jag skaa..

Jag kommer inte riktigt härifrån, har försökt. Men nope, jag är fast.
Ända sen i söndags har jag sagt "jag åker imorn" och idag är det onsdag.. bra Sofie!
Men jag trivs bra här, det finns goda vänner. Ikväll skulle det kännas dött att åka hem, på själva valborg..
Tror dock mina vänner där hemma undrar vad jag håller på med, "kommer hon aldrig komma hem?" Jodå, typ ikväll, eller imorn. . Imorn senast 16:00 är jag på plats i Karlskoga igen. raka vägen till Kim. 

För imorn är det en dag av stor betydelse, Kim! min kära vän blir 20 år. Då måste jag vara på plats och gratulera. Även om den stora festen blir på lördag. Party oj, party. Kim, det finns lite förväntningar på menyn nu. Det ska du veta. I wanna se the "cock" i action. . . - (Vissa fattar, andra inte).

Sooolen skiner & varmt är det. Ska jag våga ta mig ut själv i storstaden, Hmm... Tias jobbar.. Ingen som kan hjälpa mig på rätt väg igen.

Vi får se!
Tjing.


ronk.

Läget/update..

Fortfarande kvar i götet, de blev så! Jag klagar inte, känns skönt!
Helgen har gått lite som på räls, fast mest på hjul, med tanke på den urläckra audin man har fått suttit i. Feels lyx.

Film, tacos, restaurang framför nivå, ensöndagsomaldrigförränsnuharkänntsokejfastmanbaraslappat, pannkaksmaking - olika åsikter om vispteknik. . Ja, min är bäst!, morgon ensam i lägenhet, obäddad säng. .Duscha?



Ett samtal är nu behövligt. Petra ring mig.

tjing.

Vad vill jag ha sagt?

Fredag morgon 06:52, vad gör jag?
Jag försöker fortfarande vakna faktiskt, eller visst jag är vaken men inte alla bitar. . Har aldrig, (nästan) aldrig försovit mig förut. . Någon gång under min högstadietid möjligtvis, men annars Nope. Dock idag var det fullt möjligt att jag skulle kunnat försova mig rejält. . Som tur var fanns en mamma vaken som kom in i rätta tiden så jag skulle slippa svettas iväg på cykeln.. Hade hon inte varit där, hade inte jag suttit här nu. Fixat frukost och inväntar lite morgonpigga själar som vill fylla magen inför dagen. .

Igår, häärlig dag! Ringde Petra runt 12:00 och frågade ifall hon kunde tänka sig att leka med mig. Givetvis svarade hon ja och efter en halvtimme i telefonen ( vi lyckas alltid fastna där) beslöt vi att en promenad ner till stan var vad vi kände för. Samtalsämnena var många, men visst låg vi kvar på ett & samma en bra stund. Det brukar bli så... Vi älskar att sväva iväg i våra tankebanor och önskningar. En restresa skulle sitta fint på plats tyckte vi, så om våra scheman går ihop drar vi iväg innan semesterperioden sätter igång. Like the old days..(hmm, förra året)

Idag ska jag åka och leka med lite nytt folk, nytt är alltid fräscht, åtminstone till en början. Vi får se vart det bär! Tror nog det kan hålla i sig. Jess. Så på eftemiddagen är jag på plats är det tänkt! Weoo.
Förmiddagen blir alltså en aning stressig för mig, när jag kommer hem har jag ca 2 h på mig att packa & fixa innan bussen går. . raka benen i brist på tid - vi får se vart det bääär. Lite farligt ska man ju leva säger de. .Men då vill jag ju ha benen med mig.

Varför blir man så avskräckt av att prata i mobiltelefon länge, mamma skrämmer upp en som bara den. Efter typ 5 min "Lägg genast på, det kostar skjortan" och när mamma säger så, tror man ju så. Dock, igår, pratade jag i telefon i 1h & 57 min med min mobil (telenorabbonemang) och mamma ropar i trappen och säger "det blir jättedyrt Sofie" ehmmm oj shit tänker jag, hon ha säkert rätt. Ser framför mig hur hundratals kronor har försvunnit.
Meneeee. fel fel fel! kikade just efter och faktiskt, nästan 2 timmars mobilsamtal gick inte på mer än 70 kr.
Så jag får nog säga att min mor är ingrodd i det förflutna. Och jag ska inte längre oroa mig så mycket.
Dock hade jag lätt kunnat sparat dessa 70 kronorna om jag bara hade vetat en liten detalj.. Men jag är inte bitter.

Sara Bareilles - Gravity
Alltså, jag är inte sorgsen av mig, och jag kan inte känna igen mig i den låten ( för tillfället). Kanske därför den är så bra, det hade nog kännts jobbigt om man hade kunnat relatera din den låten. . Dock är den ju väldigt fiin och något som säkerligen skulle kunna inträffa. .

Nu blire lite annat att göra tror jag.

"nemen oj, vilken vettig blogg hon fick ihop idag då"
Hmm, njaee men de duger.

Tjing.
-------

Nu såhär kl 10:40 börjar jag nog känna mig klar, med plåster på knäät iofs.. Det var liksom väntat, värdelösa engångshyvlar, antingen är de slöa eller för vassa. Meneee. plåster är ju snyggt också! Det gäller att bära upp det på rätt sätt bara. .

Kim, Petra - ni får ha en bra helg, det ska jag ha. Nästa helg är det vår helg, all togheter and wohoo!

Tjing igen. tror det var bra så..


feel your brain, is it there?

Jag har nog personligen blivit lite galen. Men inte galen så jag blir opersonlig. Jag är en person!
Slutat tänka och går över till en doer hade jag tänkt. Dock är det nog inget man ska tänka på. För då tänker jag ju!
Vilket jag inte ska göra, föör mycket. Redan nu på tredje raden har de skitit sig med den planen.

Ska inte ha för mkt planer, bara de som är nädvändiga!

Varje morgon då jag jobbar på hotellet slår jag på "Vakna med the voice" och varje gång stör jag mig precis lika mycket på denna Josefine. Appropå nödvändigt tänkte jag, hon är defenitivt inte nödvändig för det programmet.. Sudda ut henne och ingen kommer märka att hon är borta. Bara tänka "Oh så lungt och skönt det har blivit" utan att riktigt kunna sätta fingret på vad det är som har förändrats.

Hela trion känns egentligen lite överspelad, och den här Jakob som ska kalla sig för komiker, drog för dagen en "komiksaga" om hans toalettvistelse  med olåst dörr. . . "Och jag fick trycka på hårdare än vanligt för att hinna bli klar innan någon kanske kunde ta sig in" Hmmmm.. "Ja, jag var ju redan igång då jag upptäckte att jag glömt låsa dörren" Jahaaa.. Nej inget flin på mig inte..

Komiker som tror sig själva vara roliga hela tiden blir inte roliga. Spontant ska det komma utan att behöva relatera till bajshistoria.
Pål är iofs rätt så okej, förutom namnet och småflinten som påminner mig om någon annan. Som faktiskt betett sig mycket underligt. Tydligen var det allt eller inget som gällde där.. lagom hade känns bra för min del! Meneeee, såatteee.. JA..

Nu funderar ni säkert över varför jag ens tittar på "vakna med the voice"? då jag bara har negativt att säga om programmet....Ptjaaa.. enda kanalen med musik på, kassa radioapparater med dålig mottagning. That´s it.
Hmm, inte så värt att skriva en hel blogg om personer man inte ens värdesätter kanske. Men ibland känns det skönt att lätta de små tankarna som far i huvudet medans man städar & bäddar sängar.

Sool varmt hääärligt! promenad väntar, sen maybe en liten visning också. Hoppas jag.. Mer om det later on.

Imorn, jaaaa! Då far vi en liten sväng igen då. De blir Pra!


Here on the ground.

Here I am and I stand so tall..

Vad sker egentligen, vad blir av och vad blir inte?
Jag menar iallafall allvar, vet inte riktigt om jag kan tro på att så är fallet för övriga. Jag hoppas det dock!
tiden, som man brukar säga, tickar. .

------

Beslut är de bästa. Beslut som sker, som inte avvaktas. Beslut som man slipper vänta på. Raka besked.
Det är sånt man vill ha, kanske suger.


some kind of healing.

Igår var dagen så oerhört seg & innehållslös så täcket över huvudet kändes som ett uppiggande alternativ.
Dock tog jag tag i mig & styrde upp kvällen. Inga märkvärdigheter egentligen, drog med Kim & Petra ut till stugan och hade myys. Var in på Ica Maxi och handlade typ allt, för 298,50 :-.

Sen var det frosseri hela kvällen, verkligen! Vädret kunde inte varit finare, det var lagom varmt, och när vi fick igång kamin så klagade ingen på att de frös!

Idag är det söndag och jag verkligen njöt av min sovmorgon, det kommer ingen denna vecka. Iallafall inte mån & tis. Då är det upp tidigt & jobba som står på schemat. Joo, jag vet! Det finns de som går upp tidigt och jobbar varje dag i veckan, vill bara säga: Det vill jag med! Men man tar det man får för stunden. Till sommaren hoppas jag på arbete upp över öronen. Sådeså.


Kombinationen SMS & Alkohol, funkar den verkligen?


"Han förstår mig inte"

 - Är det verkligen sååå konstigt alla gånger?

Man vet vad man vill ha, det är man noga med att poängtera. Men ändå nöjer vi oss med det vi får?
Speciellt vi tjejer, vi bara ler & tar emot. Har svårt för att ställa de kraven vi sagt att vi kräver.
Tänker "Men han är ju snäll förövrigt" och "Han har nog bara en dålig dag idag"  Men varför ska det få vara en BRA anledning till att vi inte får det vi förtjänar?

Finner man sig i situationen är det svårt att ta sig ur den, eller skapa en förändring. En förändring som vi behöver för att kunna ta oss vidare, framåt. Vi tjejer står nog ofta och stampar, väntar på förändringen. Som vi naivt tror bara ska ske av sig självt. "Nu har jag tydligt visat för honom att jag inte gillar det här, då borde han ju ändra på sig" (exempelvis lämnat disken framme i 3 dagar utan att röra den.) Men händer det något? Nope! inte direkt.
Inget händer om man inget säger, kan inte vara så svårt att förstå egentligen, ändå tiger vi in i det sista. Vad hoppas vi på egentligen? Visst, tankeläsning vore häftigt, men det finns inte!

Jag vill faktiskt skälla lite på oss tjejer, vi är för krångliga & fega! Killar förstår oftast inte dom för oss "självklara signalerna", det som är uppenbart för oss är inte desamma för dem. 
Hur många gånger har vi inte fått chansen att säga exakt vad vi tänker på & vad vi känner?
 De frågar om det är något som inte är bra, och vill verkligen att vi ska säga om det är något vi inte gillar.
och vi svarar "inget"? och tänker "Det borde han fatta ändå". Ptjaaa.. kanske, men dock så kommer man ingenstans på att vara stolt. I know. verkligen, I know.
Säg bara "För i helvete, diska din gris, det luktar apa här" .  (Är man inte så arg kan man ju väva in det lite finare.)
Raka rör är det som uppskattas! De gissar jag på. Am I right?

Alla säger att det de uppskattar mest i ett förhållande är ärlighet. Men hur många verligen förespråkar det när det kommer till kritan? Det är så mycket som man inte vet om varandra. Som man inte berättar. Men om vi skulle våga berätta det, skulle det börja blomma.

Vi tjejer ställer sällan krav i sängen, vi nöjer oss med att "finnas där för honom", och vi är klara när han är klar. Dock vet vi oftast vad det är vi skulle vilja ha, men vågar inte vara ärliga och tala om det. Vi ligger istället där och tänker "Hmm, vad håller han på med? visst den punkten är känslig, men den är fan inget slagverk" .
Men fortfarande, vi tjejer får skylla oss själva även där. För säger vi hur vi vill ha det, så kan även killarna lära sig något. Vi kan inte färvänta oss att de ska veta allt, även om vi själva tycker att vi vet det.

Man kan inte ändra på en person, men lämnar man alla korten öppna och verkligen förespråkar ärlighet så tror jag att man kan spela längre tillsammans. Kanske till och med kan kille& tjej förstå varanda?


lovestroke.


Nope, det var inte alls samma sak. en bra sak, men inte samma sak.
Nu vet jag det, experience kan man kalla det!
But I know what real love is suppose to be, can´t waste my time so goodbye.

Nope, life is wonderful. right? shit sherlook.

Det var på tiden!

Det säga att tiden ska läka alla sår.
Med tiden visar det sig.
Ge det lite tid så ger det med sig.
Bara tiden kan bestämma.
 
Jag har inte tid, men ändå all tid i världen.
Vad vill jag vänta på och vad vill jag veta utan att vänta?
Hur mycket tid behöver man?

Det beror ju på hur man väljer att utnyttja tiden då den tickar på.
Att vänta på tiden är ingen bra idé.
När är den rätta tiden?

Fuck tiden!


tjing.

utrensningavdetinreskitträsket.

Idag har verkligen allting kännts så förbannat trist. Jag vill inte! Vill inte, va kvar i denna smeten.
Här, där jag är. Vill inte vara kvar! Det finns roligare saker man kan göra, det vill jag göra.
Jag vill vill, en massa. En massa kan jag göra, NU! Iväg, de går tåg. Det går bussar. Tiden går. skynda med, hinna med. jag kan ju, vad hindrar mig från att göra´t? Inget.

Diskuterade med mamma, denna staden suger för tillfället. Hon hade exakt samma humör som jag, det var skönt. Hon förstod, nickade, höll med. Den känner den, han gjorde ju si med så, Så gjorde si med si.. han moster är hennes sons bla bla. Vill inte veta!
I en annan större stad vet ingen vem personen på andra sidan bussen är. Så vill jag ha det! Jag vill vara anonym om jag känner för det. Ingen som jag inte känner ska veta en massa om mig, vem min syster dejtar eller vart pappa jobbar. Orkar inte.

Jag vill ha planer, snabba drag. Nyheter! news. ge mig. jag tar för mig! utan att tveka.
Att komma hem igen var ingen hit, mera spårvagn, mera storstad. Jessica, får jag flytta in hos dig?
maybe till helgen igen, adventure.


Om jag fick det jag ville få sagt nu? Abseluut.

tjing.


Thank you!

Jag har hakat upp mig på ännu en fjomplåt, en låt man inte vill erkänna att man gillar.
Men Amy Diamond, jag gillar din låt. Vet inte varför, man blir glad? Sen gillar jag just upphakandet på "baby baby baby". det slår på nå vis. Så, thank you.

Helgen, jaaa. Skönt! absolut. It was.. to be continued?.. vem vet inte du, vem vet inte jag.

Något jag kommit fram till är iallafall att jag inte vill vara ingrodd i Karlskoga så länge till.

Just nu är jag mest inställd på att vara en bra vän, jag behövs för tillfället på den fronten. Och vänner har man hela tiden. Där kör man inga one times! All times är det enda rätta.

Sen sägs det att tiden avslöjar det mesta.  Så det lär ju märkas hursom.
En promenix väntar, likaså spagetti & köttfärsås om ett tag, när jag lagat klart det.

Om jag fick det jag ville ha sagt? typ.


Tjing.


sådär då!

Nu bär det av ett tag.


mystrött.

Radio måste vara typ segast på att hänga med i musikvärlden. Först nu börjar de spela Jason Mraz - I´m yours.
Den är ju hur gammal som helst för mig? Skulle vara trist om de börjar spela sönder den godingen.
Alicia Keys - no one, var också en sån där låt som radio spelade en evighet senare än den kom ut.
Varför? Tur att jag inte lyssnar på radio speciellt ofta, de tror bara att de hänger med, när de i själva verket är helt lost.

Idag har jag haft min första introduktionsdag! Än så länge har jag bara positivt att säga.  Blir även där imorgon och på torsdag, så jag hoppas det fortsätter så. Skönt att komma på andra tankar såhär i nedräkningen! Dock får jag ju tusen fler tankar som spinner runt i huvudet. Fast det är ju inte så att jag  är ovan vid tanken..Tankarna. 

Nu har jag såna där varma rosiga kinder som liksom värmer inifrån. Man kan känna koket.
Sen har vi det här ordet "pömsig", alla använder det olika. För mig betyder det typ mystrött, vilket jag känner mig i detta nu. I svenska ordboken står det "sexuellt utmattad", en känsla som för mig skulle vara helt omöjlig att känna för tillfället. . Så jag är only mystrött.


Tjing.


Mmmm what you say.

Modet som finns ute nu. Don´t know if I like it.
Det är hälften fult hälften snyggt. Svårt att matcha något då man själv är helt snygg.
Ironisk? Mjoo.
Petra min gode vän fick lyssna på mig idag, och jag fick lyssna på henne. Vi matchar varandra väldigt bra på det viset. Inte många som orkar lyssna så länge på varandras tjat som vi gör. Vet att man inte ska älta saker men ibland är det ändå det skönaste som finns!

Nu skulle man kunna säga att det är 4 dagar kvar tills man kommer härifrån ett tag.

Mmmm what you say, that you only meant well?

Planlöst.

Ja sedär ja.. Igår var jag visst tänd på Milo. Visserligen är det inget konstigt med det!
Liksom, hans ögon, leende. Jaa everything. Okej, sammanfattning på det här: Jag är alltid tänd på Milo.

Let´s leave this.


Ikväll, me myself and the girls. In my house! Vart de bär har vi inte bestämt. Krogen är väl alltid en tanke.
Men jag ska inte säga för mycket, de senaste gångerna har inget slutat där det var meningen från början. Så vi tart utan några förväntningar denna gång. Så kan man inte bli besviken. Bara positivt överasskad. Det rersonemanget håller i många olika situationer. Alla om man får säga så..

Något som är lite spännande är att jag inte har den blekaste aning om vad jag gör nästa lördag vid den här tiden.
Ingen aning what so ever. Känns... bra! Nervös, njaeee. De ger sig!.

Nu sitter jag och jäser tillsammans med min deg. Här ska de bakas pizza minsann.
Dock inte bestämt vad jag ska kladda på för stuff ännu. Blir väl typ "allt från kylen".
Igår käkade jag så jag trodde att jag aldrig mer skulle behöva mat. Men nu sitter jag här och hör ekot i magen.


Tell me how am I suppose to breath with no air?


Tjing.

In my dreams.



Just nu skulle jag vilja vara Fergie i videon till "Big girls don´t cry".  Milo Ventimiglia är ju bland det finaste man skådat. Minns när han dök upp i Gilmore girls första gången. Det var då vår romans började. Sen fortsatte den 2 säsonger där och hoppade sedan vidare till "Heroes".  Sen dök han ju även upp i den här videon, med en hästsvans! Hett. Ja..
 
Sofie, gå & lägg dig, du svamlar.


Natti, Tjing.


Som en fågel i bur.

En obehaglig distans, en konstig känsla någonstans. Det känns tomt, eller hur?

Igår fick jag gråta. Det kändes skönt. Det var liksom på tiden kände jag.
Egentligen hade det inte spelat så stor roll vad som hade sagts till mig igår för att få mig nere. För jag låg redan. Förmiddagen var helt okej, då befann det sig till och med en liten glädjekänsla inom mig.
Var iväg på arbetsintervju och det kändes bra både före, under och efter. Besked kommer i veckan!

Sen blev de nån slags helomvändning, försökte mig på något som jag inte klarade av, blev missuppfattad och anklagad. Då var det kört me humöret. Det höll sig stabilt ett tag då jag fick lite support & telefonsällskap.
Men de kom ikapp later.. Maja försökte säga några uppiggande små ord, "Ska jag ta kort på dig när du gråter? de ser roligt ut". Eh, nee?

Men men, det var igår. Idag är idag. Idag känner jag inte för att gråta, inte för att vara deppig. Solen skiner och jag ska till frisören om en stund. Sitter och brukar jobbets dator i hopp om att en halvtimme ska gå liiite snabbare.

Såg nu att jag hade ett missat samtal med intalat meddeleande, lyssnar...
Okej det var från intervjun igår, ser ut som att jag  får jobbet. Tack!


Tjing.

Å andra sidan.

Visst. Nu har jag tänkt va. Angående mitt inlägg "kärlek är inte alltid målet". Fortfarande, jag tycker så!

Men så igår tänkte jag på ett annat sätt. Vadå! klart man är rädd. Inga fel i det heller, för det är nog även jag. Rädsla är väl högst upp på listan till varför man inte genomför sånt man skulle vilja. Vilket är väldigt synd. Just i den stunden jag skrev den bloggen kände jag ett svall av mod & kaxighet som jag helst skulle vilja ha jämt. Men så igår, neee, så lätt kanske man inte kan ta det? Inte alltför ofta man tar motgångar med en axelryckning och går vidare.

Den här "bra stunden" tänkte jag på. Absolut, den kanske blir hur bra som helst. Men tänk om man efteråt vill ha mer, men inte kan få det? Tänk om motparten ser det som en "engångsgrej" medan en annan står där och ber om mer?..  Eller tvärt om. Hur löser man det på ett snyggt sätt?

Personligen är jag inte så mycket för regler, men ska man ändå dra sig in i något är det nog inte mer än rätt att lägga alla korten på bordet. Typ kanske komma överenns om hur situtationen ska se ut.. Fast, nee  kan det  gå till så? Frågan är bara, vågar man riskera att bli sårad och för känslomässigt involverad i något som bara skulle vara "en bra stund" ?

Fast, egentligen. Vad har man att förlora. man kan ju alltid läka. Right?

Well, det var funderingar från ett huvud som fått för lite sömn, det sitter på mig.
Arbetsintervju senare idag, hoppas jag ser klarare då & håller mig till verkligheten.

Tjing.

1 april

Jahaa, är det fritt fram att skriva nu igen?
Blogg.se har ju vart halvsvårt att komma in på ett par dagar nu.

Ska vi börja med natten då kanske, den som inte fanns. Den som inte kändes. Jag måste ha sovit, men ändå inte.
Har dröm för mycket igen. Denna natten - ett liv. Typ!
Ska inte gå in mer på det, för jag är fortfarande snurrig själv.

Igår spenderades dagen tillsammans med Petra, vi tog bussen in till Örebro och strosade runt där.

Som vanligt på våren när man åker buss eller bil sitter jag med en sökande blick ut mot dikena. Tussilago överallt, gult gulligt och lysande.  Då kan man inte annat än le. Det är så fint. om någon vecka så lyser det även vitt & blått i skogarna. Blåsipporna hade orkat sig fram på vissa ställen, men de vita var inte lika synbara.

Inne i Örebro stad fann vi både det ena och de tredje. Att shoppa med Petra är lugnet själv. Vi stressar inte upp oss i onödan. Vi tar de som det kommer. Stillsamt och behagligt, fast ändå effektivt.

Igår föll årets första varma regn, det var härligt! Blött såklart, fast mysigare fukt. Varm fukt!

tjing.

RSS 2.0