Såhär känns det.

Overkligt, spännande, förväntansfullt
 nervöst, pirrigt, stressigt, sakta, snabbt
fundersamt, otroligt, sagolikt och alldeles underbart.

Imorgon!

Säga hejdå, packa ihop, in i bilen och sen är jag påväg bort härifrån..  Känslorna kommer i blandade former ju mer det närmar sig. Men i slutändan avrundas dem allihopa till en go magkänsla.

Nu ska jag krypa ner i min säng och låta den få mig för en sista natt.

natti & tjing.

tjing.

Häromnatten vaknade jag av att det var alldeles för varmt i sovrummet. Inatt vaknade jag istället av motsatsen. Kyligt och ruggigt var det, mitt luftiga sommartäckte klarade inte av att ge mig den värme jag behövde. Förutom det sov jag skönt hela natten lång. Vaknade sisådär 20 min innan alarmet skulle ha ringt. Faktiskt ganska så utvilad.
Skulle kunna berätta om allt jag gjort idag, men jag skippart. Har iallafall kommit ett steg närmare att vara färdig!
De sista skritten kan jag inte ta föränns imorgon.


Choklad med jordgubbsbitar, inte min grej.


Realize.




If you just realize what I just realized,
Than we'd be perfect for each other,
And we'll never find another.
Just realize what I just realized,
We'd never have to wonder,
If we missed out on each other.


halvvägs.

Onsdag!
Det går framåt, det känns fint. Denna dagen har gått bekvämt snabbt  med, varit hemma och passat på sjukt barn. Perfekt väder att vara sjuk på, det har spöregnat hela natten och morgonen samt förmiddagen.


Har faktiskt varit duktig & lagat mat idag, ordenklig mat, inget i pulverform eller från koserv.


Nu har jag  bara 2 nätter kvar att sova i min säng här i Norge.  Riktigt skönt har jag sovit och det trots sin ringa storlek.
Men nu väntar en ny sovplats på mig, som jag vet konkurerar ut sängen i Norge utan problem. Men mest handlar det nog om sällskapet ändå...
Sällskap till allt, mat, vardag, sova, leva. Det längtar jag efter och det är bara 2 dagar kvar nu innan det blir av.
Samtidigt ska jag inte glömma bort att njuta av mina sista nätter i denna säng, i detta land, i detta hus.

Colbie Caillat har kommit med nytt album, det lyssnar jag på via spotify numera!
Måste vara det bästa inom musikutvecklingen sen mp3:n kom. Galant.

Så var det med det.

tjing.

update.

Nu var det ett tag sen igen.. Jag glömmer av mig.

Helgen spenderades hemma i Karlskoga, socialade enbart med familjen. Hjälpte syster med lite Ikea-handling och flyttinredning. Nu kan man verkligen se på hennes mage att jag ska bli moster. Myspysigt.

Tisdag idag, bara 3 dagar kvar sen är det bye bye Norge. Och jag kan inte vara lyckligare. Nu startar något nytt för mig.För oss.

Nu ska jag ladda en tvättmaskin, sen ska jag nog ta mig ut en tur.

Vart tog min solbränna vägen förresten?

Låt din älskling agera spegel.

Ni vet såna där känslor som man får ibland, som du inte riktigt kan beskriva men de är återkommande och du blir inte av med dem? Jag kallar dagens typ av känsla för frustration.  Ren och djävulsk frustration sprider sig i mina nerver som  kittlar riktigt retsamt i kroppen. And it wont go away. 

Här sitter jag på min rumpa och kommer ingestans, jag vet inte vad jag ska göra, jag vill komma bort. Iväg!
Men om jag nu skulle ta mig någonstans så kommer nästa "problem" - jag har inget att ta på mig.
Nej jag menar inte "shit jag har inget att ta på mig för att se snygg ut"-problemet, utan "jag har inget att ta på mig för att min tvättmaskin snurrar med alla kläder och garderoben är tom"-problemet. Alltså, inga kläder medför en del svårigheter att kunna tillföra dagen något what so ever. Säga vad man vill om dessa skrumpna noppriga och pinsamt men underbara mjukisbyxor, men jag kallar dem inte för en outfit att visa sitt yttersta i.. Jag trippar ju konstant runt och visar min "fula sida" om dagarna. Då jag inte har material att orka eller känna att jag kan göra något åt saken.

Och hur kan det komma sig att då du inte har en bra dag ( dvs. ser ut som skiten du nyss lämnat i toan) träffar massa människor som du måste ha att göra med under dagen. Men om du mot allt förmodan faktiskt orkat anstränga dig och hade spatserat runt en heldag och kännt "fan va snygg jag är", ja då varken möter du eller ser en kotte som du måste interagera med. Ett myckets typiskt fenomen & extremt återkommande.  I detta mönster skulle jag även kunna lägga till en bra hårdag, och när du får den sådär framåt kvällen och du ska gå & lägga dig. Men vaknar morgonen därpå när det verkligen gäller och funderar på hur ett fågelbo fångat i stomrvind kunde bildas över en natt?...

"Men älskling, du är fin i vad som helst"
 - Tack! det är underbart att höra, fortsätt gärna med det (under ytan av förnekelse så behövs det). MEN! Det hjälper inte paniken som råder att försvinna iallafall då det krisar. Det är ju JAG som måste stirra tillbaka på den hemska och risiga person jag ser mitt emot mig i spegeln varje dag. 
Men jag undrar; ska jag skippa det  beteendet och istället  lyssna på den som tydligt verkar  har en bättre och mer objektiv syn på mig  än just jag? Då skulle jag helt plötsligt alltid se bra ut, enligt han som kallar mig för sin älskling? Och vem ska jag vara att argumentera emot honom?
Äkta kärlek kanske är fett hår, chips i en skål och mysiga hemmakvällar under en filt?.. Jag ser då iallafall inga klädbekymmer i den situationen.
Men då kanske vi kommer fram till något så farligt som den såkallade "sambofällan".. den som gör dig blind och tar bort dina kloka beslut som du tidigare hade.. Chips i en skål varje kväll fungerar ju inte?...

Så älsklingen min, efter en månad får vi bara mata varandra med vindruvor, och hmm, motionen ska vi nog reda ut den med.. Jihaaa!

Det var nog allt från mig today.

Tjing.

Då verkligheten byts ut.

Har en känsla av att slutet på denna arbetsvecka fått för sig att gå riktigt långsamt helt plötsligt?
Hade varit behagligt med fredag nu.

Blir en lite längre arbetsdag idag, så förhoppningsvis går kvällen snabbt över till fredag.
Igårkväll var det lite annat med det, blev så tomt helt plötsligt, ensamt och fundersamt. Det ska lyckas vara som så att de mest otrovärda tankarna blir trovärdiga då man spinner iväg. Speciellt utan någon som kan ta en tillbaka till vad som kallas verklighet. I verkligheten., ja då har man bara somnat. . Lätt hänt antar jag. Dock var det inte jag!

Har lyckats käka upp en stor påse morötter på 2 dagar, men det är ju gott.

Jag är nog egentligen ganska så trött, sömnen inatt tog inte ut sin rätt.


tjing.

onsdag.

Ooops..

Onsdag.
En dag närmre helg och hemfärd mot Karlskoga. Har inte varit hemma på nästan en månad nu.. Tiden har gått så snabbt. Har inte planerat att göra någonting, umgås med familjen och göra det som faller mig in.

tappade tråden nu.


Han har inga problem med maten.. . .




eller?

Var är den goda maten?

Har redan slutat för dagen nu, ganska så skönt.. Solen skiner & sådär.. Men jag känner för att sitta inne och göra ingenting. Ta en dusch hade vart ett alterntiv, laga någon slags mat likaså.
Tror jag lagt mig till med ett dåligt sötsug i det sista? Jag brukar inte vara den som blir godissugen..  
Köpte hem morötter idag som jag händanefter ska gnaga på istället. För det är ju också gott, och lite bättre.

Annat var de i fredags, kom fram (snart hem) till ett dukat bord med färska räkor och massa annat gott. Det hade ju inte varit helt fel nu. Eller lite grillad kyckling kanske, eller Ja nu vet jag. Tzatsiki.. Det hade varit något de!

Om jag är hungrig?

Kanske skulle ställa mig vid spisen istället och återkomma när de inte kurrar så förskräckligt i magen.


tjing.





fundering.

I never made promises lightly,
and there have been some that I have broken,
but I swear in the days still left
we will walk in fields of gold.

Måndag.

Kom tillbaka hit till Norge idag runt 14-tiden, och det var bara att sätta igång med det vanliga på en gång. Så det är först nu framåt kvällen lite vila är tillgängligt. Att sitta och köra utan mina glasögon märks, huvudvärken kommer smygandes.
Första skoldag var det för minsta idag, fanns nog en hel del pirr i den magen. Men nu är hon stor och tokmallig över sin nya skrivbordstol (där hon ska göra alla sina läxor snällt)..
Lite knep att tänka att om 2 veckor finns jag inte kvar här, jag är inte längre den som tar hand om dem. De kommer få en ny..igen.
Det kommer flytta in en ny i "min" lägenhet och som får sova i "min" säng. Men det är dags för något nytt. Något jag vet är rätt, helrätt. Det känns i hela kroppen. Det som jag saknat under hela min tid i Norge kommer jag nu få. Äntligen!


Imorse vaknade jag upp i Gbg, varmt & mysigt. Nu sitter jag i min soffa här på ön..
Tror ni förstår vart jag vill komma..

tjing.

lördag.

Lördag i Göteborg och det regnar. . Men det gör inte så mycket, har precis sett klart på Sunes sommar så en glimt av solen fick vi. Lugnt och ganska så behagligt, helgen går snabbt men så är det ju alltid. 

2 veckor kvar sen att jobba i Norge innan jag pyser iväg för gott!

well, så var det med det.

vad blir det för mat?

Blev inget playande av sex & the city-filmen. Däremot de 2 sista avsnitten ur serien. Så kanske att man tar filmen imorgon istället. Kvällarna går åt till trevligare saker än film numera. Men ögona vilar lika gott ändå!

Sitter och får i mig lite tonfisk & bönor, det smakade faktiskt bra. Pannkakor blev beställt idag av den äldsta, så jag ställde mig och stekte på. Udda unge som inte gillar sylt, men med lite socker på åt hon som aldrig förr. Bra betyg.
Undra om Kim skulle gilla att jag köpte färdigt pannkakspulver som ska blandas med vatten?
Fick dock tillsätta ett ägg, för smeten var så tunn. .

Nej, de blir inte nått vettigt nu.. Vi säger så.


tjing.

fast forward.


Tjingeling.

Nu hoppas jag att kommande 2,5 veckor kommer gå snabbt. Det finns så mycket att se fram emot. Ja det är faktiskt  värre än spännigen inför Julafton.

Onsdag idag, det är helt okej, halva veckan har passerat. Jag har inget val, jag måste åka till Sverige denna helgen om jag vill slippa sitta med 5 väskor på en buss när jag drar från Norge sista turen. Då har jag lämnat lyxen med bil bakom mig. Får bara komma ihåg åksjuketabletterna till hemfärden, sitta åksjuk på tåg/buss har jag gjort alltför många gånger.
Nu har det ordnat upp sig med ersättare för mig också, så det känns bra. Jag fick vara med & godkänna och ska även delta i "uppläringen" om jag hinner. Frågan blir bara vad jag nu ska fylla min blogg med, vad kommer mina dagliga uppdateringar handla mest om sen? Det blir till att ta reda på.

Har bara ett stycke barn att hämta idag, solen skiner så får se vad man kan hitta på för något. Om det finns intresse, oftast brukar tv:n locka en del. Men har man som hon slitit en hel dag på fotbollskola godkänner jag slappandet lätt.


Bjuder på en bild av mig i Tunisien,
lagom varm och sliten håller jag i en Kamelont.




Känner för att se på Sex and the City-filmen, så ska nog playa den.


tjing.

Som såsen baby.

Helgen har varit toppen, fint väder och perfekt sällskap.Göteborg blir sällan misslyckat. Kan också konstatera att det är minst lika mysigt att sova på en uppblåsbar madrass som i en säng när man är kär. Sällskapet gör allt, ungefär som såsen till en pefekt måltid..

Att komma tillbaka till den grå vardagen med regn en vissen Måndag slår därför tillbaka extra hårt, så hårt att jag låg i sömn halva förmiddagen. Men snart blir det omvänt på vad som blir vardag och inte, och då blir den allt annat än grå. Sådeså!


"If tomorrow never comes I would want just one wish
To kiss your quiet mouth and trace the steps with my fingertips
If tomorrow never comes I would want just one thing
I would tell it to the stars and the sun
I would write it for the world to see"

Smash into you.

Mjaa, vaknade första vändan halv 5 idag, och jag kan väl säga som såhär; Om en hals inte var en så nödvändig kroppsdel så hade jag redan gjort mig av med den. Och, Strepsils? Skitsaksamma säger jag.

tjing.




you had me at Hello.

Vad händer om man överdoserar Strepsils? Tror jag ligger långt över vad vanligt dagligt förbruk heter. Men inte lenar de min hals som på reklamen. Ikke! De gör ju ont bara av att sitta still..
Mår dock bra för övrigt, inga större fel på mig, inte värt att känna efter men jag mår så jag klarar mig. Har packat min första Ikea-kasse med diverse prylar att ta med till Sverige. Det tar sig kan man säga!

Imorgon hoppas jag på att få dra någorlunda tidigt iväg mot Göteborg. Bubbla ur sig lite kärlek som man samlat på sig under veckan. Då kan man säga att jag varit i gbg 2 ggr på en och samma vecka. Åkte ju i Måndags och kommer tillbaka imorgon. Men jag har på känn att jag redan är lite saknad iallafall.


'Cause I know that what we have is
worth first place in gold.




Det slår inte fel denna gången heller.

Fick mig en härlig sovmorgon idag, trodde inte jag skulle kunna utnyttja den så bra som jag gjorde. Men det gick fint. Slog upp mina blågröna vid 11-tiden. Dock var inte allt som det skulle, det kände jag av på en gång. Aj, vad ont det gör i min hals. Hela vänster-sidan gör otroligt skitont!
Det har alltid blivit så att efter långledigt och jag kommer tillbaka hit blir jag antingen förskyld eller får ont i halsen. Why?
Det har liksom inte slagit fel. .

Igår verkade sommaren ha lust att titta fram igen, och det verkar hålla i sig även idag. Så nu hoppas vi bara på att den vill stanna & förbli till helgen. Skulle vara mycket uppskattat!

Nu sitter jag och knaprar Strepsils och försöker komma på något vettigt att göra. Börja packa ihop lite saker hade ju varit smart. Då jag i månadsskiftet ska ha alla mina saker överflyttade till Sverige igen.. Det är en del om man börjar tänka efter. Så mina turer Sverige/Norge kommer bli ett  antal stycken denna månad, om jag vill slippa konka på allt sista vändan hem då jag antagligen får ta tåg eller buss.
HEM ja, det kan också få en ny betydelse..

Så, vad kan jag försöka få i mig för näringsrikt som inte gör ont att svälja?

tjing.



en kvällsis.

Tänkte jag skulle bidra med ytterligaren ett inlägg för dagen. Känner mig lite allmänt rastlös just nu, slutade vid 19 och kom ner till mig. Men det var så trist, tomt och allmänt inte skoj här.
Fick mitt chokladsug stillat med kinderchoklad förut, det kan nog vara den godaste sorten. Men oj så nöjd man är efteråt på choklad. Nu behöver jag inte det på ett tag.. Typ imorgon?

Kanske skulle bjuda på en bra låt, hmm finns många att välja mellan.

Upptäckte återigen Elin Sigvardsson häromdagen, var ett tag sen jag lyssnade på henne men jag kom genast på varför.


tjing.

Läget ligger som såhär.

Igår fick jag lov att avbryta drömmen ett slag, återvända till något som fram till slutet av denna månad får heta vardag. Sen tänkte jag börja ett nytt kapitel, och lagom i tid med att jag efter ett år lämnar Norge har jag kommit på att man faktiskt kan skriva svenska ä och ö på detta tangentbordet.. Fint jobbat. Hade kunnat slippa de fula bokstäverna ø och æ. Men det har väl satt sin prägel på något vis i det hela med.

Kom alltså tillbaka till Norge igår eftermiddag, och det var bara att hoppa in i vardagen på direkten. Ingen direkt tid till vila efter ca 3 h körning. Hämta barn som hade mycket att berätta från fritids och sen var vardagen igång igen. Lite kul med barn, även om de ändras så gör de det samtidigt inte. Allt kändes som vanligt.
Det var skönt att få blunda när läggdags infann sig. Och ett bättre avslut på dagen än vad jag fick finns inte.

Satte igång med att göra klart husbestyren direkt imorse, tvätten och städningen. Efter det har jag varit duktigt för min egen skull. Lite att ordna med inför tiden efter Norge.
Känns lite overkligt alltihopa, det har gått så fort. Men även om något går fort fram så betyder ju inte det att man måste bromsa in. Jag tror att sålänge hastigheten känns bra för samtliga berörda så håller jag den gärna såhär. Känns det rätt så är det så helt enkelt.

klockan börjar närma sig hämtning av barn, och jag kan inte vara mer sugen på choklad. Har riktiga cravings efter det just nu. En Nedrans period i månaden detta! Men vad ska man göra, jag får väl töja lite på reglerna i nuläget. Så kan jag vara duktig när inte kroppen motarbetar mig lika mycket.
Av någon anledning tänker jag väldigt mycket på min gode vän Kim så fort Godis kommer till mina tankar. Kanske för att hon är så söt? Eller den största godisälskaren jag vet, åtminstone delar hon förstaplatsen med lillasyster.

Hej & hå nu ska jag diska.

tjing.

RSS 2.0