3 timmar senare.

Lämnade av ett stycke barn i Oslo, sen bar det vidare mot Karlskoga. 3 timmar senare var ja framme, hamnade ganska direkt på kalas hos kusinen som konstigt nog redan blivit 19 år. Mat och fika resluterade i en mätt mage.
Ikväll ska det tändas brasa, alltid lika mysigt!  Kanske grillas det lite korv, om jag någonsin blir hungrig igen.

Ska egentligen bara byta om och sen ta mig mot brasan som skulle tuttas på kl 20.
Såatteee..

Imorn blire kalas igen, vilken kalajshelg jag får! toppen.

menee, jag är hemma alltså. so you knoow.

tjing.


några tårar små.

Nu ær det kvællen, skønt. Ganska så sliten efter dagens olika svængar.
Blev inte barnledigt, dagis ringde och meddelade spyor från min minsta. Så brum brum ivæg och hæmta en allmænt uttømd unge. Hoppas bara på att jag inte åker dit. træ træ och peppar.

Denna video såg jag før rætt længesen, men haja min reaktion. Till filmer varken skrattar eller gråter jag speciellt lætt. Men nær denna døk upp på skærmen visste jag inte riktigt hur jag skulle bete mig. Tårarna rann, det var så vackert. Så kænslig var jag tydligen mot lejon.



hemfærd imorgon runt lunch, fint de.

tjing.

20 minuters njutning.

I solariumet slocknade jag till illa kvickt. Før en kort stund låg jag på en strand och slumrade i værmen. Sen slocknade lamporna, och dær ligger man i flæktarnas kalla vindar. Brrr.. 20 minuter var øver, och dags att traska mot træningen. Blev rætt så lugnt tempo idag, men jag har bestæmt att jag ska vara nøjd att jag tog mig ivæg. Det ær ett steg och rætt håll igen, hoppas jag. Dock tror jag luften gick ur mig precis, phuu.
Skønt då att jag inte har nått mer att gøra idag, alla måsten ær avklarade. Inga barn att hæmta och all stædning ær fixad.

Så vad gør man nudå?
En tvættmaskin skulle man kunna starta, och duscha.. Ja titta, det finna alltid att gøra.
Jag kommer bli en lysande trebarnsmorsa i framtiden.

Tjing.


Onsdag, and it turns.

Colaflæcken kan jag inte gøra så mycket åt, men resten har jag iallfall tagit hand om nu. Sitter och væntar på att golven ska torka. Det har dammats, diskats, dammsugits och våttorkat golven. Ska nog æven ta mig tid att sortera massa papper och saker som ligger på fel plats.
Tror jag ær på bra humør idag, læste något roligt førut och jag reagerade.
 "Jag ær inte så tror som du full jag ær"  haha, det roliga ær att det skulle mycket væl kunna ha varit min mening med andra omstændigheter. Eller hur Kim?

Nejni, imorgon drar jag hem. Hoppas jag kan komma ivæg hyffsat tidigt.

Nu har nog golven torkat, dags før næsta fas.

tjing.

Det finns hopp.

Før nær jag ser denna filmen återkommer kænslan av vælbehag.  Och man fylls åter av det dær lilla hoppet och glædjen før en stund.



jag e tappad, men inte værst.

Nejru ingen klænning idag, men slængde iallafall ivæg ett mail till Asos før att kolla læget. Fick svar inom timmen om att allt verkade vara okej, och att 8 dagars leverans ibland kan førekomma. Så vi får la vænta lite till då!
Lyssnar fortfarande på beyoncè`s Ave maria, den kænns bra i nulæget. Stilla och skøn..

Men dagen har då inte varit mycket att hurra før. Suck.
Æven om jag kanske vet varfør mitt humør inte blommar, så finner jag det inte tillræckligt rimligt før att det ska kænnas såhær. Det finns inte heller någon man kan skrika på, skælla ut eller lægga skulden på. Det finns bara jag hær, jag och min skit. Disken ska vi inte prata om, dammet på toaletten flyger upp i luften likt moln nær man stænger dørren før snabbt. Jag spillde Cola på vardagsrumsmattan førra veckan, men den flæcken finns fortfarande kvar. Det enda som ær någorlunda rent ær min sæng, min fristad.
På Onsdag, oj  det blir imorgon alltså får jag nog ta mig ett ryck vare sig jag vill eller inte. Måste faktiskt stæda, vill inte komma tillbaka hit på søndag och se samma røra. Det kan inte gøra någon glad.

En dusch hade också varit något.. Slår nog på paradise hotel senare, då kænner man sig genast inte som den mest tappade personen. Det lever de flesta i det programmet upp till bættre.

Msn fick precis ett hærligt återseende! mycket uppskattat.
Måste nog varit dagens enda positiva hændelse. Før då jag slog huvudet i taket och tappade ut halva sop-påsen var det då inte.



lifes a funny thing?

Avsmak på det mesta.

I think I need some air to start breathing.

Fuck and fuck. Fy så trist allt det, det borde vara bra men its not. Slå mig någon, berætta før mig att jag inte har några problem, att jag inte har någon anledning till att kænna mig nere och allmænt skitkass. Att jag borde ta mig ivæg och træna och inte sitta hær och stirra rakt fram. Min tillvaro ær ju inte førændrad emot vad den har varit, ændå kænns saker tusen gånger svårare, tyngre och skittråkiga.

Jag kænner mig ful, obildad och urtrist. Vem fan orkar med mig egentligen?
Nej, det ær inte typen "tycka synd om mig sjælv" kænslan. Jag tycker då fan inte synd om mig sjælv. Ønskar bara att jag skulle orka ta tag i mig idag, att jag skulle gjort det igår. Mitt huvud sæger en sak, men min kropp vægrar lyssna. Den orkar inte, trodde jag skulle få problem med sømnen inatt då jag sov borta halva eftermiddagen, men icke då. Sov som en klubbad sæl och hade lika svårt att ta mig upp æven denna morgon.

Tanken om att jag ska dra hem på torsdag skænker mig væl åtminstone lite lugn i sjælen. Men inte så att smilbanden rør på sig. Jag orkar inte.

Nejruuu, skit ska skit ha.

tjing.

Dagens låt och tanke.





Man ska vara tuff, tåla mycket och hålla humøret. Jag vet, jag ær mycket væl ær medveten om.
Det ær då man ær på sæker mark, inte gør sig sårbar. Inget rubbar dig. Du ær okej.
Men nær ær det okej, att våga satsa på att kanske inte vara okej? kan man inte få garanti på att allt kommer att gå bra?
Jag vill inte lægga mig i limboland. Inte førænns jag vet det ær vært det.
Nær ær det vært det?
Nær vågar man visa det mjuka, sårbara, skøra och den svaga flickiga sidan man annars bara bær runt innanfør ytan?.
When is it worth it?..

tjing & natta.

human anyway.

Vart tog denna dagen vægen, plus min energi, plus mitt humør?
All gone. Totalt! Skulle verkligen behøva uppmuntran nu.


But still..

VerklighetsMåndag.

Måndag morgon och barnen ær levererade. Det fick snoozas en hel del imorse innan jag kænde mig redo att starta dagen. Vet inte om jag ær redo nu heller, kanske skulle 3 timmar till i sængen inte vara en sån dålig ide?.
Først frukost, hårt brød och makrill i tomatsås med sex and the city i bakgrunden.

Idag håller vi tummarna før att min klænning jag bestællde førra veckan ligger i brevlådan. Væntans tider ær inge skoj alls. Sen den stora frågan, kommer den passa lika bra som den gør i mina tankar?
Jag hoppas det, før då har jag outfiten fixad till kommande Lørdag.

Kænns på något vis som man alltid kommer tillbaka till verkligheten nær Måndagen infinner sig. Vad var det dær andra då?.. En slags tripp till wonderland?.. Verkligheten ær trygg, det ær ju bra.

magknip. aj..

Tjing.

Söndag.


Jaha ni, så var det söndag. Helgen sammanfattar jag som seg men samtidigt helt okej. Har inte suttit hemma och sett på väggarna iallafall. Som med alla andra passerade söndagar är väl känslan ganska så bekant. Seg, uttråkad och allmänt frånvarande. Med det hör liksom till.
Får nog ta ikapp lite kvalitetsömn imorgon efter barnen blivit levererade, ta sisådär 3 timmar på soffan. Fint det.
Sen har Måndagen gått, sen tar vi tag i Tisdag och Onsdag. Then we have Torsdag och jag tar mig hemåt.  Valborg, no plans. Vi får se vad som kan dyka upp.
Förslag?

Nej jag sitter inte vid mitt tangentbord, har inte tagit mig hem än. Blir väl så småningom.

well, det var lite från mig.

Tjing.

spise litt.

Ugnsbakad lax blandat med avocado, riktigt gott!
Blir nog att dra till andra sidan Oslo idag och hælsa på lite. 
Gøy Gøy.

på återseende.
tjing.

job well done.

Lørdag. Rullgardinen gjorde ett bra jobb! Klockan 10:30 var det fortfarande mørkt i rummet trots solen. Men då var det nog med sømn, upp och hoppa. Banan, klæder och sen ivæg till træningen. Vet inte om det var vinet från igår, men vilket illamående som smøg sig på, sen kramp i magen. Efter 30 minuters hårdkørning fick jag ge mig. Skønt att få lite energi ur sig och ladda på med ny.

Innan sømnen igår smøg sig det førflutna inpå ænnu en gång. Det kan nog inte hjælpas. Jag tror det ær så det alltid kommer att vara, på något vis. Sitter med en hallonsmothie och lyssnar på Melissa Horn, nedvarvning innan duschen.



äkta kärlek mitt i natten.




Att jag faktiskt delar med mig av denna låten ær ganska så stort.
Det ær riktig kærlek, och gamla minnen før mig. Way back in time, but still so close.


Fool again.

Okej, det var jag som skrev att det bara ær patetiskt att lyssna på kærleksmusik och drømma sig bort. Førlåt, det var dumt.Det ær faktiskt mysigt, och jag mår bra av det. iallafall just nu. I denna stund.
Haleluja før rullgardin btw, har æntligen fått mig en sådan i sovrummet. Så nu kan det sovas utan att bli størd av solen.
its great. No more seven o`clock.

Denna kvællen har spenderats med vin och filmen Australia, fick dock ta en paus då msn kallade på mig en stund. Så får nog se klart slutet imorn.
Spillde nyss ut vin øver hela mig, vilket alkoholmissbruk! Fy mig.
Jess, det stæmmer, hær sitter jag med vin i min ensamhet. Feels quite nice actually!
Klockan nærmar sig 23, klockan ær bara barnet denna fredag. Sen kommer Lørdag. Full av møjligheter, men vad kommer att ske? vem vet.

Ser fram emot næsta helg. Valborg och party med min goaste Kimsan. Har nog næmnt henne ett antal gånger nu, men henne kan man bara inte prata før mycket om helt enkelt. Hon ær  denbæsta och hon tar fram det bæsta ur mig!

nej nu får det ræcka..


ha en skøn kvæll, på alla vis som går.

tjing.






Ahaa moment.


Kænner ni igen røsten, låter den bekant?

Jess, vår svenska Ariel ær egentligen norsk.






Efter klockan 16 idag får jag æntligen ta helg, det høres fint ut i mina øron.


tjing.

trumvirvel.

Finally, klar før denna dagen. Blev lite senare æn vanligt, men som tur var kænde æven barnen av trøttheten så som jag. Så det var en lugn kvæll med badning och lite tv. Jag slog mig ner i soffan efter två alvedon mot en trist huvudværk. Men tror jag hade tur før nu ær den væck.
Sitter nu och væntar på att veckans avsnitt med "ungkaren" ska starta. Det blir bara mer spænnande før varje gång. Nu ær det nedrækning, endast fyra kvar att vælja bland. En timme to go.

Råkade riva bort en liten skinnflik från hakan idag med tumnageln, tji fick man før att spara på dem.

Tror jag ær hungrig?


Nu får det vara bra før idag.
Tjing.


Dame por favor.

Babydoll




Denna doften fastnade jag før idag, frisk och somrig!
Så den ska nog inførskaffas inom kort.

Pierca knäna?

Kom just på vad jag lyckades drømma inatt.

Jag ville inte skaffa piercing som alla andra hade, så jag piercade knæna. Och det var jættesnyggt, Då.
Men, Aj? Det måste ju gøra himla ont. Varje gång man ska bøja sig ner måste det ju strama åt.

Lite avocado på det?

Ær det bara jag som sitter och læser all text som står på baksidan av alla førpackningar?

Læser på allt ifrån schampon till tvættmedel, från mjølk till hårt brød.Allt jag hittar får sig en snabb luslæsning.  
På hud & hårvårdsprodukter står det alltid en lång førgyllande beskrivning om hur bra produkten ær før din hud, ditt hår osv.  Din hy kommer bli så mjuk och ditt hår kommer inte længre se stripigt eller slitet ut. Ta lite bra schampoo och lægg ner saxen. Så nær man står dær i duschen och læser, kan man inte hjælpa att tro på varenda ord och verkligen kænna hur underverken sker medan du masserar in avocadotillsatsen  i hårbotten.

 På en gång avocado finns medskrivet i beskrivningen blir man verkligen positiv och kænner sig helt sæker på att man valt en bra produkt. Nær vi ændå pratar om avocado, ta två hårda knæckebrød, "smøra" dem med avocado och ta på valfritt pålægg. Avocado ær en bra frukt, nyttig och har många fina æmnen, så att den kan gøra någon slags påverkan tvivlar jag inte på. Men jag føredrar att æta den istællet før att køpa den på flaska. Att den skulle ligga bakom mirakelførvandlingar och total makeovers ær att lægga lite før mycket førvæntningar på dens axlar. Den bidrar nog bara med sitt strå till stacken, sen tillkommer nog en hel del egen inbillning, och en fet plånbok før att få råd med allt som ska ge dig dina "fantastiska resultat".

Klockan har precis passerat 9 och jag har knaprat upp en påse med minimorøtter (minigulrøtter). Iførrgår och i går struntade jag i att ens lægga mig ner i soffan efter frukost, vågade inte riskera att somna och ligga i dvala 3 timmar.
Resulteringen av det har blivit skønare nætter, somnar næstan på en gång jag lægger mig i sængen och sover tyngre och bættre hela natten.

Inatt vaknade jag dæremot av køldvarning, ventilen stod øppen och mina armar krøp snabbt in under tæcket. Men efter ett tag insåg jag att om det ska finnas någon chans att jag tar mig utanfør tæckets grænser då alarmet ringer måste jag nog stænga till ventilen.  Så jag utmanade kylan och reste mig kvickt i sængen, stængde fort fort och krøp sedan tillbaka till den uppværmda hærliga sængen ytterligare några timmar.

Fick ett tillgodokvitto av Min kæra værdmamma idag, det var 500 kronor på en smyckesaffær. Jag trodde først att jag skulle byta något åt henne, men istællet sa hon, "ta det hær du och køp något fint till dig sjælv".
Tusen tack liksom! Ska nog ta mig en tur till centret sen och gå ett varv eller två, så smidigt att træningen ligger i samma byggnad. Då man kan avsluta dær och få alla ærenden gjorda på samma plats.
Igår tog jag bara en snabbis før att køpa mig nya underklæder, hade lite tur då de hade "tag 3 betala før 2" utbud. Så jag kom hem med 4 par nya trosor under 200 kronor. Finfint det.
Kanske skulle man passa på och førsøka hitta flera och få chansen att kasta alla de gamla sletna par som man helst inte vill bli sedd i? Vi får se..

Om en vecka precis så drar jag pipan hemåt ingen, æven denna gången vankas det party..Tror dock det får bli en lite lugnare variant æn sist, då jag førmodligen ska køra tillbaka hem hit på Søndagen igen. Men party ska det allt bli, måste ju fira min "siztaa" nær hon blir 21 och æntligen får komma hem till Sverige. Inte setts sen hmmm, slutet av februari eller nått sånt..

Nu blir det någon form av syssla, får se vilken.

Tjing.

It socks.

På høg.





Såhær ser det i nulæget ut nedanfør min soffa. 3 par strumpor som alla bara blivit anvænda i korta stunder.
Gillar inte att sitta  i soffan med strumpor, de har alltid en tendens att  tvinna sig runt føtterna.

Femton?

 Man kan inte læra sig allting på en gång, det tar tid att bli klok. Før fem år sedan var jag 15 år och inte lika genomtænkt som jag ær nu. Då satt man bara och drømde om en bættre tillvaro istællet før att skapa den?..  Jag satt hemma och lyssnade på kærlekslåtar och drømde att jag æn gång skulle få uppleva det. Gillade man en viss person satt man bara och ønskade att den skulle førstå, istællet før att våga visa det.

Men ojsansa så fel man tog, inte fan sker det nått nær man sitter hemma i sitt flickrum och drømmer. Lyssna på kærlekslåtar ska man inte behøva gøra ensam, de ska spelas i bakgrunden nær man kysser någon på riktigt, kramas på riktigt och får uppleva det samtidigt. Annars kan det inte bli annat æn tragiskt.
Dock sæger jag inte att jag aldrig sitter och lyssnar på ballader, klart man gør det. Men æven om man nu ær 20 betyder inte det att man ær klok 24/7. Alla har sina svaga stunder. No matter age. Men, a big Men, lyssna då på dem før de ær vackra, och inte før att du drømmer dig bort till något du inte tror du kan få. Før det kan man! Sådeså.

Så vad kan vi sammafatta med detta, nu vet jag att det krævs action før att det ska hænda något. Næsta steg ær væl att kanske utføra den lite oftare.. Får ta det nær jag blir 21.

But when you're fifteen and
Somebody tells you they love you
You're gonna believe them
When you're fifteen and your first kiss
Makes your head spin around...


--------

Nog om detta, Onsdagen har startat, kanske dags før mig att gøra detsamma. Måste ju efter min upptæckt igår komma ivæg och inhandla nya underklæder. Vilket alltid ær lite svårt, før de favoriter man har finns inte ofta kvar. Så måste man chansa på att ett nytt par kan passa lika bra. Ja, jag ær kræsen. De ska sitta skønt, men inte mærkas.

Træna ska jag med gøra, blir nog lite lugnare idag.. Sæger jag nu iallafall.
Vi får se, Ikea måste också uppsøkas, ska skaffa mig en rullgardin så jag slipper vakna 07:00 på helgerna av att solen hælsar på. Hoppas på lite monteringshjælp bara, så det blir noga gjort.

Mja, think that was all.

tjing.


en blå ko.

Bara Norge kan gøra reklam før mjølkchoklad med en dansande blå ko som sjunger "cant touch this".




Då jag redan sitter inne med ett redigt chokladsug får faktiskt till och med denna ko mig att bli ænnu mer sugen.
dammit. Sedan lider jag stor brist av underklæder har jag upptæckt. Trodde jag skulle få bættre antal efter dagens tvætt, men till min førvåningen fanns inte speciellt många par i maskinen, och inte heller i garderoben. Inte ær væl jag typen som skvætter trosor omkring mig?..
Need to buy.

Ska se klart på tøntarna i paradise hotel sen hoppa hårt i sæng.

tjing.

A place to hide away.

Klockan nærmar sig 15 och det ær førsta gången jag fått sitta ner i mer æn 5 min idag..
Drog øver extra på træningen och hoppade på passet som startade efter mitt också. Så nu mår jag bra i kroppen!
Sen snabb frukost, efter det fick jag återigen utmana mig sjælv att køra el-bil, tidigare erfarenheter har ju varit en aning turbulenta med lite dike och sådær. Men æven den skulle få på sig sommardæcken så det var bara att krøa. Dock var det en redig kø på dæckstællet, fick nr 23 och pågående nummer var 12, så stod i gassande sol och væntade ca 40 minuter. Sen rullade jag ljudløst tillbaka och nu sitter jag hær.
Blev lite ovæntat otroligt sugen på havregrynsgrøt med æppelmos, så nu har jag fått i mig en portion av det!

Sen har det tvættats och tvættats. Diskats och plockats med diverse papper. Nu tror jag att alla papper ær klara så imorn skickas de in.
Ansøkningspapper før att vara tydlig. Så får vi se vart det bær. Mer om detta om det blir aktuellt!
Någon timma med ro nu, sen ska det hæmtas barn och de vill nog ha mat. Det rullar på om vi sæger så.

Någon som jag næstan glømt bort ær Laleh, hon som jag alltid lyssnade på førr då hennes førsta album kom. Plus att jag æven fick se henne live i Væsterås. Lite minnen sådær!

Denna låten ær en av mina absoluta favoriter med henne.




Tjing.

jahaa, and then what?

Hmmmmm.. Ok.
Slumrade till ænnu en gång i soffan. Denna gången var det dock inte sjælva sovandet som væckte størst oro i mig. Æven om jag inte begriper vad som ær mitt problem dær heller. Jag lyckades denna gången drømma,vilket inte heller hør till ovanligheten. Det var sjælva førloppet i drømmen som jag inte kænner mig speciellt bekvæm med. 


 En vit båt høll på att sjunka på fjorden rætt utanfør mitt fønster. Jag stod med kikare i fønstret och bara såg hur den sakta førsvann under vattenytan. Familjemedlemmarna till båtægarna kom førkrossade till mig och ville veta vad jag sett, men jag var upptagen med att sitta i telefon med en kompis och pratade om killar. Medan vi pratar får jag ett stort sår i gommen och får krækas blod i handfatet. Allt detta medans den stackars familjen får hitta ut sjælva utan min sympati.

Vad ska såna otæcka drømmar betyda?...Jag måste vara en hemsk mænniska.

Børjar faktiskt ogilla Måndagar mer æn Søndagar. De ger mig inte ens en chans att orka, energin existerar lika mycket som nær man måste skala potatis eller diska. Vilket jag faktiskt också skulle behøva, typiskt!..Tur att man kan dølja diskberg med en stængd køksdørr.
Sen har jag min eviga tankebrottning med mina egna førjævliga funderingar och annan energikrævande skitsmørja. Snælla læmna mig ifred. Varfør ska jag låta sånt støra min egen koncentration.

Sen drar det kallt hær inne och det ær fan inte jag som øppnat ventilationsluckan!
Kylskåpet blev inte heller det något bættre, så vad gør jag nu?

Nu pep det sms i min mobil, sækert bara de dær jæklarna på kappahl med sina kampanjer, før inte fan får jag någonsin ett roligt spontakt sms som faktiskt gør skillnad.

nejruuu!

tjing.

Now I wonder.

Utmanar han dig?
Fråga dig sjælv det, sen kan du fundera øver om det ær något att spinna vidare på.
Något jag snappat upp bara.

Kvællen nærmar sig nattetid nu, jag ær bara lite trøtt i øgat, sitter och lyssnar på "the voice within" med Christina Aguilera. Av någon anledning tillfredstæller den mitt behøv just nu.. Typ.
Projekt sluta bita på naglarna kan vi væl sæga har startat nu, egentligen før några veckor sedan. Men det ær først nær man ser resultatet man  kan børja rækna det. Inget mærkværdigt egentligen, har alltid haft svårt att hålla mig borta från dem. Men att ge upp ær ju dumt. I alla lægen!

Men att ge upp och lægg ner, ær det verkligen samma sak?
Who`s  to say.

nu blir det sængen efter lite tandpussing.

tjing.

Skøna Søndag.



Kom nyss hem ifrån att ha suttit med denna utsikt ett par timmar, grillade korv och hade det trevligt!

Nu ær det søndag kvæll och jag ær mætt i magen, behøver inte tænka mer på mat idag, då jag inte trænat eller umgåtts i helgen har jag haft maraton i den gamla serien "Thornbirds" aka, "Tørnfåglarna". Gammal som gatan och en story som ær omøjlig. Men ændå så gillar jag den.
Ska nu se det sista avsnittet snart, om jag inte vill se reprisen av ungkaren.. Hmmm..
Det børjar nu.

Vi får se, imorn ska jag træna bort de 4 korvar som nu ligger i min mage.
Ohyes.


tjing.


En svængom.

Måste verkligen inførskaffa mig en rullgardin till sovrummet, att vakna av solen klockan 7 en søndagmorgon hør inte till vad jag ønskar mig.

Gårdagen tog en ovæntad vændning.. Blev medbjuden på tacokvæll i Oslo av en mycket snæll tjej!
Efter en stunds virrande efter parkering inne i byn kom vi fram till hennes kollektiv. Mysigt och charmigt på sitt sætt och likaså var resten av kvællen.
Idag ska det grillas, vid havet ær allt jag vet. Så jag får ta med mig ett paket korv och se vad som sker.

Såg nyss færdigt "flaschdance", en film jag faktiskt inte sett tidigare konstigt nog, Det ska ju vara en klassiker.
Helt okej, det ær ju faktiskt slutet på filmen som gøra hela grejen. Helt klart!



Nu ska jag leta fram lite varma klæder så man inte fryser.

Drømtydare wanted.

Inte fullt lika soligt idag, men regnet har inte infunnit sig iallafall.. Mycket av denna dagen har sovits bort, altid blandade kænslor nær jag gør så. Men gjort ær gjort! Nu måste jag få i mig lite energi så maskinen har något att gå på!
Dagsplanerna ær inte många, træning och sløa tror jag ligger på delat førsta plats.

Mina drømmar kan man ju behøva lite hjælp med att førstå emellanåt.. De ligger på høgvarv och bara producerar nya som skapar førvirring. Plus att den nya kategorin på drømmarna bekymrar mig en aning. Ska jag behøva drømma om ett øde istællet før att få uppleva det på riktigt?
Det ær som att alla tankar och funderingar från vaket tillstånd resulterar i olika førlopp nær jag sover. Dock, vet jag inte riktigt hur jag ska tolka dem. Drømtydare søkes!

Jag ær en riktig sønderlyssnare av nya låtar, eller låtar jag fastnar før! om och om och om igen spelar jag dem. Tills jag inte ens tænker på att låten spelas. Skærpning, snart finns de inga låtar kvar som jag vill lyssna på.
Min mp3 gjorde mig besviken igår, vet inte om det ær hørlurarna men det sprakar och låter inget bra! Jag hoppas det ær hørlurarna, men det hjæper ju inte mig mer nu.. Den ær ju ett måste nær man trænar! Musiken ær ju drivkraften.

Halv 15 ær klockan, ojsansa!


inte mycket snø kvar nu!


tjing.

Små små, så små.

 Ønskningar i natten!

Jag skulle ønska att:


Sæsong 2 av "United states of tara" kommer inom kort.

Få tag på ett par skor som inte ger barfotaføtter skavsår.

Kylskåpet inte låter som en motor med extra turbo.

Min arm inte skulle tagit så mycket stryk från træningen idag.

Sængen inatt verkligen ær bekvæm på alla vis.

Att min mp3 helt pløtsligt slutar knastra och fungerar utmærkt igen.


Obs. Ordningføljden ær helt spontan och inte rangordnad.


Dagens/Nattens, lillasyster sæger:
" Nu nær jag har mens behøver jag høra søta ord".




tjing.


Denna stund.

Mr dammsugare fick endast besøka øvervåningen idag, orkade inte fortsætta nere hos mig.
Satt en bra stund ute på trappen idag och gottade mig mot solen, upptæckte en stor spindel brevid mig men kænde inte att min plats var værd att læmna før den. Så vi njøt nog i gemenskap!

Stannade till længs vægen idag med barnen, vi såg en slænt med kryllfullt av tussilago ( hestehov på norska). Så dær satt vi hukade bland gult guld och citronfjærilar och plockade på oss. Det ær ett sannt vårtecken.
Sættet hur barn plockar blommor på ær ju en sann charm, tar av bara den gula toppen och samlar i handen. man får visa att man ska leta fram till roten så de faktiskt kan stå i en vas. Men mina barn ær smarta och snappade upp det raskt.
Nu ær det kvællen, har inte sovit någon middag idag alls så førvæntar mig ett tidigt sængående.. Sen får vi se hur mycket som håller mig uppe. Men imorgon får jag sova ut och det ær en redig bonus.
Funderar på ett glas røtt, kan jag unna mig ikvæll tycker jag!

We are Flying above the clouds, iIcan see hapiness from here. .


tjing.

Above the clouds.

I can see hapiness from here..



Dagens træning och lunch ær avklarad och det finns mer energi kvar.. Kanske skulle ta en svængom med Mr dammsugare. Damma hade också varit något, men man ska inte vara øverambitiøs har jag hørt.

En dusch på det hær så!

Angående dagens musikinlægg så har jag ænnu en gång fastnat før att se de gamla sex and the city avsnitten, och alldeles nyss såg jag avsnittet då denna låten spelas. Och man blir glad, så bli glad nu!


tjing.

Min mim.

Jag har faktiskt kommit på att fiskbullar ær gott. Det ær nyttigt också, men framførallt tror jag smidigheten vinner.
 Imorgon ska jag greja med kyckling i ugn, vilket påminner mig om att jag måste ta fram fileerna idag før att de ska tina under natten.
  Fick ringa Kim førut och be om tillagningsråd, klart jag kunde chansa, kolla på nætet istællet. Men nær man har ett proffs i sin nærhet och som sitter inne med de bæsta råden ringer man ju sjælvklart till henne.
Pratade bort næstan en timma utan problem, och det gick ganska snabbt vidare till annat æn kycklig. Snart æntligen får vi kramas. Jag ska ha den førstaste, helst.. Men det hinner nog andra føre mig innan jag kommer hem dock. Men min ær bæst iallafall!

Snart snart nu børjar ungkaren. Ohyes! Lika spænnande varje torsdag. Och till min glædje var det instællt førra veckan då jag var hemma så jag har inte missat någonting. Det ær topp de!

lite varm choklad på det hær hade suttit fint, de ordnar vi.


tjing.

The light changes.

Hujedamej.. Så bra det ær med service! På mindre æn en timme har jag kørt fram och tillbaka med min bil och en av familjens bilar før att få sommardæcken på.. Jag var tvungen att skylla lite på Norges dåliga vægar då de såg lagningarna på dæcken. Før de ær verkligen kassa!
Det hær med sømn, nær har man fått nog?.. Hur ofta vaknar man av att man inte vill sova mer?..
Fick ta igen någon timme æven idag efter frukost. Den sømn man faller in i då ær så mycket enklare att uppnå æn då man ligger i sængen om kvællen.. Men kanske ska jag strunta i frukostlurarna så somnar jag snabbare om kvællen. .
Sova eller inte sova. 

Våren ær hær! Det ær knepigt egentligen, man har længtat och væntat så længe. Men nær den væl kommer runt hørnet kænns det inte som den varit borta Speciellt længe. Børjade tænka på vad jag gjorde sist det børjade bli vår. Jag kan inte hjælpa att bli lite nostalgisk, ett år ær inte mycket, det låter bara stort. Man lær inte ens kænna en person på ett år. Inte på riktigt.. Det vet jag.


En liten mysig sång man skulle vilja sjunga till den man ønskar krama om.





kraschiboom.

Jag ska inte klaga nått mer på mina futtiga bildæck som går sønder.. Idag hade jag turen med mig, och tack och lov før det. Var påvæg mot dagis då bilen framfør mig helt pløtsligt bara blir totalt påkørd av møtande bil.. Delar flyger och bægges frontar blev totalt kvaddade.. Och dær stod jag 2 meter bakom med 2 barn i baksætet.. Barnen ær kloka iallafall och kom fram till att det var den møtande bilens fel och att han var den elaka.

Blev en hel del pærlande nu på eftermiddagen, armband halsband och till och med någon ring har skapats. Som liten ælskade jag att pærla, så jag joinade dem och gjorde mig ett rosa armband av små små pærlor. Himla snyggt!

Mjaa, and so on.

tjing.


Førlorade timmar.

Avocado funkar superbra som "smør", och gott ær det med!

Imorse hade jag lite presentøppning med barnen, hittade ju en sån perfekt sak på leklådan då jag var hemma. En vældigt stort førpackning av diverse værldens færgade pærlor. Så nu kan de gøra halsband och armband tills de stupar. Deras miner sa allt, och jag antar att det ær vad vi kommer sitta och pyssla med efter skola och dagis idag, imorgon och før alltid..

Ska nu bege mig mot træningen, kænslan varierar, gæspningarna finns dær och lurar. Men det ska bli skønt ændå!
Sov faktiskt skønt inatt, men tror det spelar roll på antalet timmar jag sover før att jag ska undvika trøtthet vid denna tidpunkt av dagen. Behøver nog minst 8 timmar om natten.. Så jag får børja lægga mig tidigare. Annars hamnar jag hær i soffan och tar ikapp førlorade timmar, och på så vis førlorar jag ju ænnu fler.
Onsdag redan, snart helg igen, tænk vad en utebliven måndag på en vecka kan gøra skillnad.

Mjaaaa, då skulle man få på sig byxor då kanske och sedan bege sig.

Tjing.

Regina den fina.

Då var denna dagen avklarad på de tuffa bitarna. Nu væntar bara soffmys och tv -gottande. Somnade utan att ens anstrænga mig så fort jag la mig i soffan.. Sov någon timme eller två. Sen drog jag runt 13-tiden och hæmtade den minsta hos mormor. Kænde mig nyvaken nær jag kørde ivæg men med en 5-åringen i baksætet kan man inte annat æn vakna till.. Då frågorna byter ut varandra hela tiden.
Det søtaste hon alltid gør ær att først be mig høja volymen, sen frågar hon något jag inte hør, jag sænker och sæger va, hon svarar och sæger: høj volymen jag hør inte.. De slår inte fel.
Den nybrænda skivan verkar gå hem iallafall, fick spela nr 1 på repeat om och om igen.

Idag har jag fastnat før Regina Spektors låt raindrops.
De flesta knarkar fortfarande hennes hit Samson, men då jag børjade spela den før øver ett år sedan ær det kul att høra lite annat som hon gjort också. Hon ær vældigt speciell och det ær faktiskt inte varje dag man orkar lyssna på henne.



Jag har erfarit hur det ær att vara en festivalare, och ganska så snabbt kunde jag avgøra att det inte var min grej.. Varma fuktiga tælt, ingen dusch eller kallt vatten i nærheten. No!
Dærfør ær det så typiskt att hennes enda spelning i Sverige ær på hultsfred i sommar, før det hade varit himla kul att se henne. Men det ær inte vært att leva festival-liv før.

Nu ska jag se vad jag kan tænkas vara sugen på!

tjing.

Då kuddar førvandlas till omøjliga och tæcken attakerar.

Riktigt førjævla omøjligt har det varit att få sig en ordentlig sømn inatt.. Høll på att ge upp helt efter att ha gått igenom alla møjliga tænkbara førsøk.

Flyttade runt på alla kuddar om och om igen
Bytte ut tæcket till det jag har i soffan, det var svalt en stund men dun værms bevisligen upp ganska så snabbt.
Gick och førsøkte kissa ur mig allt jag hade
Drack vatten
Funderade på om kissa igen var nødvændigt?
Oj, klockan ær snart 2..
Somnar nog ett tag, vaknar igen runt halv 5. Jippi.
Lyckas somna om, men vaknar halv 7 och ger upp..
Drar mig 10 min, sen stænger jag av mitt alarm som ska ringa 30 min senare och går upp.
River med ren førbannelse ur alla lakanen och slænger dem i tvættkorgen.
Klockan 7 står jag alltså och bæddar rent och fræscht i min sæng och hoppas verkligen på att det ska hjælpa.
7:15 sætter jag på dagens førsta tvættmaskin.
7:40 går jag upp och startar dagen med att borsta hår och sætta upp i toffsar. Det ska vara flætor och lite allt møjligt om mornarna.
8:00 ser till att barna kommer ivæg som de ska till diverse stællen.
8:00-9:00 stædning av øvervåning samt plock med ca 10 kilo tvætt.

9:25, bloggar och inser att træning inte kommer att ske førtillfællet, hoppas att jag samlar krafter och kan dra ivæg lite senare.. Frukost skulle nog vara det smartaste draget i nulæget.

Ær det en smart idè att førsøka somna en stund i soffan nu, eller ska jag samla på mig allt det trøtta tills ikvæll?

Min tillvaro ær ju bara heelt fabelaktig, right?


tjing.

Æ Ø i`m in Norway.

Jess, efter ca 3 h var jag framme i mitt lilla hem igen. Dock var det inte så lugnt och fridfullt som jag hade tænkt mig. Det hølls fødelsedagskalas med hela tjocka slækten hær i familjen. Jag gick ett varv och hælsade på alla, tog med mig mat ner till mig och høll mig lite undan. Hann iallafall hælsa på mina barn en svæng! Kul att se dem igen.

Hade en envis gammal norrman bakom mig ænda från Grums till Årjæng. Han skulle promt gøra exakt samma omkørningar som jag men aldrig kørde han om mig. . Han låg så fint i hæcken på mig hela vægen. Kneepigt. Først vid årjæng kørde jag om flera på samma gång så då hann gubben inte ikapp længre. Då var jag fri!
Hann med att brænna en ny skiva innan jag åkte, vilket underlættade och gjorde min hemfærd lite bættre. Musik som man gillar som man kan spela om och om igen ær alltid en frøjd.

Børjar faktiskt kænna nu att detta ær mitt hem, dær jag ær nu. Så æven om det ær skønt att vara hemma i Karlskoga så åker jag lika mycket hem igen nær jag ska hit. This is my place nu. Mina saker, mina rutiner och mina planer. Det kænns bra och jag ær nøjd med den kænslan.

Mycket har hænt under ledigheten, nya intryck, många upplevelser, lite sømn, før mycket sømn.. En salig blandning som jag gærna tar en dos till av snart.

Klockan passeras 20:00, kanske skulle vrida på televisionen och se om de går någon skit som ær værd att se på.

tjing.

något man inte lär sig med tiden.

Måndag den 13:e.. Visste ju att denna dagen skulle komma. Hemfärd, hejdå och packa packa med allt! Ganska så vanligt procedur numera, men ändå så är det den jag minst gillar. Att sedan vara framme och packa upp gör mig ingenting. Det är själva hejdået och lämnandet som är kass. Sen vetskapen om att jag ska köra bil i dryga 3 timmar.
Fast samtidigt vet jag att då jag väl satt mig i bilen kommer det gå smidigt.. Det är alla dessa tankar som cirkulerar innan som sliter mest.. Plus nedräkningen.. Nu är det ca 3 h kvar innan jag åker.

Nu får jag nog inta någon form av frukost..

tjing.



back to "normal"

Sådär, en riktigt skön lång promenad senare känner jag mig återigen som vanligt.. Morgondagen ska spenderas i min lilla polo påväg tillbaka hem till Norge.
Ska bara straxt åka till Ami och hämta upp diverse glömda saker från gårdagen! Kan möjligtvis bli att jag stannar en stund. Då hon är hundvakt åt en grand danois, som är min drömhund!

Sen blir det nog sängen och somna i normal tid och vakna upp till en ny dag med massa ny energi.
Det är iaf en god plan.

Tjing.

La påskparty -09

Jag har en nästan svullen fot, dålig smak i munnen och en "frisyr" som påminner om margarin. Vilken jäkla fest det var igår, min gas var i botten från start. Vilket har resulterat  i en mycket lugn söndag. Men det är inget jag ångrar eller har svårt för att förstå.

Festen började hos Ami där det trillade in folk lite då och då. Men jag var mest upptagen med att visa mina balletskills och fylla på mitt glas. Samt fixa till mitt platta hår som efter fem minuter låg lika platt igen. . Kasst det där med plattång, det borde bojkottas av alla.

För att inte hamna i någon överdriven kö (som i verkligheten aldrig existerade mer än i våran tanke) drog vi till statt redan vid 23-tiden. Ami stupar och får avlägsna ett par mycket trasiga strumpbyxor. Fram kommer ett mycket blodigt ben, men det uppstod trots allt inga sura miner. Inne på statt fick jag ganska snabbt en känsla av tristhet.. Vad gör jag här?..
Men med rätt sällskap och lite vatten samt bra musik återfann jag det roliga igen. Sen bestod väl det 3vliga resten av natten och det enda som är surt efteråt är att först nu framåt 19-tiden är jag människa igen. Sömn är ett viktigare moment än vad jag oftast inbillar mig.

Måste ta mig i kragen och komma ut en sväng senare, men nu ska jag avnjuta en dusch som inte kommer vara färdig om varken 5 eller 10 min.

Tjingaling.

Glad Påsk.

tror våran hund skrämmer bort dagens påskärringar, hitills har vi bara haft 5 stycken.. Innan hundinförskaffningen låg det bättre till. Sen tycker jag inte om att få påskbrev där det bara är att fylla i färg. Trist och oengagerat!
Snart kommer det lunchgäster och de blir diverse påskmat som mamma och jag stått & dolat med hela förmiddagen.

Ikväll väntas fest hemma hos Ami, jiihaa. Jag har rätt humör och det kommer bli finfint!
Ska bara köpa mig något groggvirke, sen är jag redo.


tjingeling.

Here you come again.

Looking better than a body has the right to. . I wish

Sammanfattningsvis får jag säga att denna dagen inte varit längre än någon annan. Det är bara min trötthet som bidragit till en mindre aktiv fredag. Dock har jag gjort de ärenden som jag förväntade av mig själv, så jag hamnar nog runt plus minus noll i skalan.

Zombie-dagen börjar gå mot sitt slut, har bara en grej till jag vill få gjort innan jag kan trappa ner på tempot och däcka.
Ska ta mig till ett solarium och lägga mig en stund, kommer säkert slumra bort. Men sen är jag färdigpreparerad inför morgondagens fest! Loaded så att say.

Talang och Berg flyttar in tror jag får stå för kvällens underhållning..

Ohjess. Tjing.




Tjollahopp.

Spontanitet mina vänner. Det kan bli finfint det! Sova är inte alltid prio ett.

Satt nyss hos grannen och intog 2 koppar kaffe, och jag borde veta vid det här laget att det inte funkar så bra på mig.
Rusar verkligen på toalett i ett tills allt har kommit ur kroppen igen.Kaffe e kass, men sällskapligt.

Idag måste jag tanka, ska inte klaga egentligen. Tanken räcker ju himla länge. Den har räckt till att köra hem från Norge, ca 30 mil. Plus runt i stan till diverse platser denna veckan och först nu lyser lampan! Full tank 400 kr är inte heller så illa.
Då kommer jag till Norge, sen är det ca halvtank kvar och den räcker nog i 2 veckor till kan jag tippa på.

Långfredag, mjaaa. Än sålänge har jag inte kännt så mycket av det där låånga.

Nu blire lite fart.

tjing.





godkväll.

I har det gåtts på stan, lagats mat och snart bär det av mot farmor och farfar med mor och systrar. Räkväll väntar! Mums.
Längtar till lördag och fest. Sugen jess!
Längtar även efter Kim nu, henne får jag se 1 Maj igen! Äntligen.


Mim & fi




easy day.

Tycker hela dagen har kännts väldig seg. Segt väder, seg känsla, seg att ta sig igenom. Först framåt eftermiddagen såg det lite ljusare ut, kom iväg och tränade med Petra och Linn, testade det nya easyline. Var faktiskt rätt så kul!
Imorgon ska jag möta upp dem på stan och ta en tur, och alla som gått på stan i Karlskoga vet att man blir klar ganska så snabbt. Behöver nog ta en sväng in på systemet och ladda upp för helgen, strumpbyxor ligger också högt på listan. Sen vore det ju skoj med en ny ögonskugga, men det är en budgetfråga änsålänge.
Sen har jag lovat att laga middagen pappa ska bjuda sina herrar på imornkväll. Sen drar jag, mor och systrar till farmor och har räkfest!

Nu ska jag kila över till min kära granne och prata bort en evighet.

Bara för att hon är sååå bra!



Plötsligt händer det.

Vilken skillnad på uppstigning det blev. Snopet att vakna efter 11 numera, men idag skedde det. Ganska skönt egentligen, och då vädret ute inte ropar på en känner jag ingen stress heller. Idag ska jag nog dra och köpa mig ett par träningsskor för utomhusbruk.  Det kostar lite, men fötterna mår så mycket bättre och jag tycker även man går skönare.

Nu blir det duschen, så man vaknar till på riktigt. Sen kan dagen få sätta igång.

Tjing.

Kassigt.

Facebook vägrar fungera och den nya versionen av msn är riktigt ful och kass. Får avsmak att vistas där!
Jag är missnöjd och trött. Dags för att hoppa i säng.
Imorgon ska det regna, vi får väl se.

natti. tjing.

fjärde gången gillt?

I stunder då man har dålig tid och mycket att göra önskar man sig ett gott medflyt. Man vill ha smidighet och uppnå önskat resultat. Men denna önskan verkar på något vis vara för mycket att få i uppfyllelse för mig.
För fjärde gången inträffade det idag, precis när det inte får hända. Hinner bara svänga ut från parkeringen då jag märker attt något är galet. Punktering!..

Dåligt nog finns det inget reservdäck i min bil, så det var bara att glömma den åkturen. Så farmor fick agera skjuts till de ärenden som var tvugna att utföras. Sen fick det åkas lite extraturer för att få tag i en domkraft. Sen har jag tur att pappa är snäll som hjälpte mig med resten. Dvs, avtagning av däck, åka till däckson och laga, sen få på däcket igen.

Under tiden tog jag istället cykeln och mötte upp Linn + barnvagn och Petra på en promenad. vi avrundade med en fika på Kulan och jag är ganska så nyss hemkommen. Känns att man hållt igång idag, för det liksom pirrar i benen när man sätter sig ner.
Påvägen hem svängde jag förbi frisören och köpte en kanonbra volymkräm från Lanza. Blir en himla skillnad med den i efter man fönat. Och nu när jag blivit av med en del hår kan det vara bra med lite hjälp på vägen.

Nu ska jag provköra bilen och lämna tillbaka domkraften där den hör hemma och hoppas på att jag slipper ha med en sådan att göra på väldigt väldigt länge.

Tjing.

No es amor.

Sitter och väntar på Ami som ska ringa, kom att tänka på denna låt. 
Jag diggar den, och även Linn! Så kikar du in så får du den av mig.




Make it over.

Sådär, då var man klippt och skuren för våren. Blev även en tripp in till Örebro med systrarna under eftermiddagen, äntligen har jag funnit mig ett par nya skor. Nyss hemkommen, fortfarande solfint så kan nog bli en promenad lite senare! Trots att mina fötter är lite ömma är det skönt att inte sitta still. Får ju inte tillgång till mitt härliga träningscenter hela veckan, så man göra det bästa av situationen. Inte slöa till sig bara för att man har ledigt.

Ska nog packa upp lite prylar och byta om till mjukisbyxor nu. Nu får det vara nog med finklätt för idag! Ska boka in en dejt med Linn och kanske Petra också nu i veckan. Hinna ses och hitta på något skoj. Man vill ju hinna med så mycket som möjligt, träffa Linns lilla juvel är ju också ett måste!

Det var allt just nu.

Tjing.


Haircut.

Nu ska jag väldigt snart ta mig mot frisören. Äntligen blir jag av med det fula och får göra något nytt. Slingor och fint ska jag ha! Alltid lika skönt att slå sig ner i frisörstolen och bli ompysslad ett par timmar. Schamponering och allt det där är ju toppen. Sen har jag även hittat en frisör som jag gillar, som förstår mina önskemål. Det är toppen!

Igårkväll åkte jag på ett sista besök av dagen, till Ami. Satt där och tjatade bort ett antal timmar innan gäspningarna tog över och jag fick åka hem. Det tar på krafterna att komma hem iallafall, då man ständigt har något att göra. Idag skiner solen, blev sugen på en örebro-trip, får se om jag får någon med mig. Kim kom hem nu, jag kör!


Tror inte denna kissen fick sina önksemål igenom.

denna dagen en dag.

Denna dagen gick till slut ut på att hälsa på.
Mormor har fått sig en påhälsning, och likaså farmor och farfar. Sen blev det promenad därifrån och hem! Ganska så kall vårdag har vi haft, men nu börjar solen titta fram igen. Imorgon skulle det bli finfint väder. Det får vi utnyttja på ett eller annat vis.

Har nyss stått och wookad grönsaker, gott gott.

Familjen har stått i fokus idag, alla 5 har vi umgåtts today. Inte alltför vanligt att det inträffar numera. Sist bilen var full var väl på julafton.

Nu är jag sötsugen.. banan?

Tjing.

Söndag!

Tjollahopp!
Idag har jag och lillasyster suttit och kollat på barnen i bullerbyn på morgonen. Vi turades om att säga replikerna innan de kom på tv:n då vi kan precis alla utantill! Det är vår grej.
Frukost har intagits och dagen kan väl starta nu, men en söndag är lite småsvår att få fart på. Nöjer mig med ilite lugn och tro tror jag.
Det blev heldag i Karlstad igår, men det kändes inte alls som så. Fick trevligt sällskap och strosade runt på lite diverse platser i solen.

Blir kanske inte lika internsivt bloggande nu när påskledigheten infunnit sig, finns inte så mycket att dokumentera då.



en låt man blir mycket glad av!  Vår och känlsa.

Lördag!

Som ni kan se på Ä och Ö, är jag hemma igen! Landade i farstun nästan precis kl 19 som jag hade tänkt mig.
Men oj vilken oväntad kö det var bara att komma ut ur Oslo. Alla skulle verkligen på påskresa!
Gick för en stund sedan upp ur sängen och börjar dagen med en banan.  Nu blir det en kort blogg, sen måste jag bör börja fixa med annat. Beger mig till Karlstad över dagen, det blir spännande! Längesen jag var där nu.

Håller tummarna för solen idag!

Tjing


Fredag is here and I`m going.

Sådær ja. Då var man næstan klar før avgång. Packandet blev som vanligt trots planupplægg lite halvdant. Man står och funderar och funderar om det var något mer men i huvudet står det still.
Pengar, trosor, och hygienartiklar ær væl ændå det viktigaste och de har jag fått med mig. Sen tillkommer den vanliga Ikea-kassen fylld amedsvenska pantflaskor. Ær lite før pengamedveten før att bara kasta dem før att de inte går att panta hær. Så varje gång jag drar hem føljer det æven med massa tomflaskor. Brukar få ihop ca 100 kr per gång ungefær. Inte så dåligt ændå!

Hann med att ta en liten powernap, kolla min framtid samt træna nu på førmiddagen, kænns bra! Hoppas att det finns mat hemma sen før jag har inte hunnit laga till nått. En banan och lite proteinmix ær det enda. Men det ær førvånadsvært hur mætt man blir på en banan ændå. Så jag klarar mig nog. Beræknar vara framme i Karlskoga runt 19-tiden om allt går vægen.

Nu ska det tankas lite, sen hæmtas barn som ska till mormor, sen blire raka spåret mot E18 Sthlm.

Tjing.

Norges hetaste akkurat nå.

Sådær, veckans avsnitt av ungkaren har avslutats och ytterligare 2 damer har skickats hem.
Verkar som hela gænget blivit upp øver øronen førælskade i honom redan, och visst kan han føra sig och føra en diskussion. Men vad ær det som blir så speciellt med honom? Skulle det finnas tillgång till underbart vacker atmosfær och arrangerade romantiska stunder før "vanliga" mæn också, tror jag att de med skulle gå hem bættre hos damerna.
Så han har allt en stor hjælp den dær Jørgen!


Ær han verkligen "Wow"?
Vad sæger ni?

Snart 23 klockan, sova vore ju aktuellt, men vet inte om jag ær såpass trøtt ænnu. Men får væl lægga mig och prova iallafall.

Natti & tjing.

Shoeless.

inga skor i sikte, alla verkar ha strl 39. Typiskt! Jess. Men vad gør man. Barfota ær ju snyggaren æn de jag har nu. Får ta en sista svæng imorn och ta førsta bæsta skor helt enkelt. Eller så står jag før att jag gillar skitiga mindre vita slitna skor?..
Planen om att hæmta barn blev ændrad. No barn, hon skulle bli med en kompis idag! Så idag har jag i princip haft ledigt, bara grejat med de vardagliga sysslorna. Skønt att fredag infinner sig redan imorgon, denna veckan har gått lindrigt førbi ændå! På Lørdag blir det att utforska lite ny (men ændå gamla) bekantskap. Det blir nog topp!
Har varit mycket tvættande idag, men skønt att packa ner rena klæder och inte motsatsen.

Jess.

Tjing.



alltid något att gøra.

Vilken skillnad det kan bli på en dag då man får vakna av sig sjælv. Lite mer glædje, lite mer energi. Satte igång med stædningen næstan direkt, først på deras øvervåning, sen nere hos mig. Lite dammning fick det också bli.
Hur skakar man mattor på ett bra sætt utan att få allt bøs på sig sjælv?
Såg ut som en gråtæckt sak nær jag var færdig!

Lite tvætt har jag också avklarat och sitter nu precis hemkommen från træning.  I eftermiddag ska jag hæmta upp minsta från dagis, sen tror jag hon får bli med mig till Ikea. Så æter vi lite køttbullar, det var ju så populært sist.
Skulle ju ge mig ut på skojakt igår, men jag ångrade mig. Blev træning istællet, men nu står jag ændå hær med fula skor som en gång varit vita. Får se om jag orkar mig ivæg lite senare på spaning. H&M har ju faktiskt skor før ca 100-lappen som kan få duga ett tag. Duschen får nog bli aktuell nu, sen hænga tvætt. Sen komma ivæg!

Ikvæll ær det Ungkaren igen, jippi. Jag ær fast!

Tjing.


ingen stress.

Fick besked om ledighet imorgon bitti, vilket jag gladeligen tog emot! Ska sova ut och inte stælla någon klocka. Torsdag imorgon, efter jag vaknat ska det stædas och packas. Så jag slipper gøra allting på fredag.
Idag fick jag mitt vackraste och gladaste vårtecken, tussilago! Små gula saker lyste i diket, typiskt nog ska de alltid ploppa upp på stællen det ær omøjligt att plocka dem på. Men bara synen av dem ær god nog! Doften finns redan i sinnet. Oj så poetiskt.

Oavsett morgondagens sovmorgon tror jag nog det snart blir sængen. Har hållt igång hyffsat idag med och behøver komma till sængs.

Lite insatt  i norges nyheter måste man ju vara nær man faktiskt bor hær, vinnaren av norska melodifestivalen (mgp) exempelvis.
Duktig kille som jag kan tænka mig klarar sig ganska så bra i den stora finalen!

Listen to this.





Enjoy.


nattinatt, tjing!

startklar.

Mjaaa.. Den lilla vilan varade kanske mer æn både ett och två slag, vaknade ca 3 timmar efter att jag slocknade. Men oj som det behøvdes! Ny mænniska fast med samma mensværk.
Har æntligen fått tag i øverføringssladden till min mobil, dær jag har samlat på mig ett stort antal bilder jag inte kunnat dela med mig av. Men nu æntligen, blæddrade nyss øver alla till datorn och tænkte bjussa på en bild som jag hoppas jag inte kan knæppa fler gånger på vældigt længe!
Minns att det tog mig ca 30 min att få bilen synlig och startklar.


massiva snømængder blev till slut inget mærkværdigt denna vinter.


Nu ska jag ordna mig færdig, sen sticka ivæg och kolla efter skor, fina skor. Rena skor.

Tjing.

God morgon!

Har precis fått i mig dagens frukost, æggrøra och två hårda. Sitter och sippar på min mango/banan smothie samtidigt som the voice spelas från tv:n. Solen tittar in genom fønstren och jag har mensværken från helvetet. Men annars ær det fint, har en såpass tråkig tanke i huvudet som att faktiskt gå och lægga mig en stund igen. Blev lite før få timmar inatt, om jag ska orka hålla energin uppe till i eftermiddag då två barn ska roas kan det nog vara smart att blunda ett slag. Eller två.

1 April idag, barnen hann sækert med ett tiotal olika aprilsæmtj innan vi kom ivæg.. Såna dær søta uppenbara skæmt som man får låtsas vara med på, och spela riktigt lurad før att de ska bli nøjda.

nej, det får bli vila nu, kænner att jag inte har så mycket att bidra med just nu.

tjing.

RSS 2.0