Nu rör hon på sig.

Idag vankas det kalas och hemfärd. Syster fyller 23 och om en månad ska hon klämma ut en bebis! Ska bli så underbart mysigt med en liten klämgo tös.
Sen ikväll sätter jag mig på tåget hemåt igen, det ska också bli skönt att återse Göteborg och min älskling med barn plus kissemiss. Vi ska ha lite julklappsutdelning tillsammans efter jag landat och ta ikapp det vi inte hunnit med. Så lite julklappar finns allt kvar som ska ges bort och kanske någon att öppna också.

Ska se till att jag får med mig allting nu i packningen, mamma har redan hjälpt mig så jag ska bara kontrollera en sista gång.
Så ikväll om allt går som det ska är jag hemma runt 20:00 igen.

Sen ska det jobbas lite hemma, och sedan packa ihop sig i bilen och så tar vi oss upp till Värmland igen för att fira nyår!

Vi säger så sålänge.

Tjing.

Tänk om..

Så var Julafton "överstökad" och det blev sannerligen en annan slags julafton är vad vi är vana vid. Jag satt igår runt 19-tiden och badade 40 graders badtunna hemma hos mina kusiner. Inget jag trodde att jag skulle göra på en julafton. Men det var ganska så skönt att krypa ner i värmen!

Sen hägrar ju denna känsla av att någon saknas nästan konstant sedan jag kom hem, även om jag tänkte att allting måste ju kännas som vanligt när man väl kommit hem. Men jag kan inte riktigt få till det så längre, inte nu. Allt är inte som det alltid har varit.
Jag hade önskat att det kunde få bli lite mer tillåtet att göra förändringar runt ikring..Då hade jag inte suttit här och saknat och kännt mig kass eller styrd eller hjälplös eller något annat.
Då hade det varit perfekt, trevligt och precis som jag tycker att det ska vara!
Istället sitter jag i en skarv mellan olika åsikter/synsätt/traditioner/känslor och det känns som att hur jag än har försökt och försöker gör så känns det inte som att jag når fram för att få förståelse eller försoning.

Men vi tar väl tag i denna dagen med, det ska bli julmat och vila idag. Imorgon fyller storasyster år och det vankas kalas.

Vi säger så.
Tjing.


Ja men Godu Jul då!

Så börjar det verkligen märknas julafton nu! Imorgon infaller den där dagen som alla har våndats, väntat och byggt upp förväntningar kring. Mycket ska hinna med under en och samma dag och man vill alltid att allting ska bli helt perfekt.
Jag har förhoppning om att det kommer bli en fin Jul tillsammans med min familj. Det kändes skönt att komma hem till skogarna idag. Trivsamt och avslappnat att få tillbringa lite exlusiv tid tillsammans med familjen!
Det var ju faktiskt när jag tänkte efter över en månad sedan jag var hemma sist, och det kändes verkligen när jag klev innanför dagen.
Fint julpynt överallt som mamma alltid fixar så bra, hon liksom har det i sig att få till den där riktigt mysiga julkänlsan utan att överdriva.

Idag har jag och lillasyster klätt vår fina gran, och jag har även detta år fått insistera på att julpyntet från dagisåren inte längre är vackert i granen. Men hon är lite svår att ha & göra med när hon skaffar sig en åsikt.
Katten och hunden fann som vanligt granen mycket intressant. 5 min max efter det att granen var klädd käkade Hunden upp något grönt silkespapper som sedan kom upp i mindre trevlig form. . Även då ganska så grönt men mer blött och såsigt.. Ja ni vet.

Så nu sitter jag och räknar ner, ganska helt slut och mycket trött i ögat. Så det är faktiskt så att jag längtar efter att få lägga huvudet på kudden. Även om det inte kommer vara MIN kudde. Den får älsklingen nana på nu när han har tillfället.

Men jaa, en GOD JUL får jag ju önska!


Tjingeling.


Gölligt.

gud så göölligt.

Vet hut!

Ren irritation!
Just nu stör jag mig ganska så brett och hejvillt.. En liten sammanfattning följer:
Armbågande människor, bilister som inte tycker att de gör något fel i trafiken, småtjejer med för höga klackar, samt småtjejer med stövlar som har skaft över knäna.. Sen har vi alla fula och överpråliga julgransbeslysningar som folk måste envisas med att hänga upp, aldrig hört att less is more? Att de enda klädesplaggen i butikerna måste ha antingen glitter, nitar eller pärlor på sig, julpynt köper jag inte där. Hutlöst dyra priser på bussarna mellan Landvetter-göteborg, 100kr/dag kostar det för att ta sig till och från jobbet, (och då är det endå personalrabatt).
Nej, nu vet ni vad. Det är inte mycket som känns positivt just nu.. Och Julen ligger inte närmast hjärtat nu heller. Det blir liksom inte korrekt.
men men...
tjing.

RSS 2.0