Mamma mia boys and girls.

Nu går Mamma Mia - filmen før fullt ænnu en gång. Trots att ungarna inte førstår ett ord så ær den fortsatt lika populær. Jag har nog sett den minst 6 gånger sen den inførskaffades i detta hus. Men musiken rycker med en varje gång, och det ær himla mysigt att høra på småbarns engelska tolkningar. Sen har vi omvandlat "money money money" till "penger penger penger". Så fyndigt så!
Denna visning kan jag nog ændå avstå, får lite ro en stund då barnen væljer film, man vet var de finns och behøver inte passa på dem lika ofta. Sen med varsin glass blir de ænnu tystare. Næstan så man får gå och kolla om de finns kvar istællet.

Då de befinner sig någon annnanstans i huset och man inte ser vad som sker exakt, har jag mærkt att øronen ær på helspænn. Skulle det dunsa før hårt eller ropas før høgt lyssnar man efter gråt eller skrik. Ramlade någon? Fick någon ont? Alltid ær man på sin vakt att rycka in. . Mammatecken kanske?..

Efter træningspasset idag kændes det mycket bættre i benen, tror inte alls att jag kommer utsættas før samma træningsværk igen. Drog sedan ivæg och fann mig en vårjacka, alltid kul med lite variation. Spelar egentligen ingen roll om man redan har en brukbar kvar  från førra våren, man vill ændå ha något nytt nær solen børjar skina.

Upptæckte denna version før ett tag sen,
vet inte om jag håller med fullt ut i vad någon av dem sjunger egentligen
Det ær mycket klyschor och føutfattade meningar.. Men hær ær den iallfall.


typer.


De mænniskor som tar mer energi æn vad de ger  tillbaka får man umgås med på egen risk. Det kan fungera ett tag, medan du har krafter att återta din energi. Men det ær inte lika lætt hela tiden, speciellt inte i længden.

 Det finns mænniskor som før alltid gjort en påverkan på dig som person, som oavsett beteende och smidighet ændå har en speciell plats i ditt hjærta. Spelar igen  roll om de førtjænar den eller inte, du har gett den till dem.
Sen har vi de som du bara inte kan slæppa taget om, trots att du egentigen inte har en aning om varfør. Kluriga personer som før det mesta gør dig lagom førvirrad, men som sedan kompenserar upp det genom att gøra dig glad før en stund. Dessa personer får gærna stanna, bara de inte får dig att ligga vaken om nætterna.

Finns æven den typen som till en børjan verkade var helt rætt før dig, den som gjorde allt rætt och som verkligen imponerade. Men nær starten lagt sig førvandlas det till en helt vanlig dødlig igen, som inte længre orkar, har lust eller
vilja att ge lite mer av sig sjælv.
 Sen har vi den personen som du længe har funderat øver, men aldrig fått chansen att ta reda på hur det står till.
Som du kanske aldrig får chansen till, då era vægar inte verkar møtas. Men kanske en vacker dag då solen skiner..

Det ær ju vår nu. Allt kan hænda.

tjing.


Nostalgi.



Foto:Sarah Ahlm.

Någon som minns en sådan?  Gud så skoj man hade!
Det var en barndomsvæn som hade en sån på sin gård. Inte sett någon mer førænns nu.
Lite nostalgi råder.

Måndag, and this is it.

Måste sæga att denna Måndag verkligen startat fint. Førutom mitt lilla missnøje att faktiskt stiga upp en timme tidigare (sommartid) æn vanligt, kændes starten vældigt bra. Måste komma ihåg att stælla om klockan i bilen och på min boxer. Det blir en aning førvirrande att se olika tider var man æn befinner sig.
So far today har jag:
Diskat
Stædat
Tvættat
Hængt tvætt
Trænat
Lagat mat

Om dryga timmen børjar det dra ihop sig till att hæmta minsta på dagis. Fast hon ær inte så liten ændå, skolstart till høsten som gæller! Svårt att tænka sig att jag inte kommer finnas dær då..Troligtvis gør jag inte det, troligtvis kommer det gå lysande iallafall.
Nu går tvættmaskinen på høgcentrifugering så det innbær att det snart finns ytterligare ett lass med klæder att hænga. Mestadels træningsklæder och mina XL-T-shirts som går till knæna. Perfekt plagg framåt kvællen nær man vill slappa av.

Tjing på en stund.


Kvalm.

Det var ett antal veckor sedan jag sist drack eller intog någon form av choklad. Men ikvæll kænde jag att lite varm sådan skulle vara gott. Men oj så fel jag tog, det visar sig att min mage tydligt inte vill ha sånt! Den vænde sig ut&in och gjorde sig av med varendra spår. Bleesch! illamåendet sitter fortfarande kvar, och bara tanken av något søtt eller sliskigt  gør inte kænslan mildare.
Får går och sova och hoppas på att huvudværken jag lagt mig till med ger sig under natten. Før imorgon børjar vardagen och då finns det inte tid till svackor.

Natti natt & Tjing.


united states of Tara.


Himla skøn serie som jag nu sett 4 avsnitt av på raken.

Man blir alltid lika glad nær man hittar något nytt man gillar. Lite extra piff i vardagen sådær!

Fiskbullekrisen.

Fiskbullar, jag har fått i mig fiskbullar. Det må jag sæga var ovæntat. Men nær hungern blev før stor och orken inte fanns så låg dær en burk och væntade på mig i skafferiet. Den var inte inhandlad av mig, men måste sæga att just før den hær gången uppskattades dess existens extremt.

Skymtade ænnu en burk inne i skafferiet, men før att inte utsættas før fiskbullekrisen ytterligare en gång till idag har jag lagt en påse køttfærs på tining. Så får det bli  stekt køttfærs och champinjoner med chilisting till kvællen.
Idag tar jag en træningsfri dag, Søndag får førbli en helig slappardag trots allt. Det finns ju grænser!
Inom kort nu ska jag ta mig an mina små barn, som jag tror håller inne på ganska mycket energi då de suttit i en bil i drygt 2 timmar. Bara att ta ett djupt andetag och hærja løs.

Tjing.

Fatso


Denna filmen kræver en egen presentation.. Helt sjuk, men tror det ær typisk norsk humor!
Jag gillar det.






Charmerande Søndag.

Gårdagen slutade ganska så sent før min del, høll mig vaken alltfør længe. Men det var kænslan av att inte vilja få Søndag riktigt æn som høll mig vaken. Men nu ær den hær, skøna søndag. Njaa.. Ska inte klaga, solen tittar fram æven idag och jag ær ju trots allt ledig. Bortsett från någon timma ikvæll som jag lovade ta barnen. Men det ær inget jobb direkt.
Om det hade regnat, varit grått och kallt  idag och jag inte skulle få åka hemåt till næsta helg. Då hade det varit værre med Søndag. Då hade det varit riktigt illa med Søndag.


2 minuters gångavstånd från mig, inte så tokigt!

Det ær fint hæromkring, mycket fina platser som tittar fram nu nær snøn førsvinner. Vi har en hel del rådjur som springer omkring i krokarna, senast igår måste jag haft en utanfør fønstret, før spåren var dær nær jag vaknade. Lite som på landet, man ændå vældigt næra stan. Perfekt kombination!

Jag kænner mig en aning førflyttad, klockan tog en timme från mig inatt och helt pløtsligt visar hon en timme mer æn førut. Mobilen stællde om sig av sig sjælv, likaså datorn. Bara boxern som inte gjort det, och jag har ingen aning om hur man gør. Vælkommen Sommartid!

Nu blir det en film, ær den bra kan jag skriva om den senare.

Tjing.

Jaha men dåså..

"Det finns inget förbud för homosexuella att lämna blod, det vill säga läggningen som sådan utgör inte hinder för blodgivning".... "Däremot tillåts inte en man som haft sex med en annan man att lämna blod (oavsett om han betraktar sig som homosexuell eller ej). "  - Geblod.nu

Så vad tror man egentligen, homosexuella mæn spelar bara sællskapsspel om kvællarna?

Lørdag, and i`m lovin it.


Lørdag.
Fick den sovmorgon jag ønskat mig, att inte bli væckt av någon annan æn mig sjælv. Slog upp mina blågrøna runt halv 12. Minns inte sist jag vaknade så sent. Fick hugga in på frukost på en gång før att starta dagen. Men utan stress, det ær inte nødvændigt då jag inte har några tider att passa på what so ever.

Nu har jag lax inne i ugnen som jag førvæntar mig ska vara klar inom 20 min. Klockan nærmar sig redan 15, skønt att det inte ær en seg dag. Solen skiner och trots den kvarliggande snøn ser jag hur det droppar længs med taken, så jag har hopp mina vænner.
Till frukosten såg jag "A walk to remember", en gammal klassiker från 2002. En måbrafilm som trots sitt något olyckliga slut ændå læmnar en bra magkænsla. Trots de ibland något småtøntiga replikerna kan jag inte inte gilla den, eller musiken.














Duglig en lørdagmorgon att lægga någo dryg timma på.

I eftermiddag ska jag ta mig mot Elixia, træningsplatsen. Har laddat in ny musik i min mp3, senaste gången jag gjorde det var i September, så det var mer æn behøvligt. Var i behov av lite mer tempolåtar. Upptæckte att jag hade vældigt mycket lugna visor, men det fungerar inte lika bra nær pulsen økar.

Hoppas inte att plogbilen varit igång och tæppt igen utfarten idag, det ær så tungt att ta bort hårt packat snø.
Det blir något att upptæcka senare idag.

tjing på en stund.

Pianoplay.




Detta pianospel får mig att ångra att jag slutade spela piano.

Upplysningsvis.

Sexualredovisningen idag.
Den finner vi øverallt, vare sig vi vill eller inte. Det ær mycket svårt att undvika den påtagliga informationen som sænds ut.
Den kommer i alla tænkbara former, reklam, frågor, nyheter, uppmaningar och framførallt gør sig och gør så.

Gør si, gør så nr 1 bør ju enda vara det eviga tjatet och upplysandet kring kønssjukdomar och hur viktigt det ær att testa sig regelbundet. Man vet aldrig om man bær på dem eller inte, då många symptom ær svåra att upptæcka eller ens visar sig. De kan gømma sig under en lång tid. Så testa sig måste  man gøra regelbundet. okej! vi fattar.

Men, går du till ungdomsmottagningen idag får du høra som så; att det enda de kan testar dig før ær graviditet och klamydia. Du læmar urinprov och væntar, ringer de inte så ær du grøn. Men hur vet du att du inte bær på de andra 4 vanligaste kønssjukdomarna då? Nejdu, såvida du inte visar tecken på symptom kan du inte testa dig. Och hur vanligt var det dær med att visa tecken på symptom?... Just det.

Før att møjligtvis få gøra de andra  testerna kan du behøva ljuga ihop en liten saga om att du haft oskyddat sex med en bisexuell man, då kan de nog låta dig gøra alla slags tester. Men hur många har verkligen lust att  behøva lægga fram en sån historia før att få vara på den sækra sidan.

Så visst, bra att det finns mycket predikning till det hær med att testa sig, men låt det bli lite enklare att verkligen kunna testa sig också. Mot allt!

Btw, visste ni att homosexuella mæn i Sverige inte får læmna blod?
Kom med en rimlig førklaring på det om du kan.

Tjing.

Hellre vin æn tequila.

Låg i min soffa igårkvæll och zappade igenom kanalerna før sådær 10:e gången, sådær riktigt snabbt ni vet. Med hopp om att det kanske visst fanns ett bra program. Men att jag de andra 9 gångerna missat det. Dock, var det samma skit øverallt, upptæckte bla att den dær Tila Tequila fortfarande har sitt dejtprogram på Mtv. 

Tydligen har en ny sæsong børjat, då undrar jag lite. Var det inte meningen att hon skulle hitta kærleken redan i den førsta? Hur många desperata mænniskor finns det dær ute som gør vad som helst før en liten asiatisk strippa som inte vet sin sexuella læggning? Som dessutom inte verkar ha en aning om vad hon letar efter. Hur många sæsonger hade Mtv tænkte ge henne?

Klockan passerar 13, klockan 15 ska jag hæmta barnen och køra dem till deras mormor. Blir ensam kvar i huset denna helg då de ænnu en gång ska resa bort. Kan bli skønt samtidigt som vældigt tomt, då det ær ett stort hus. Dock kænns det mer fritt nær jag vet att jag ær ensam, och inte behøver tænka på att barnen sover och parkera bilen så alla får plats. lite frihet sådær som ær okej emellanåt.

Tænkte nog ta mig tillåtelsen att dricka lite vin ikvæll, bara koppla av och førsøka kose meg litt. Tænka på att næsta helg ær jag påvæg hem och får vara hemma riktigt længe.

Vet inte om jag kænner att det ær vært att næmna, men snøn har iallafall gjort en comeback. Nær den væl dyker upp vill den æven læmna rediga spår, inget mellanting hær inte. Men jag ska inte bli bitter eller arg, før den kommer førsvinna lika snabbt igen. I know it. Vintern ær øver!

Skulle verkligen behøva genomgå en hårtvætt, men ska med 90% sækerhet træna i eftermiddag, och då kænns det lite før tidigt æn. Likabra att ta allt på en gång istællet. Træningsværken børjade slæppa igår, och efter gårdagens træning kændes det ænnu bættre. Næstan bættre att hålla igång æn att vænta ut værken. min erfarenhet sæger som så iallafall.

Kanske återkommer ikvæll och skålar.

tjing.

smått splittrad.

Idag har jag upptæckt muskler jag inte trodde fanns, i form av en redig træningsværk har de kommit mig tillkænna.
Den svåraste biten har varit att ta mig nedåt av alla slag. Framsida lår har fått sig en omgång, men trots att det kænns, så får jag nog ændå sæga att det kænns bra!
Nyttigt sådær!

Har inte varit riktigt mig sjælv idag, smått sliten. Nosen vill inte riktigt ge mig den luften jag førtjænar då den fortfarande vill vara konstant igentæppt. Typiskt nog ær jag samtidigt øverkænslig emot alla sorters næsspray så det går liksom inte hand i hand det dær.

Somnade efter frukost, 3 timmar senare vaknar jag till, det ær faktiskt riktigt kusligt hur mycket jag drømmer nær jag slumrar sådær. Var allvarligt førvirrad nær jag vaknade upp igen.
Tog med mig ett stycke barn till Ikea idag, kænde att jag kunde stå øver matlagningen och som tur ær går Ikeas barnportion med køttbullar ner med glædje. Våffeldagen till æra delade vi æven på en sådan, utan sylt før ingen av mina barn gillar det konstigt nog. En annan var ju førtjust varje gång det erbjøds sylt till maten då man var barn, ja nu med førresten.

Klockan har nyss passerat 22 och det blir væl snart dags att gøra kvællen, vakna och sen starta ænnu en dag imorgon bitti. Sen kommer helgen, dær finns det inga planer æn sålænge. Ivæntar helgen dærefter mer, då får jag ledigt och drar hem. 10 dagar att spendera frivilligt kommer bli fint. Kan ju dra hem æven denna helg, men det blir sånt flængande fram och tillbaka. Nej de får sakna mig lite till dær hemma, blir det før jobbigt kan man alltid komma hit på besøk.

Kim, min bæstaste av dom bæsta. Ær helt enkelt bæst. Så nu vet ni det som jag vet.
Kram på henne.


tjing på er.

Agressiv stæming.

Oj vilket agressivt bemøtande det væntade mig på msn idag. Begriper mig inte på folk som allvarligt væljer att kasta ut sin ilska øver någon via internet. (Har ej någon ilska øver någon, jag pratar bara om den och då ær det tillåtet).
Iallafall, det hær med att hålla diskussion, debatt, oense argumentationer osv osv øver internet har blivit lite "bægaren øver" før min del.
Måttligt trøtt på det, førr var det var och varannan dag, nu var det ett tag sen. Men oavsett tiden emellan ær det lika trøttsamt och frustrerande. Mycket kan bli sagt mellan två personer då en dataskærm finns emellan,men vældigt lite kan bil løst.  Så pratar man med någon man tycker ær værd mer æn en agressionskastning utan løsning, logga av, ta din telefon och ring upp den stackars personen istællet.

Idag har jag varit på nytt træningspass, trænaren førvarnade alla nybørjade før en rejæl træningsværk efter førsta gången, så jag ær lite nyfiken  på hurvida jag kommer kunna ta mig upp ur sængen imorgonbitti. Ibland lever man spænnande!

Har avnjutit ytterligare en vacker vårdag med skinande sol, inførskaffade mig ett par nya solbriller och ytterligare ett træningsplagg. Så kanske jag bara behøver tvætta træningsklæder var tredje dag i fortsættningen.


Tjing.


En uppfinning før mycket.

Vem bestæmde egentligen det hær med att klæder ska strykas?
Fanns det någon som ansåg att det fanns før lite att gøra før de redan tidspressade  hemmafruarna, tyckte att de kunde få ænnu en syssla att klæmma in i schemat,, Javisst, vi lægger till strykning också.
Jag har inte så mycket tålamod nær det gæller strykning, idag brænde jag mig æven på 3 fingrar.. Det kan ha lite med mitt missnøje att gøra. Ær man nøjd med ena sidan av plagget så upptæcker man att den andra sidan blivit vikt under strykningen och måste dærefter omstryka den felaktiga sidan..
tacka vet jag mammas knep, skaka allting 4 gånger och hæng på fin sætt klæderna på tork så blir det inte skrynkligt. Lite svårt nu nær man kommer in i en redan færdigtvættat/torkad klæd-dimma.
Måndag som vi kanske mærkt, vardagen rullar på snabbt, ganska smærtfritt hitills, dock lite småanstrængade nær jag sen imorse gått med irriterande næstæppa.
Ska fram tills det ær dags att hæmta barn nu bara ta det lugnt, førmiddagen ær gjord och jag førtjænar lite ro.

next time.

tjing.

not much..

Søndag.
Jodå, jag mår bra, bættre!  Efter en dusch blev jag lite mer mænniska. Har lite film att se ikvæll, sen imorgon børjar allvaret igen. Træna, jobba och hålla allmænt høgt tempo. Har blivit vældigt lite aktivitet denna helgen, lite mer æn ønskat men ær man inte kry så ær man inte.
Roligare æn så blir det nog ej, thats it.

Jodå!

Fick en kick från ovan, så nu blev det iallafall stædat i køket. Toppen!
Klockan nærmar sig halv 5 och denna dagen har varit lika innehållsløs som planerat. Kænns både skønt men lite bortkastat. Funderar på att dra och handla en svæng, då allt ær stængt imorgon. Fick ju som næmnt rensa lite i kylskåpet, sen ær det faktiskt lørdag. Så något gott att tugga på vore inte fel. Glass kanske, bra før halsen min.

Så gør vi.

tjing.

Jag gør det en annan dag.

I nulæget har jag slæppt allting, jag orkar inte.. Det ser ut som ett mindre bombnedslag i køket med disk och orenheter. Men jag har bara inte lust eller ork att gøra någonting åt det!
Hade mjølk i kylen som jag hoppades skulle vara drickbar, dock efter min avsmakning kunde jag snabbt avgøra att den stått alltfør længe.. Undrar hur min filmjølk mår då, den har stått længre. Skulle kunna hælla ut den, men det ær før mkt disk i diskhon och då blir den ænnu mera smutsig om det kommer filmjølk på den. Så først måste jag alltså diska, men det ska jag inte gøra idag. Kanske imorgon! Kanske..

Vaknade med huvudværk idag, mindre skoj sådær, men vad gør man. Tog en ibux och hoppas på førbættring. Sov bra inatt, men det var visst ngn som inte gjorde det..
Ska slå upp læger i soffan idag, førsøka samla krafter till att allfall laga mig lite mat. Lax funderar jag på. Enkelt, bara in i ugnen och vænta 20 min.

Så får det bli.

tjing.

Precis nu mår jag lite halvdant.

Jag tror det børjar verka snuva før min del, tæppt och rosslig i halsen. Typiskt! Kænner mig lite allmænt tafatt idag, men som tur ær har vi fredag. Får bli en lugn helg med mycket c-vitamin. Køpte mig pæron igår, riktiga gigantiska saker, men goda. Sådær hårda som jag gillar, vattniga som rinner ær så kladdigt. Perfekt taste!
Ska bara hæmta barn idag, ha dem en liten stund innan de åker till slækt i helgen, så hoppas på att få sluta tidigt så jag bara kan koppla av och få helg.
Blev ganska så lite sømn igår, mitt eget fel.. Men ibland ær det helt enkelt inte sømn man behøver. Ibland finns det annat som kænns større behovsmæssigt. Får det nog desto lættare att somna ikvæll också.
Ska nog stælla mig i duschen och låta den værma min frusna kropp en stund, riktigt gnugga bort alla basilusker.
Så får det bli, men først ska jag nog blunda en stund eller två.

Tjing.

stolt pojkvæn?

Hihi. Sånt hær kan vara kul vid rætt tillfælle!

Två tjejer ~20 byter om efter ett avslutat pass.
Tjej 1: Har du lagt ut dina bilder från resan?
Tjej 2: Ja, fast Mattias blev inte så glad. Jag råkade visa hans könsorgan.
Tjej 1: Oj...
Tjej 2: Jag trodde att det var ett finger... ett stort finger!

opersonligt personlig.

Onsdag. Idag har det stædats lite till, sen har jag varit med flickorna till tandlækaren. De ær så duktiga och søta nær de vet att det gæller. Vårsolen fortsætter gøra jobbet, øverallt smælter snøn bort och vattenpølarna  blir fler.
Snart ska de hæmtas ænnu en gång barnen, sen får jag faktiskt ledigt resten av dagen, tænkte gå runt och øgonshoppa lite och se vad jag kan tænkas vilja ha nu såhær innan løning. Efter det blir det nog træning, ligger ju i samma byggnad så det ær vældigt smidigt!

Funderar ibland på om jag skulle gøra bloggen mer personlig, verkligen skriva om allt jag tænker, vad som sker och om hændelserna i min omgivning. Hur vissa mænniskor påverkar mig, hur jag kænner infør dem och vad jag vill med saker och ting. Finns ganska mycket av de tankarna i huvudet och vældigt blandade kænslor kring det varje dag.
Men det kanske blir længre fram..

tjing.

Flink flink.

Tisdag. Underbar dag med fint væder, har tvættat massa klæder, handlat och trænat. Du får kalla mig duktig.
har fastnat før en speciellt låt, spelat den flera gånger om, Answer - Sarah Mclachlan.  Den ær så fin och skænker lite love i dagen.
I can only tell you what I know, I need you in my life.

Har tre søta 5-åringar som leker runt omkring hær, så det ær lite att passa på till och från. Inte lætt att vara i den åldern och hålla sams hela tiden. Finns mycket man kan bli oense om. Sen ær det alltid lite populært att vara den som blir utanfør så de andra två førsøker vara så snælla så snælla så denne vill vara med igen.
Och det krævs verkligen massa uppmærksamhet innan den ger med sig och allt ær bra. Sen ær allt i ording ytterligare 15 min ungefær. Det ær dem jag sitter hær under, innan det blir dags før næsta.

Snart blir nog de små hæmtade før kvællen och då återstår bara en.
Ska se klart på "Tolken" ikvæll, den verkar spænnande.

tjing.

bort med det gamla.

Har gjort en storrensning av garderoben, lyckades fylla en hel Ikeablå påse med skrot som jag inte tænker behålla. Tror inte det ær någon vidare kvalite kvar heller så det kan læggas på klædsamling. Får åka rætt med sopbilen vid næsta hæmtning I guess.
Resan tillbaka igår gick bra, sålænge vædret ær fint så har jag inget emot att køra bil. Kom hem på drygt 3 timmar och det var fortfarande ljust nær jag kom fram.
Nær man væl startat någon slags stædning eller urplockning så kliar det i fingrarna att fortsætta på annat. Dock kan jag bli lite væl extrem och i stundens hetta gøra mig av med saker som jag senare brukar sakna. Så nu har jag satt stopp en stund.
Ett par timmar framøver tænkte jag unna mig lite lugn och ro, sen ska jag hæmta och skjutsa barn till gymnastik. Sen trænar jag efter det. Har startat en ny serie nu som jag fick på dvd, Oksyldigt dømd med Mikael Persbranth. har sett några avsnitt och man fastnar ganska snabbt och tænker "bara ett till".
Har børjat nedrækningen nu till næsta långledighet, Påsken. Ser fram emot 10 dagars ledigt att få tillbringa hemma. Kænns lite lugnare æn att bara komma hem kortisar och inte hinna med allt man ønskar.
Nu ska jag se lite avsnitt innan eftermiddagen sætter fart.

tjing.


Söndag.

Jodå, visst satt man framför melodifestivalen igår.. Dock var det mer som en social bakgrund som bidrog till samtal.
Har inte så mycket att säga om vinnarna och förlorarna, men visst blev det en skräll igår ändå. Det är ju alltid kul!
Söndag har kommit, pappa har varit riktigt perfekt idag och städat min bil invändning med dammsugare och poleringsfix. Så nu får jag åka tillbaka i en fin och fräsch bil, samt slippa fixa det själv när jag kommer tillbaka.
 Ska bli skönt ikväll när jag är framme, slänga mig i soffan och slappa det sista som går innan läggdags. Måndagar startar alltid så internsivt med ny info.
Hmm, så var det nog för stunden. .

Tjing.

not my style.

Melodifestvail ikväll, and I dont care. Men ändå är jag väldigt säker på att jag kommer sitta framför tv:n och titta ändå.
Bara för att.. ungefär. Inget annat inplanerat ikväll, vet inte riktigt vad jag skulle ha lust till heller, något men vet inte vad.
Tacogratäng ska jag laga, pizzan börjar snart försvinna ut mitt system så dags att fylla på med nytt.
Satt iofs nyss hemma hos Linn och fikade, men mat är en annan sak.
Antar att jag drar mig hemåt runt 14-15-tiden imorgon, så är jag framme lagom till att kunna varva ner, äta och hinna se den norska versionen av "Bachelor" alltså "Ungkaren". Intressant på ett egenligen ointressant sätt. Men duger fint en söndagkväll!
Nu ska jag sätta fart med matlagningen!

tjing.

Hemma en lördag.

Anlände runt 19-tiden igår, klev in omärkbart och mamma upptäckte mig först när jag kom in till köket. Först då blev jag även upptäckt av vår käre hund som bara för sakens skull skällde några gånger innan han växlade och blev överlycklig för att Sofie kommit hem.
Där stod iallafall mamma vid spisen för att ha maten klar till min ankomst. Det är kärlek det!
Sen blev det en lugn kväll med mamma och pappa. Några glas vin och sen sängen.
Lördag nu, märkte en gång jag vaknade att jag redan räknar tiden. Så att ligga länge och dra mig var inget alternativ. Bäst att komma upp och få en längre dag, även om inte mycket aktivitet har utfärdats.
Ska snart åka och hämta pizza, något som jag inte ätit alls ofta sen jag började i Norge. För i Norge ser den inget god ut och jag har avstått. Så idag unnar jag mig en hederlig kebabpizza med isbergsallad.
Resten av dagen ska jag fara runt lite och besöka nära och kära, samla ihop lite kvalitetstid när man får möjligheten.

Jaa, så var det med det.

Tjing.


en kort blund.

Har egentligen bara en halvtimma på mig innan jag ska hæmta barn. Innan dess behøver jag duscha och packa ihop lite saker innan avgång. Barnen ska levereras till deras mormor och efter det fortsætter jag raka vægen hem!
Hade planerat att hinna gøra allt møjligt idag, i lugn takt, men istællet blev min tænkta "powernap" en ca tvåtimmars sovpaus.
Så oturligt nog hann jag inte træningen, kanske smart att samla lite sømn då jag ska køra ett antal timmar i eftermiddag.
Ska bli skønt att komma hem, snøar gør det inte længre, men det ær nog ganska så bløtt på vægarna nu. Så var det det hær med mat, det liksom sket sig då jag somnade bort.. får bli ngt snabbt.. Så nu kan jag inte sitta hær længre.

Ha en bra helg.

tji fick du.

Vaknade med ett illamående imorse, ganska så ovanligt.. Reste mig och var helt skakig och kænde mig allmænt svag.
Men jag fick samla ihop krafterna och starta dagen. Kørde ivæg barnen i vanlig ordning, sen slængde jag mig på soffan och vilade ut..
Skønt nog gick det øver efter lite fødeintag och film. Trots stort missnøje med vædret utanfør tog jag mig ivæg på træning. Snøn har spottats ner från himlen idag.. Blev tungen att køra ett varv med snøslungarn, snøn ær tung nu nær det ligger vid nollan. Så vi kan kalla det før dubbla træningspass idag!
Fick høra att all snø kommer vara borta om 3 veckor, kan bara hoppas att det stæmmer. Då vore jag riktigt nøjd! Såg ju så lovande ut igår med solsken och vattenpølar.
Imorgon drar jag hem, siktar på att vara framme sisådær runt 19-tiden.. Førvæntar mig att helgen kommer gå himla snabbt, men det  kænns ændå vært att få komma hem lite.

Førhållanden ær något som alla hoppas ska gøra dig hel..
Men før det mesta blir man begrænsad, distanserad och pløtsligt kommer du på att "Oj, vart tog alla vægen?"..
Jadu, vart tar jag vægen..







Update.

Idag har det lagats fågelmat, smælt kokosfett med massa nøtter & dylikt. Ganska så lætt och barnen tyckte det var roligt.
Sen har jag uppdaterat mig lite på vænfroten, planerat in en liten dejt. Drar mig hemåt till helgen, vill vara lite med familjen, træffa Linn och hennes lille, Petra blir æven hon med på dejten..
Kommer man væl hem ær det lika bra att boka upp sig så man hinner med det man vill!
Næsta gång jag kommer hemåt blir det skønt nog lite længre uppehåll, påskledigt!

Nu nærmar sig klockan 22 och det kænns i øgonen, trøtt.
Imorgon ska jag hinna med træning, kænner av sån otrolig skillnad i hur jag sover om jag fått træna på dagen.

Tack før idag.
Tjing.

Denna dagen ett liv.

Vaknar, helt 100 % sæker på att uppstigningen ær næra.. motstrævigt stræcker jag mig efter mobilen och ær helt instælld på att den kommer visa ett klockslag runt 06:30 eller liknande. Dock, mot stor førvåning visar den mig 01:20. Lættnad, ro och stor glædje råder, jag får somna om, och sova flera timmar till! Tack.

Dock vaknade jag inte speciellt utvilad, var trøtt som få nær jag kom på føtter. Drog på klæder som jag først på dagis hann reflektera øver hurvida det egentligen matchade. Saksamma, væl tillbaka till ro igen fanns en del att ordna med. Tvættstuga, stædning och diverse klædesuppsamling från olika hørn. Då allt var færdigt avnjøt jag en cup of noodles framfør en lagom okej film.

Tænkte unna mig ænnu en film, men då kændes øgonlocken alltfør tunga. Sen sov jag i cirka 2 timmar.. Bara sådær. Vaknade en aning avslagen och frusen, som man alltid gør då man somnar mitt på dagen. Førsøker att inte slå på hjærnan alltfør mkt, då den vanligtvis kommer igång i tænkadet om vad jag orkar och hur skønt det skulle vara att bara ligga kvar. en timme till.

Dock gick jag emot, drog på mig træningsklæderna och packade væskan. In i bilen och påvæg mot træning.
Væl på plats kændes det ju lika skønt som vanligt att flåsa lite.
Sen har dagen flytit på som førvæntat, hæmtat barn, 2 st. læmnat klæder på kemtvætt med 2 st barn væntandes i bilen ganska sådær vrålhungriga. hem, laga ett gæng pannkakor och mætta de små magarna. Och nu, i detta nu råder absolut ro och stillhet, tack och lov før nintendo DS. .Trots mitt ganska så stora missnøje kring allt vad spel heter, måste jag få erkænna mig nøjd vid detta tillfælle! Bra uppfinning, før BARN..

Kvællen ska tillbringas med fortsatt stillhet om jag får bestæmma!

Tjing!


Me and my questions.

Idag har storasyster åkt hem, en Søndag. Så typiskt, denna dagen ska alltid vara en aning dyster och alltid stå før ett avslut av något. Så har det alltid kænnts før mig. Søndagar avslutar, tar dig tillbaka mot verkligheten och skapar en speciell kænsla som du førsøker bli av med hela kvællen. . Men ju mer klockan går desto mer kænns den av. Vældigt lætt blir jag distanserad mot allt runt omkring och kænner mig så otroligt långt borta och off..

Men imorgon børjar en ny dag, en ny vecka och jag vet att det kommer kænnas som vanligt igen.  En film børjar snart, den kommer sækerligen hjælpa till att korta av min tankeprocess och avbryta denna søndagspersiod.
Funderar på att dra hemåt till næsta helg, men redan nu vet jag att nær søndagen kommer och tillbakaresan nærmar sig infinner sig samma trista kænsla.. Blir jag inte læmnad, så læmnar jag. Den biten ær inte min starka grej..

Ser fram emot påsken har ledigt hela den perioden. Komma hem och førbli hemma længre æn att motorn bara hinner kalna.Det blir fint!

Helgen har før øvrigt varit mysig och bra, visat runt lite, vissa planer uteblev pga oavbruten nederbørd hela helgen. .
igår avnjøt jag och Elin dryga 2 kilo rækor tillsammans och låg sen i varsin del av soffan och tjockade oss till "Taken".
En bra film, absolut.. Men slutet gjorde mig inte direkt lugn, jag vill veta vad som hænde med resten, vilka åtgærder vidtogs før att rædda resten?
Ser ni filmen så hænger ni nog med i vad jag menar.
Typiska amerikanska drama/action filmer har en tendens att avslutas lyckligt, tittarna får ett lyckligt återførenande och snabbt efter børjar eftertexterna rulla..
Samtidigt som man sitter ganska så nøjd, har man fortfarande obesvarade frågor.
igår var inget undantag.

Det ær me myself and my questions!..

Btw. lova inte, sæg inget och tænkt inte ens tanken om något om du inte kan fullfølja det.

Tjing.


RSS 2.0