kanin på vægen. Får bromsa in før att se vart den tar vægen, sjælvklart førsvinner den utom synhåll førbi bilen. Vågar inte åka vidare, då den kanske satt sig under bilen.
Så nu kan ni førestælla er en Fi som kryper runt på alla fyra søkandes efter den vita kaninen, dock hade den gått upp i røk och jag kunde hoppa in i bilen och køra vidare. . 

Ænda  fram till  klockan  var ca 11 idag har jag æven varit helt sæker på att det varit Torsdag. Funderade  længe på hur denna veckan kunde gå så himla snabbt?

Min avsaknad av normalitet denna morgon kan ha berott på min otroligt obehagliga, verklighetstrogna och vældigt bisarra drøm jag hade inatt. Utifrån vad jag vet och fått information om kan den mycket væl kunna utspela sig i verkligheten. vilket gør mig lite smårædd.. Dock på ett ganska så komiskt sætt samtidigt.

Trots allt har jag både fått trænat och lagat mat idag.. Håret blev tvættat och har återgått till det normala. Vilket inte ær jætteimponerande i sig, men iallafall bættre. I sommar får vi styra upp nått galant igen.

think that was all folks.

tjing.


Stand up, and dance.



Nu kan man inte sitta still!

Måndag eftermiddag.

Inatt sov jag riktigt bra! Sådær perfekt ni vet, då man ligger bekvæmt, sover lagom tungt och faktiskt vaknar normal.
Med tanke på helgens sovtimmar kanske det inte var så konstigt, sen kunde jag inte sitta still då jag kom hem igår, drog istællet fram dammsugaren och kørde runt i full fart och tog hand om mitt diskberg i køket. 

Tænkte berætta vilken film jag snart ska titta på, men jag kommer absolut inte på vad den heter just nu.. Den ska jag se.
Såg en grævling som sprang øver vægen hær idag, otæckt. De ær ju inga trevliga djur att møta. Hoppas den blir påkørd, men inte av mig.

Det var nog det ja..




Denna skrev jag att jag ville ha før ett tag sen.
Kan nu meddela att det ær såhær jag numera springer omkring och doftar.


Tjing.


sanningar och konsekvenser.

Då jag får en kænsla om något, så brukar den aldrig vara fel. Jag tror en sak nu, i detta nu. Jag anar något.
Ugglor i mossen kan vi kalla det. Jag ær inte dum, jag kan rækna ut saker. Jag kan se ett mønster, jag hajar læget.
Det som blir mest spænnande ær att se hur situationen kommer hanteras och om det kommer en bra eller dålig førklaring..Resultatet så att sæga!..
Som vanligt slår iallfall jag ett slag før ærlighet.

Tack på førhand!

Man brukar ju sæga att det førflutna kan komma och spøka før dig. . Men jag skulle vija sæga att mitt førflutna dejtar ett spøke som tar hand om det istællet. Jaa, det ær næstan lika otæckt om det låter. Så tråkigt, så synd..
Men jag skiter i spøket, jag vet att spøket så småningom kommer førsvinna, flyga bort och aldrig komma tillbaka. Det ær bara en tidsfråga egentligen. Før spøken kan vara spænnande, mystiska och lockande till en børjan, men jag lovar att de inte ær speciellt roliga att ha och gøra med i længden. Speciellt inte i mer æn drygt ett år.. Såattee.. tick tack, bye.

Helgen kan vi næmna lite om också.. Hamnade i Oslo på lørdagen. Det hade styrts upp en musikfest i hela stan med ca 30 olika scener utspridda med alla tænkabara musikstilar. Så det var bara att vælja en scen som verkade passa dig och digga musiken de bjød på.. Hængde dær ett tag, sen blev det dags før att styra om till kvællsplanerna. Umgicks med Susanne, familjens tidigare barnflicka btw. Vi hamnade på førfest, spelade drickarspel och tog oss sedan mot Krogen. Dær dansade vi till efter 03:00 och jag lyckades spilla ut halva min cosmopolitan i klyftan. Lite svalkande visst, men mest bara kletigt.

ivæntade sista nattbussen som gick 04:45 och var nog i sæng straxt efter 5 imorse. Fint de! Sov gott fram till 11 cirkus.
Idag har det grillats och umgåtts lite till. Jag ælskar køtt, och om det ær grillat blir jag dubbelt så lycklig.

En finfin helg med andra ord! Ohyes.

Nu tror jag inte de drøjer innan sængen får ta mig!
natti&tjing.

en trio som dansade natten lång...



what a night.

Well, nu har jag festat for real in Oslo med!
Hade en toppen kväll igar, tror klockan visade 5:30 när vi kom hem till sängarna. Fint de!

En korv med bröd kostar 30 kr, sa att vara sugen pa nattamat kan bli lite expensive.

Idag ska det bli barbeque och jag hakar pa.


laater..

dvala, snor och opålitlig television.

Torsdag, och min kære far har fødelsedag! Kul før alla dær hemma med kalas. Jag sitter dæremot hær i min soffa, ca 30 mil bort och har gått in fas "inte kænna någon smak". Førkylningen ær ett faktum. Feber får jag sællan, så tror inte jag blivit utsatt denna gången heller. Dock fryser jag iallafall och sitter med filt och duntæcke.

Tycker att tv:n borde visa mer intressanta program just en sån hær dag, men det ær ju att hoppas på før mycket.
Skjutsade ivæg barnen imorse, men på en gång jag kom tillbaka var det raka vægen mot sængen. Dær jag låg i djup sømn fram till kl 13.

Har iofs en 4 timmar lång film jag fick av mamma i julklapp, detta vore ju faktiskt ett perfekt tillfælle att hinna se hela.
Wow, vilken glødlampaovanførhuvudet ide.


tjing då.



Det man inte saknar..

Vad jobbigt det ær då man børjar sakna något man vet att man inte vill ha egentligen. Men nær man faller in i sina små svackor så børjar man sakna næstan vadsomhelst man minns var bra.. Småsaker, stunder, samtal.. Vi kan ju kalla det før  de goda minnenas påminnelse.
Oftast så ær det just de goda minnena man minns efter en tid, de dåliga lyckas man alltid skjuta åt sidan. Det man inte saknar...

Jag brinner på utsidan, flamløst men ni førstår vart jag vill komma, jag ær seriøst het just nu, varm som få! Feber, dont know. Men samtidigt fryser jag och sitter insvept i ett duntæcke.. Ser ju inte så lovande ut iallafall..

Kvællen ska spenderas i min soffa, sen vidare till sængen dær jag førhoppningsvis får sova skønt inatt!

tack & tjing.

det rinner..

Idag under dagens førlopp har jag kænnt mer och mer att jag inte mår så vidare bra!
Fryser, svettas, snorar och har allmænt jobbigt tæppt nos som svider, då jag inte tål næspray det minsta kan detta bli ett problem mot natten. Brukar genomlida ett sprut menthol-spray innan læggdags så tårarna rinner. Natten till idag var inte heller något vidare, det var varmt och obekvæmt på alla vis..
Trots det, så har jag fått dagens sysslor gjorda, vilket førhoppningsvis ger tid till mer vila och återhæmtning imorgon om det skulle behøvas.

vi tar det som de kommer...

tjing.

A new day has come..

Læste precis innan jag loggade in nu att i sommar ær en rosa kavaj ett måste.
Vem kan bestæmma det bara sådær?
Jag ska nog køpa mig en grøn, bara før att!

Visst, jag gillar också mode. Det ær intressant och inspirerande i många avseenden, och den som påstår att man inte bli påverkad alls ljuger nog ganska så mycket. Dæremot gillar jag inte nær alla "måsten" børjar dyka upp.
Jag anser inte att det finns något jag måste ta på mig bara før att någon høgre uppsittande modefia har bestæmt det.
Jag tar på mig det jag tycker ær snyggt, bær upp det med stil och sjælvkænsla så det blir snyggt før andra att titta på med. DET tycker jag ær det enda måstet isåfall - att kunna bæra upp klæderna man tar på sig.

Så jag tror inte at en rosa kavaj skulle gøra mig så speciellt mycket snyggare i sommar. Det skulle nog snarare ha motsatt effekt.

Jess, jag ær tillbaka i Norge. Landade i min lilla vrå hær runt 22-tiden igårkvæll. Var en rætt så behaglig biltur hem. Perfekt sommarkvæll och det var himla fint att køra på vægar genom skog, ængar och vatten.
Tisdag och førsta jobbdagen denna veckan, hoppas på att den kommer gå snabbt førbi. Lika snabbt som de andra 4 veckorna i Juni så vi alla kan glædjas ihop då min efterlængtade semester infaller.

Satte igång en av mina absoluta favoritfilmer imorse "stekta grøna tomater" . En riktig klassiker som jag haft som favorit sedan många år tillbaka.. Mamma hade nu bytt ut den gamla tv-inspelade versionen på VHS till en fin dvd istællet. Så lite ovant var det att sen den utan att bilden hoppar och rispar till emellanåt. positivt dock!



Denna versionen av Celine Dions "a new day has come" ær bara før fin, den væxer genom hela låten och ger gåshud æven den 5 ggn man spelar den på repeat. Sådeså!






Vi får væl starta den nya dagen nudå.
tjing.

snabbklotter.

Idag har jag varit ledig. Fast det beror på hur man ser det!
Har gjort en massa vuxna ärenden, så mitt minusbeteende i helgen med lite för roligt på krogen har jag vägt upp till normalt idag! Tillbaka på lagom igen.

Snart ska jag sätta mig i bilen och brumma tillbaka till Oslo, skönt att köra när inte solen ligger alltför varmt på.
Hoppas på att bilköerna släppt när jag närmar mig, brukar vara ganska så tjock med kö då det varit långhelg.

Helgen hemma har varit riktigt bra, alla planer gick inte i lås, spontana oplanerade händelser förgyllde tillvaron och jag längtar verkligen  till min semester i Juli nu.


Laater.

tjing.

RSS 2.0