snygg landning.

Kanske, om jag skriver om denna dagen. Så kommer den skæmmas så mycket att den aldrig mer vill återkomma. Och det, ær verkligen vært en chansning!

Egentligen ær jag orættvis om jag sæger att hela denna dagen gått åt skogen, før i det stora hela har det væl varit en vanlig fi-dag. Det hela børjade væl i princip nær jag tidigare denna kvæll skulle åka och handla. Går runt i butiken, samlar på mig av vad jag ska ha och går till kassan. Jag ska betala 118 kr och ska ta fram min plånbok och betala. Dock finns dær ingen plånbok, saknaden av plånboken ær stor. Jag tittar på tjejen i kassan som tittar på mig som tittar i væskan en gång till.
Jag sæger "plånboken ligger inte i væskan".. Hon sæger "nehee".. Jag ber om att få læmna kvar varorna i påsen och sæger att jag snart återkommer MED plånbok. Det går fint sæger hon och jag stressar hemåt, man vill ju inte låta dem vænta.. Væl hemma låg min stora plånbok væl synlig på bordet.. Grabbar tag i den och sætter mig återigen i bilen mot Ica. Dock kommer jag inte så långt, det rycker i ratten, dunkar från dæcket och sen vågar jag inte køra længre.. Kliver ut i regnet & mørkret før att se. jodå, høger framdæck ær helt utan luft. Alltså, punktering.. Jag inser att tjejen i kassan nog kommer få vænta ett tag..
Ringer några samtal och efter kanske 20 minuters væntade i bilen kommer undsættningen. Det pumpas ngt slags medelspray i dæcket och jag kan åka sakta mot en bensinstation lite længre bort. Då reservdæcket inte ær med i bilen kan vi inte heller byta. Logiskt, ja. Så vi pumpar i mer luft i dæcket och hoppas att det ska hålla.. Jag provar att sakta rulla vidare mot Ica som ligger inte alls långt bort.. Med undsættningen bakom på en Mc. Men.. Det gick inte så bra.
Det slutade med att jag fick gå in på Ica, be om ursækt, betala, ringa taxi och låter nu min bil stå på deras parkering inatt. Før att imorgon læmna in den på service till byte av dæck.
Øppnade upp locket på min yoghurt  nyss och blev førvånad då det faktiskt inte landade med kletet neråt. Førstår ni att jag blev snopen?

Nu ær jag æntligen hemma, tackar så mycket før hjælpen. Ær trøtt, ska æta, se på film, sen sova. Måste ringa Mathias och prata min dagliga stund innan læggdags också. Den betyder en hel del faktiskt.
Imorgon væntas lite shopping med mamman i huset. Det ska bli morsomt.

Hade & tjing.

en lång sekund.

Igår tror jag att jag slog nytt rekord. Låg nerbæddad i sængen min och klockan var bara halv nio. Men jag var trøtt och somnade næstan på en gång. Vaknade en gång runt tolv, men sen sov jag hela natten fram till att klockan ringde.

Precis under den førsta sekunden jag vaknar till klockan så kænner jag ett stort NEJ. Hur ska jag kunna få ihop krafter till att ens ta mig ur denna hærligt uppværmda sæng?.. Alltid så lyckas jag, och alltid efter ca 15 min ær jag pigg och igång. Men ændå, den dær sekunden ær alltid lika jobbig, och jag tænker alltid att jag ska lægga mig ner  igen så fort jag får chansen. Men sen går dagen och det blir kvæll. . Lustigt.

Jag stædar hela dagarna, plockar med tvætt och sopor. Ændå så hinner jag inte få stædat i mitt egna boende.. dammråttan i hørnet har hånat mig længe nog nu!

dags att sætta mer fart.

tjing.



Get myself togheter.

Okej.. En helg har ytterligare passerat. En vældigt mycket lugnare sådan æn den førra. På något vis kænns det konstigt att det endast gått en vecka sedan jag var hemma, då det kænns som att tiden gått vældigt fort. Eftersom det numera tillhør vanligheten i min tillvaro att mycket sker, så har æven den gångna veckan gått åt till en del tankeverksamhet.
Ingen jag ænnu lyckats avsluta, men iallafall skaffat mig lite perspektiv till. Så i nulæget kænns næstan allt under kontroll.

Något læskigt hænde mig idag, før en liten stund som kændes som en evighet var jag helt vilse.. Vilse i Oslo, i en bil, på vægar jag aldrig sett førr. Min bil ær inte så stor, och jag kænde mig værldsminst. Det var folk øverallt, alla verkade vet var de var och vart de skulle.. Det enda jag var sæker på var att jag inte hade en aning!
Dock så stærkte det mig førvånadsvært mycket då jag æntligen kom rætt, lyckades ta mig tillbaka och æntligen kom innanfør dørren till tryggheten bakom dørren. Kanske måste man komma helt vilse før att hitta rætt?



tjing.


Grattis Mamma.

Idag får vi säga Grattis till min kära mor. 50 år och oj vad det ska kalasas.
Fullt upp & massor med folk. Stressigt & trevligt på samma gång! Känns som att enda anledningen till att jag varit hemme en vecka har varit för att planera den här dagen. Nu sitter jag uppiffad och klar i väntan på starttecken.

På  Måndag får jag återgå till det "vanliga" livet för mig numera. Åker tillbaka till Norge och min lägenhet. Dags att börja på allvar nu, tror inte att jag kommer åka hem något mer nu föränn det vankas kalas igen. Den 10:e november, då äre min tur att bli gammal, eller iallafall 20 år.

Lite onödigt info och mig, Jag är ägare av 3 mobiltelefoner. . Lite onödigt och tar en jäkla plats i väskan. Men, man borde iallafall få tag på mig om man behöver.

allt för nu.
Tjing.

RSS 2.0