Slut på extra kalorier.

Måndag..
Vad mycket det är som kan ske under loppet av 2 veckor. Inte riktigt så jag hänger med själv.
Har varit en del personliga familjära angelägenheter nu, tråkiga grejer. Men jag som har flyttat från stan får på något vis en känsla av distans till det sorgliga. Här finns egentligen ingenting som påminner mig om saker & ting. Förutom då man börjar fundera såklart, men jag försöker låta bli.
Men annars rullar ju livet för oss övriga på som vanligt, som det alltid gör. Jag ska bara komma underfund med HUR mitt liv ska rulla på hädanefter. Vilken vändning kommer det att ta?
Idag har vår sambo-månad passerat, den som jag döpte till;
"Extra kalorier och mysiga chipskvällar framför tv:n gör ingenting"
Ja, den är ju numera slut.  Så jag antar att det är nu vi får börja knapra morötter..
Ska laga något med lax till middag tänkte jag.
simma lugnt.
tjing.

Tänkte bara visa upp...

Vår lille Alfons som flyttar in om 3 veckor. Sitter riktigt bra i ett par händer.
Sen hittade jag en partybild från i sommar på Kim & mig.
Ganska så filuriga..
Nu blir det Idol och sen tar intar vi nog sängen.
tjing.

Misslyckat system.

Jag skulle inget hellre än att få in en fot i vården här i Göteborg, få hamna på något äldreboende och börja jobba, jag vet att det behövs folk.
Men majoriteten av alla jobbannonser inom vården har som lägst undersköterskeutbildning som krav. Något som jag inte har. Men vill verkligen kunna få den!
Tydligen så ska det oturligt nog vara oerhört komplicerat att få utbilda sig till undersköterska i nuläget för mig.
Arbetsförmedlingen skulle mer än gärna vilja hjälpa mig, de har utbildningar att erbjuda som jag skulle kunna få börja omgående. Men efter att regeringen beslutat att endast hjälpa de som är 25 år och uppåt med utbildning via arbetsförmedlingen så kan de inte ge mig tillträde. Utbildningen ligger bara där och retas framför mig och mitt unga 21-åriga nylle.
Nästa steg om jag vill komma i kontakt med utbildningen är att på egen hans söka omvårdnadsutbildningen via de kommunala vuxenutbildningarna. Men, deras policy är istället att alla som inte har fullständiga gymnasiebetyg går före i kösystemet, Vilket istället gör mig överkvalificerad och hamnar i princip som siste man i sökgänget. Retsamt nog då jag kikat efter Ky - utbildningar, finns det bara de som avancerar uppåt, efter att man blivit "vanlig" undersköterska. Så jag är underkvalificerad för att få jobb, men överkvalificerad för att få utbildningen.
Hur ska jag i detta läge få tillgång till denna relativt snabba, jobbgaranterade och önskade utbildningen?
Det är ju inte direkt så att man tjänar oändligt mycket pengar på att arbeta som undersköterska och hamnar förmodligen som vikarie på diverse platser.
Men ändå så vill jag kunna utbilda mig i detta, men får inte chansen.
Jag sitter inne med en hel del arbetserfarenhet inom äldreomsorgen och anser mig ha det som krävs för att genast hoppa in i arbete.  Men ingen kan ta emot mig som elev och ingen vill ha mig som anställd.
Jag säger som Sverker; "Ska det vara på det här viset?".

iförd keps.

Ute så spöregnar det, jag måste gå ut. Var snäll nog  att lämna ifrån mig pappas regnjacka förra helgen. Vi har inget paraply!
God morgon.
Iförd älsklingens keps & jacka med kragen upp över nacken ska jag med bestämda steg ta mig till vagnen. Kommer det en vattenpöl så hoppar jag.
tjing.

Så ligger det till.

Det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen på riktigt. Jag har inte riktigt fått skruv på vad jag ska skriva om längre. Förut så var det så mycket som fattades, som jag inte var nöjd med. Det var så lätt att få ner sådant i skrift. Missnöje, funderingar kring vad som önskas och vad jag längtar efter.
Nuförtiden, när jag mår underbart bra, är nöjd och har fått det jag länge önskat mig, har jag fastnat i skrivandet.
Blir det inte lite enformigt för er att läsa om hur lycklig jag är varje dag och om hur fantastiskt kär jag är i min underbara sambo som jag älskar otroligt mycket? Vi har det bra tillsammans och kompletterar varandra.
Om dagarna ordnar och grejar jag så att arbete och utbildning ska lösa sig och ser ljust på mina utsikter. Jag har inte blivit förblindad av kärleken och tappat mina mål. Jag vill jobba och ta mig vidare, att då vara i Göteborg underlättar ju en del och gör möjligheterna större.
Det tar lite tid att lära sig området ordentligt har jag märkt, att få rätt distanskänsla till saker och ting. Igår hade jag planerat in en "liten" promenad tillsammans med Angelica. Så jag bestämde vart vi skulle mötas och hade i mitt huvud beräknat att det skulle ta oss ca 40 min att promenera hem hit. För när vi har kört därifrån och hem har det ju gått väldigt fort så jag tyckte det skulle stämma.
Tror vi möttes upp runt halv 16 och vi var nog inte framme här föräns hmm, kan hon varit halv 18?
Men solen sken och vi höll humöret uppe trots det, och med tanke på att nästan hela vägen var i uppförsbacke så mår ju rumporna fint!
Nej men aaa, nu vet ni.
tjing.

Lördag.

Lördag, solen skiner smått. Gick på en svampsökning i skogen nyss, inga resultat! En äppelpaj i ugnen och en nyinköpt Soda Stream, jag mår fint!
Vi har förtillfället ingen toalettdörr, men jag tror nog det fixas inom kort.
Händig karl man bor med.
Det var dagens update.

bloggilogg.

Nu var det längesen, mycket har hänt. Jag bor i Göteborg liksom!
Gjorde jag det sist? nope! Sambo dessutom.
men vill ni veta nått, ni som kan, ni ringer.
tjing.

RSS 2.0