Det är inte sommar precis.

Nu har vaccinet sprutats in på mig. So far mår jag som vanligt.
Men hur är då som vanligt?
Är det jättebra, toppen och allmänt frid & fröjdigt?
Eller känns det mer som upp som en sol och ner som en pannaka?
Mjaa, den där pannkakan kan vända snabbt. Det svänger ganska så snabbt dessa dagar.. Jag hoppas på förbättring snart, för jag vet inte vad som är värst. Att behöva anstränga sig eller fundera på varför jag måste anstränga mig?
Missförstå mig inte nu, det är liksom inte så att jag går runt och har det kasst hela tiden.
Det finns såklart ljus i tunnelns slut.
I torsdags var det äntligen dags för min första tur till Ullared och besöka Gekås. First time! Det var riktigt givande och berättelserna man hört genom åren var inte alls överdrivna. Det var billigt, stort och det fanns en jäkla massa grejer. Såhär närainpå juletid fanns det helt klart grejer för att fylla ett helt hus till bredden fyllt med pynt.
Angelica och jag plus hennes mamma strosade runt därinne i ca  7 timmar, och då gick vi inte ens ner till den andra våningen. . Såattee, det blev en varuvagn fylld med härliga prylar och tingselings.
I helgen har det julpyntats och fixats fint i fönster och krukor. Hyacinter är planterade och julstjärnorna har fått sin plats. Min händige karl har gjutit igen badrumsgolvet så nu kan man snart skymta ett klart badrum, äntligen. . Typ, iallafall ganska så snart, nästa år.. Men jaa, i sinom tid.
Det kommer iallafall bli himla fint och fräckt när det blir färdigt, och han är himla duktig som kan allt sånt där själv.
Allt går lite upp och ner, men i det stora hela är det dumt att klaga, jag vill snart börja se fram emot julen och hoppas på att jag kan få göra det utan att tänka sönder det hela.
Min söta lille kissemiss Alfons har vuxit så det knakat nu i det sista, han skjuter iväg i både längd och bredd. han underhåller oss här hemma och trivs fint på min mage om kvällarna. En underbar varelse som verkligen blivit en kär familjemedlem.
Att se det sista avsnittet av Ullared ikväll kan bli lite extra spännande, då jag ni varit där och sett hur det ser ut.
Något att även tala om är att vi lyckades med att se både chefen och Morgan på Lagret då vi var där. tip top!
Så får det vara bra.
tjing.

21/11 vi tar ett glas julmust till.

Det blev kanske inte ett inlägg direkt dagen efter det förra.
Men nu kommer ett.
Jag sitter nyduschad med ett glas julmust och väntar på att älsklingen ska greja en film som vi kan se.
Får mer och mer lust för varje dag att börja med julpyntning. Fina färger, lite dukat, snygga gardiner..
Det enda som fattas är det där besöket till Ullared som måste bli av först. Angelica ska få dra med mig dit och visa hur det går till. Har inte varit där tidigare men det känns som att det börjar bli dags.
Det där med listor, det är nog min grej. Jag älskar att göra listor, för då ser man så bra hur duktig man varit efteråt. När allt är köpt och överstruket. Sen är det bara att göra en ny..
Pappa brukar göra listor på saker som måste göras, det är jag mindre bra på.. Sånt tar jag lite mer som det kommer.
Menee, film var det nu!
ha en trevlig lördagskväll.
tjing.

liillafi.blogg.se is back.

En uppdatering av liillafi.blogg.se skulle kanske vara på sin plats, den har ju näst intill blivit bortglömd..
Jag har loggat in emellanåt med tanken om att uppdatera. Men varje gång har jag ångrat mig och skjutit upp det. Av någon anledning har jag inte haft motivation, vilja eller någon vidare känsla för det.
En blogg kan vara avslöjande eller distanserad och jag har nog inte riktigt bestämt mig hur jag ska ha det..
Men det kanske är på tiden att göra det? Så den inte vissnar totalt.
Det har uppstått en del trista händelser de sista månaderna, saker som jag inte velat dela med mig utav här under tiden de inträffat. Så att skriva en massa inlägg och ge intrycket av att allting  fortfarande var som vanligt hade inte heller känts rätt. Så det blev liksom stop i skrivarprocessen. PAUS så att säga.
Nu känner jag däremot att det kan vara dags att återuppta lite bloggning i vardagen. PLAY and RESUME!
Jag myser i samboliv här i Göteborg och trivs fint med min utvalda livskamrat fastän han inte är nyrakad varje dag.  Har jag inget för mig om dagarna plockar jag upp kattleksaker ur vattenskålen, pillar på någon kruka som står snett eller tar en vals med dammsugaren. Jag har lite utspridda vänner även i denna stad som jag försöker dejta så ofta som det är  möjligt.
Jag har förlorat en farfar, en mormor och en farmor under de senaste 2 månaderna. Vilket känns ganska så overkligt fram till de stunder det hinner ikapp mig.. Då det kan bli lite slitsamt att le.
Jag har i det sista gjort en del vändor på arbetsförmedlingen för att få fart på min karriär, och även om det har startat segt så verkar det ändå som att något har kickat igång. Ett jobb på Landvetter har precis startat och vi får se vad som kan ske framöver. Kanske lite plugg kan vara på sin plats? Snart.. kanske om något år eller så.. eller två.
Om vi pratar lite nutid så sitter jag här en Måndagkväll och ser att "halv åtta hos mig" faktiskt har börjat. Vilket betyder att jag får korta ner detta inlägget lite mer än vad jag hade tänkt mig.
Jag kommer förhoppningsvis ihåg att fortsätta imorgon..
vi säger så!
Tjing.

RSS 2.0