søndag.

Vaknade straxt innan 12 idag, somnade straxt efter 2 inatt, så nu ær jag utvilad. Insåg ganska snart att det hade snøat hela denna natten också, då det inte længre fanns några spår kvar från min intensiva skottning igår. Jag kunde vælja mellan att få det gjort på en gång, eller vænta och ha det i tankarna hela dagen. Så jag drog på mig jacka å støvlar å satte igång redan 10 min efter uppvaknandet. Det var næstan lika mycket snø att ta hand om som igår, och då jag vaknade med træningsværk i armarna så kændes det slitsamt. Dock var det skønt att få det øverstøkat och nu ære klart!
   Nu ær klockan straxt efter 15 och jag behøver bara vara sjælv i någon timma till, sen ska jag hæmta upp Mathias och få sællskap några dagar framøver.
   Førut nær jag stod i duschen upptæckte jag mitt raska utøkande av diverse flaskor.Några schampoon, balsam, inpackning, peeling, babyolja och andra lukta gott cremer. Allt som allt: 13 flaskor.. Det dær med att avsluta en flaska innan man påbørjar en ny kanske inte ær min grej. Det ær ju det nyaste som lockar! Får børja rensa ut de sista skvættarna lite bættre.

det var nog dagens.so far.

sammanhang i det osammanhængande?

Ja.. Hær sitter jag, klockan ær straxt efter 22 och norsk tv ær inget vidare. Har roat mig några timmar med sex and the city-boxen, men kommer liksom på att "oj vad jag har sett detta førut". Jag har haft ett sug efter något jag inte lyckats bota, inget som jag har hemma verkar vara det rætta før mig.. Kanske ær suget ute efter något som inte ær ætbart. Det kan vara så! Jag tror det ær så.. Så den som væntar på något gott?
Idag har det snøat konstant hela tiden, hela tiden hade jag kanske inte behøvt skriva då konstant kanske står før det. saksamma. Inget som har givit mig någon vidare lycka, har skottat hela uppfarten idag.. Det ær otroligt tungt, mina armar ær riktigt møra nu. Så att trycka på tangenter ær ungefær mitt starkaste førtillfællet! Då det inte vil sluta snøa får jag redan nu stælla in mig på att behøva skotta samma skit ænnu en gång.. Førhoppningsvis kan jag kanske få lite hjælp då the one and only Mathias kommer. Det ær iallafall något att se fram emot.

Min plan om att sikta in mig på våren var kanske lite naiv, Norge i Januari førvæntas ha snø.. Och det verkar nog førbli så ett tag till med nulægets situation. .
Om jag hade varit hemma denna helgen hade jag kænnt før att komma ut, dansa, se massa folk. Istællet sitter jag hær, insnøad någonstans utanfør Oslo och lyssnar på gamla goda toner som får en att minnas tillbaka.

Jag kommer aldrig riktigt på ett bra sætt att avsluta mina något korta och osammahængande blogginlægg. Kanske ær det det som ær meningen.

Trots min sex and the city missbrukning så fick jag pløtsligt lust att se filmen.. Och vad jag har læst så kommer det en uppføljare inom något år. Då ska jag boka VIP-biljett i gbg och kanske førsøka få med mig min kæra pojkvæn, bara før att liksom..

Ciao.


Snøyra.

Tillbaka i Norge, och det dær medflytet har væl skiftat i vågor.. Som tur var behøvde jag inte ta mig mot oslo ensam, utan fick med mig resesællskap. Så det var væl medflytet, motflytet handlade om snøkaos, bilkøer och 5,5h resa istællet før de vanliga 3,5 h. 
Motflytet kom i vågor. Som nær jag var lite før øvertygad om var jag befann mig, men istællet vilsades det runt någonstans i Oslo City på øvertid. Medflytet var en tillrættavisning av min medpassagerare, så jag fick erkænna mitt misstag och gav kørorder istællet.. Snø øverallt, bilar som stod parkerade drunknade i snødriver och i en liten Polo skulle jag ta mig hela vægen hem till min ø, ensam. Men som tur var behøll jag det mesta av medflytet hela vægen hem, enda misstaget var væl den inte alltfør snygga parkeringen, då jag fick klættra ut på en snødriva. Men i det stora hela var det inga større bekymmer..

Hela natten fram till Måndag morgon snøade det, och allt ligger fortfarande kvar. Så førtillfællet befinner jag mig mitt bland næstan meterhøg snø!

Visst ær det mysigt att titta på snøn, men jag har inget behøv av den.. Då jag varje dag måste ta mig fram med bil så ser jag bara førlængda bilresor och massa kall snø att få ur vægen.

Min hemmavistelse var skøn, hade inga planer bokade men ændå fick jag en del att sysselsætta mig med.
Nu har jag børjat kampanjen att se fram emot våren och hoppas på att vintern snabbt kommer førsvinna, men med tanke på nulæget kænns det långt borta. .

bloggiblogg.. vi sæger så.

tjing.

medflyt please.

Veckan som passerade oss var utav det omtumlande slaget. Jag hann just bara packa mig upp å sen falla in i sjukan. Då jag inte har tillgång till någon termometer så kan jag inte faststælla det exakta gradantalet som jag hade. Men, med tanke på den frossan jag hade trots full påklædnad och dubbla tæcken, kan den inte ha varit normal. 
Inte nog med att jag varit sjuk så har fler mindre roliga hændelser intræffad.. Jag drabbades av en otrolig hemlængtan som fortfarande ær riktigt stor. Utan førvarning så bara kom den. Det ræckte med att Maja berættade på msn att de skulle æta mos å schnitzel blev jag sentimental. Alla i familjen sitter runt køksbordet utom jag, jag sitter ensam å sjuk, utan någon i min nærhet som kan ta hand om mig. Sorligt snyft.

Nu nær jag ær frisk å næstan helt återstælld efter en helgs vilande och utførande av absolut ingenting ser jag fortfarande  fram emot att få åka hem till kommande helg, men nu kan jag undvika tårarna!
Lite krångel på fler håll uppstod också, inga roliga besked och allmænt trasigt har det varit under det senaste, bildæck, løften, førvæntningar ect. Man kan bara hoppas och ønska att all skit nu har hænt och att det nu væntas bættre Bættre tider med mycket glada stunder och inga trista besked! Orkar inte ta mig fram i någon mera motvind, nu ska de va medflyt å happy hour.

Jag har nog inte riktigt insett vilken viktig position en barnflicka faktiskt har før en sådan hær familj. Finns inte jag, så går inte vardagen ihop utan en massa klipp å klistrande. Det ær långa dagar før de hårt arbetande, inte direkt så de sitter på sofflocket å ser guldgruvan førstoras. Nej det slits må jag sæga..
 Barnen tyr sig mer och mer till mig och det kænns både bra och lite sorgligt..Jag kommer ju dessværre inte alltid att finnas hær, så någon gång kommer de behøva læra kænna ænnu en ny tjej som ska finnas med dem størsta delen av dygnet. Men jag tror barnen ær ganska duktiga på just den fronten att anpassa sig. Ett tag till, sen nær man væxer vill man nog ha ngn slags fast punkt att hålla sig vid.
Hursomhelst, att jag ska få åka hem tidigt på fredagen ær alltså ingen lættløst nøt.. vem ska hinna hæmta barnen på skola/dagis, ge dem mat? fixa och dona hemma.. Vem, om inte jag?.. Jag hoppas att det løser sig, før det ær lite jag behøver fixa med hemma, plus att de vore skønt å hinna hem innan natten nærmar sig. Så vi håller tummarna och hoppas på det dær medflytet.

Ær det bara jag eller blir de inte vældigt varmt med en bærbar dator i knæet?

Tjing&hej./ fi


bilfan.

Jag tror att jag kan ha rekordet, annars kænns det ænnu mer kasst.. Lite æra borde jag ændå få!
Jag har lyckats få punktering på bilen 2 ggr, inom loppet av samma vecka. Måste samtidigt poængtera att jag endast brukat bilen 2ggr denna vecka, alltså vid just dessa tillfællen. Otur, eller bara fel på mig?..

Dock fixade jag dagens hændelse helt på egen hand och allt ær bra nu! tack & lov.

2008 i all sin glans.

2008 i all sin glans.

Januari

Denna kalla, mørka och trista period bestod av många tidiga mornar, hade en timanstællning på ett hotell och som frukostværdinna behøvde jag infinna mig på plats helst innan 6:00 før att slippa stressa! Denna perioden var inte alls något vidare, jag kænde mig felplacerad, søkte efter något annat, visste inte vad jag ville och framførallt så var det ensamt. Många kontakter kændes overkliga och inte riktigt tillræckliga. Minst en dag i veckan spenderades till en lång fika med flickorna på fiket och vi satt och drømde oss bort tillsammans.
Æntligen fick jag mitt efterlængtade kørkort och det kom mycket lægligt då pappa pga øgonsjukdom inte længre fick ha sitt kørkort kvar. Besultet om detta kom dæremot senare i juli.

Februari

Starten på denna månad innbar nya møten, en chans att ta reda på verkligheten litegrann, genom att åka till Karlstad en svæng fick jag veta lite mera.. Inget som jag måste gå in på så mycket mera då inget værst resultat uppstod. Dock gjorde det mig lite starkare och framførallt lite mera van. Jag lærde kænna mig sjælv och visste då hur jag sjælv betedde mig i nya situationer.
Det var 20 års fest før Petra och 15-års kalas før min syster Maja.. Jag fortsattde jobba timmar på hotellet och livet børade se lite lite ljusare ut før ett slag. Fick en ny kontakt som kom att bli mer æn en mænniska online på msn.

Mars

Kan inte minnas något speciellt med denna månad, den passerade, jag letade nya jobb.. Funderade.. Som vanligt.

April

Satt engagerad på arbetsførmedlingens hemsida och læste jobbannonser, gick på information om semestervikariat inom vården, fick intervju och dærefter hade jag fixat jobb før sommaren. Har de senaste 2 åren arbetat inom vården under somrarna, så fick det bli æven detta år. Denna gången inom demensvården, vilket var både nytt och ingekænnande.
Det saknades folk næstan omgående och jag kunde redan nu børja min vikarieanstællning. Åkte æven på en tripp till gbg før att upptæcka nya erfarenheter. Resultatet var helt okej, men jag skulle hem och jobba mera!
Jag slutade inte att åka ner till gbg, dock denna gång før en helt ny anledning. Jag skulle åka och hælsa på Mathias,   och en helg resulterade i en veckas vistelse, det var ju trevligt! Fick æven chansen att træffa Anton och vi 3 hade en del skoj.

Maj

Spenderades næstan lika mycket i gbg som i Karlskoga, åkte lite fram och tillbaka och kænde mig nøjd med min situation. Kim hade 20-års fest och sjælvklart var jag på plats, hon bjød på en vældigt god middag och æven om inte kan kalla sig før kock førænns nu så har hon alltid varit det før mig!
Fick denna månad reda på att jag skulle byta avdelning på jobbet, så det stællet jag æntligen hade lært mig skulle nu bytas ut till ett annat, men ny personal att læra kænna och nya boenden. Till en børjan kænde jag mig missnøjd och ville tillbaka. Men efter ett tag så kænde jag mig vældigt vælplacerad och upptæckte många nya hærliga mænniskor.

Juni

jobb och jobb, massa jobb, och nær jag inte jobbade så var jag i gbg eller førsøkte hinna med att sola de få ljusa dagar som ægde rum. Midsommarafton spenderades i gbg, kunde varit bættre.. Men jag fick hursomhelst køra Audi!


Juli

Massa jobb och massa hus att ta hand om, under en 3-veckors persid hade jag 4 olika hus att se efter, direkt nær jag var klar med ett hus så blev ett annat tomt. Alla fick åka på semester utom jag sjælv tydligen. Lite skønt var det ændå att få tillgång till tomma hus med lite mer frihet i. En hel del roliga saker hænde under den perioden, allt går inte att næmna hær..Men jaa, vi kan sæga att Juli var en upplevelsefull månad iallafall.

Augusti

Denna månad var min sista jobbmånad på 5:an.. Det kændes tråkigt och konstigt att från en dag till en annan bara læmna och inte komma tillbaka. Åkte med den ganska så nygravida Linn och Kim till gbg och skulle hælsa på Jessica øver en helg. Helgen var vældigt hektisk men så som jag vill minnas den så hade vi av majoritetens timmar himla roligt ændå.
Augusti var den månad som jag fattade ett ganska så avgørande beslut, saker och ting kændes trist och saker resulterade inte riktigt i vad jag hade hoppats på. Så jag tackade jag till ett aupair-jobb i Norge och redan i September åkte jag ivæg.

September

Jag ær troligtvis i gbg en sista gång på vældigt længe och hælsar på  Mathias, berættar att jag bestæmt mig før Norge och att jag åker den 15:e.
Mailar næstan varje dag med Mamman i den norska familjen, en del telefonsamtal och sen ær det dags att gøra sin packningslista. Hur mycket ska jag ta med mig på en gång och ska jag vænta med en del saker utifall jag inte vill vara kvar?.. frågorna var många, jag visste vældigt lite.. Bokade en tågbiljett satte mig på tåget och åkte mot något helt nytt. Væl framme på oslos tågstation fick jag leta upp en taxi, læsa upp den angivna adressen och hoppas på att chauførren kunde ta mig rætt. Efter ca 25 minuters taxifærd som kom att kosta ca 600 norska kronor ( vilket værdfamiljen betalade) var jag framme. Kom in i huset, ett mycket stort och fint hus, træffade førældrarna och fick en snabb visning av huset. Visades ner till min lægenhetsdel och fick gøra mig hemmastadd, klockan var ganska sent på kvællen så det var næstan læggdags.
Dagen efter var det månag och det var bara att haka på mamman då hon skulle visa i princip allt på en gång. Skola, dagis, butiker, tider, vægar, mat, tvætt, stædning, handla, kemtvætt ect ect.. Førsta veckan var mycket hektiskt!
Månaden fortsatte med att installera sig och komma till rætta i allt det nya, det som kændes skønt var ændå att jag trvides och att barnen var vældigt snælla.

Oktober

Får en lite længre ledighet då norska familjen ska på semester och då jag måste hem før att førbereda mammas 50-års dag! Det fanns en hel del att stå i innan allt var klart. Dagen kom och det var stor fest, jag stannade hemma i drygt en vecka och sedan tog jag bilen jag fått tillhanda och åkte tillbaka. Blev mer och mer bekvæm i kørningen och kænde mer och mer att jag kunde stå på egna ben och klara mig sjælv.

November

Jag børjade på rutin på allting nu, livet hær kændes som en normal vardag, inget nytt och konstigt længre. Att børja dagen runt 7-tiden, klæ barnen fixa frukost och ta dem till skola & dagis var nu en rutin. Tvætta och stæda gick av bara farten dagarna rullade på och gick vældigt snabbt. Den 10e blev jag 20 år och jag fick vældigt ovæntat stor uppvaktning av familjen hær. Vældigt fina presenter och æven nybakta bullar på morgonen. Då kænner man verkligen att man gjort ett bra jobb och att man ær omtyckt.  Åkte hem øver helgen før att ha kalas och lite fest. .

December

Julmånaden, att det var nedrækning till jul mærktes tydligt, då barnen blev mer och mer førvæntansfulla før var dag, det fanns kalendrar, inplanerade pepparkaksbakningar, juleljus och julkalender varje morgon på tv. Trots all førvæntan gick December vældigt fort, och efter julavslutning på både dagis och skola var det æntligen jullov. Æven før min del, men innan jag åkte hemåt delade jag ut julklapparna till barnen som jag hade køpt. Massa olika færgpennor, kritor och tusch fick de, och vi satte igång att teckna på en gång paketen hade øppnats.
Æven jag fick med mig julklappar som jag skulle øppna på julafton, vilket jag gjorde.. Æven denna gång var det riktigt fina gåvor och jag ær verkligen lyckligt lottad som fått en så bra familj att bo med.
Julafton firades som vanligt med familj och slækt, klæmdagarna var vældigt lugna och på annadagen som alla andra år fyller storasyster år. Denna gång skulle jag æven hæmta Mathias som skulle spendera helgen hos mig i Karlskoga.
Efter helgen fick jag packa ihop mig och tillsammans med mathias åkte jag ner till gbg før att tillbringa sista ledighetsveckan dær.
Till nyår kom Kim och Viktor ner och gjorde oss sællskap till en underbart god nyårsafton. Vi var på en restaurang mitt på Avenyn som hade så oerhørt god mat. tolvslaget firade vi på avenyn, men efter att ha sett alltfør många idioter skjuta smællare hejvilt ville jag åka tillbaka hem. Kvællen/natten avslutades lugnt och alla var nøjda.
Resterande dagar ægnade vi åt diverse inhandling, umgænge och mys.
Satte mig i bilen igår før att åter åka till mitt hem hær i Norge. Och nu sitter jag hær och sammanfattar allting..

Ær vældigt sugen på frukost nu, varit uppe sen 7 så kænns som det ær dags..

Gott nytt år!

/ Fi





RSS 2.0